KING BET Παρασκευής 7 Νοεμβρίου 2014

Αφήνουμε πίσω μας τρεις συναρπαστικές ευρωπαϊκές βραδιές, ξεχνώντας για λίγο ομίλους, ισοβαθμίες, σενάρια και κοιτάζουμε μπροστά, σ’ αυτά που έρχονται. Γράψτε λάθος. Πάλι πίσω θα πάμε, μας το επιτρέπει άλλωστε η επικαιρότητα. Αρκετά πιο πίσω όμως, κάπου στα τέλη Απριλίου. Στις 26 εκείνου του μήνα, ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ έκλεισαν ραντεβού στον τελικό Κυπέλλου. Δέκα μέρες νωρίτερα, ο «δικέφαλος» είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά, σε ένα επεισοδιακό ματς, το οποίο –όπως αποδείχθηκε- τον «άδειασε» ψυχολογικά και σωματικά, με αποτέλεσμα η παρέα του Μπεργκ να κάνει πάρτι στο ΟΑΚΑ, νικώντας με το βαρύ 4-1.
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν απέναντι άλλες δύο φορές από τότε, στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας (1-1 στη Λεωφόρο, 1-0 στην Τούμπα) και παρότι διεκδικούσαν ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι αγώνες αυτοί είχαν λιγότερη… ίντριγκα από τον τελικό.



Μεθαύριο, θα τα ξαναπούν, με τον ΠΑΟΚ τούτη τη φορά σε θέση ισχύος. Οχι λόγω έδρας, αλλά λόγω του… αέρα που του προσφέρει η πρωτιά και η απόσταση των 5 βαθμών από τον Ολυμπιακό και των 9 από τον Παναθηναϊκό. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που η Τούμπα είχε να γνωρίσει τέτοιες στιγμές. Φέτος, το απολαμβάνει (και καλά κάνει…).

Μια άλλη ποδοσφαιρική ιστορία, από αυτές που μένουν ανεξίτηλες στο χρόνο, εκτυλίχθηκε στις 27 Απριλίου. Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, Λίβερπουλ, φιλοξενούσε την αδιάφορη ουσιαστικά Τσέλσι, για την 36η αγωνιστική της περσινής σεζόν. Γιορτινό το σκηνικό στο «Ανφιλντ» πριν από το ματς, θρήνος και κλάμα μετά τα 90 λεπτά. Απαντες θεωρούσαν δεδομένη τη νίκη των «ρεντς» (ο άσος είχε κατρακυλήσει στο 1.60), αλλά για άλλη μία χρονιά ο τίτλος δεν πέρασε από το λιμάνι. Το τελικό 0-2 και ο τρόπος που αυτό ήρθε (με το γλίστρημα του Τζέραρντ) έγραψε μια από τις πιο μελανές σελίδες στο βιβλίο ζωής της Λίβερπουλ, μια τραγωδία που ακόμα (έχουμε την πεποίθηση) δεν έχει ξεπεραστεί.

Αν ψάξουμε προσεκτικά στο κουπόνι, θα βρούμε κι άλλες μικρές ιστορίες. Μια… κατηγορία μόνο του είναι το ντέρμπι στη Γαλλία ανάμεσα στην Παρί Σ.Ζ. και τη Μαρσέιγ. Ειδικά φέτος που οι Νότιοι απειλούν με έξωση από τον θρόνο τους αριστοκράτες του Παρισιού.  Μεγάλο ματς, με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αταίριαστα ζευγάρια και σε Ιταλία (Φιορεντίνα – Νάπολι, Ρόμα – Τορίνο, Σαμπντόρια – Μίλαν), Ισπανία (Βαλένθια – Μπιλμπάο, Σοσιεδάδ – Ατλέτικο), Γερμανία (Ντόρτμουντ – Γκλάντμπαχ, Βόλφσμπουργκ – Αμβούργο), γενικά δηλαδή έχουμε μπροστά μας πολλά σημαντικά ματς σε όλη την Ευρώπη.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την τελευταία αγωνιστική στη Νορβηγία, το Κύπελλο Αγγλίας (με ομάδες από Λιγκ 1 και κάτω), τα πλέι οφ στην Αμερική και το ότι την άλλη εβδομάδα υπάρχει διακοπή λόγω προκριματικών EURO, άρα οι ομάδες θα επιδιώξουν να πάνε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ως εκεί. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις