KING BET Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2015

Με τον κίνδυνο να καταντήσουμε γραφικοί (αν δεν έχουμε ήδη γίνει…), ας «τσακωθούμε» πάλι με όλους αυτούς που περιφρονούν το ελληνικό πρωτάθλημα. Κάτι… Billares και Φώντες, δηλαδή. Για παράδειγμα, ο καλός συνάδελφος Φώντας Τσούνης αφιερώνει σήμερα 1.000+ λέξεις (σελ. 4) για να μας πείσει πόσο ασυνεπείς είμαστε όλοι (οι Ελληνες φίλαθλοι) σε όσα λέμε στις αρχές της σεζόν και σε όσα λέμε λίγους μήνες αργότερα. Κι αφού αραδιάζει τα επιχειρήματά του, ψάχνουμε να βρούμε τι άλλο έχει επιλέξει για το κουπόνι του τριημέρου, πέραν της Σούπερ Λίγκας. Τίποτα (άλλο)!
Πάμε και στον άλλο καλό συνάδελφο, τον Billara. Κάθε τρεις και λίγο μας γράφει ότι δεν ασχολείται με το πρωτάθλημά μας, γιατί οι διαιτητές είναι αναξιόπιστοι, γιατί οι παράγοντες είναι «λίγοι», γιατί οι οπαδοί αναζητούν μια ευκαιρία για να τσακωθούν στις εξέδρες, γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Λες και στο αγγλικό πρωτάθλημα (που, όπως λέει, θαυμάζει), οι ρέφερι σφυρίζουν 50-50. Ας μας πει για το γκολ της Σίτι το Σάββατο με την Εβερτον.




Τέλος πάντων, αυτή η κουβέντα δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Αφήστε που σε κάθε μας συνάντηση την αναμοχλεύουμε. Με την ανάλογη ένταση, βέβαια. Αν, μάλιστα, «τολμήσει» ένας από τους δύο να περάσει τούτες τις μέρες από το γραφείο, πάλι θα «αρπαχτούμε». Ο λόγος; Υπάρχει πλήρης αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα αύριο και μεθαύριο, στην πρεμιέρα του β’ γύρου. Και με πολύ σημαντικά ματς. Ας ξεκινήσουμε από τον ΠΑΟΚ (μια που ο Ολυμπιακός κάνει το… ρεπό του λόγω Νίκης Βόλου), ο οποίος πάει στη Λέσβο για το δύσκολο παιχνίδι με την Καλλονή. Γνωστά και χιλιοειπωμένα τα προβλήματα του «δικεφάλου».

Η πίεση έφερε υποχώρηση από την πρώτη θέση, ωστόσο η πίστη για διεκδίκηση του τίτλου δεν… υποχωρεί ποτέ. Οπως δικαιούται να πιστεύει και ο Παναθηναϊκός. Οι 6 βαθμοί από την κορυφή δεν… απαγορεύουν τα όνειρα. Ισα ίσα, αν δει κάποιος το πρόγραμμα των «πρασίνων», θα διαπιστώσει πόσο ορθάνοιχτος είναι ο δρόμος μέχρι το φινάλε, έχοντας τα δύο ντέρμπι στη Λεωφόρο. Τις δικές του ελπίδες διατηρεί και ο Αστέρας. Ναι, ο Αστέρας! Που απέχει 8 πόντους από τον Ολυμπιακό, αλλά –επιτρέψτε μας να πιστεύουμε ότι- είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Με 35 ήδη αγώνες στην πλάτη τους από τις 17 Ιουλίου (!), οι Αρκάδες παρουσιάζουν τέτοια φρεσκάδα που προκαλεί θαυμασμό. Και στο κάτω κάτω, Μάσα δεν έχουν οι άλλοι…

Αρκετά με τα δικά μας, πάμε στα ξένα (όπως λέει κι ο Καρπετόπουλος). Με Ρεάλ – Ατλέτικο στο προσκήνιο, στη ρεβάνς του 2-0 υπέρ των «ροχιμπλάνκος» πριν από μία εβδομάδα. Πόσο δύσκολη είναι η αποστολή της «βασίλισσας; Πάρα πολύ. Αλλά η Ατλέτικο δεν ήταν καλή το βράδυ της Κυριακής στη Βαρκελώνη. Μάλιστα, ήταν πολύ soft για τα δεδομένα της…

Τι άλλο έχουμε μπροστά μας; Τους επαναληπτικούς του 3ου γύρου στο Κύπελλο Αγγλίας (με πολύ αμφίρροπα ζευγάρια), τέσσερα ματς από το Κύπελλο Ιταλίας, άλλα τέσσερα από το Λιγκ Καπ Γαλλίας, έξι από το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, ένα από την Κόνφερενς και δύο από το Κύπελλο Χιλής.

Οσο για μπάσκετ, τα γνωστά: Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ. Δυνατό πρόγραμμα για τέτοια εποχή… Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή, όπου επιστρέφουν Ολλανδία και Βέλγιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις