KING BET Παρασκευής 9 Ιανουαρίου 2015

«Καυτός» (ειδησεογραφικά) αποδεικνύεται ο Ιανουάριος. Καμιά σχέση δηλαδή με ό,τι δείχνει το θερμόμετρο τις τελευταίες μέρες. Συνήθως, τέτοια εποχή το ενδιαφέρον στρέφεται στις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων, που, εντοπίζοντας τις αδυναμίες τους στο πρώτο μισό της σεζόν, προσπαθούν να τις καλύψουν. Αμ, δε. Φέτος, το παζάρι είναι πάμφτωχο (όταν «πρώτο» όνομα είναι ο Σάρατε που πήγε στην ΚΠΡ, καταλαβαίνει κανείς την ένδεια που επικρατεί παγκοσμίως). Μην πει κάποιος για την επιστροφή του Τόρες στην Ατλέτικο, γιατί θα βρεθούν πολλοί που θα μειδιάσουν. Η επικαιρότητα λοιπόν έχει ως πρωταγωνιστές ανθρώπους των πάγκων. Εναν που έφυγε, έναν που θα φύγει, αρκετούς που είναι στην… πρίζα.
Εκπληξη προκάλεσε η αποπομπή του Μίτσελ από τον Ολυμπιακό. Κυρίως, για το χρονικό σημείο που ελήφθη αυτή η απόφαση. Αρκεί μια γρήγορη ματιά στα sites και στα blogs τις προηγούμενες μέρες για να διαπιστώσουμε πόσο «γκελ» έκανε στον κόσμο της ομάδας ο Ισπανός.



Αντικαταστάτης του, ένας Πορτογάλος, πιο νέος σε ηλικία, αλλά και με πιο «ελαφρύ» βιογραφικό. Ειδικά ως ποδοσφαιριστής, ο Βίτορ Περέιρα «πέρασε και δεν ακούμπησε». Οταν κατάλαβε ότι δεν… φτουράει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αποφάσισε να περάσει… εκτός.

Εκεί τα πήγε καλύτερα, καθώς πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα με την Πόρτο. Τώρα ο δρόμος του τον φέρνει από τα μέρη μας. Με μοναδική «εντολή» να κατακτήσει το 42ο με τους «ερυθρόλευκους». Το κακό γι’ αυτόν είναι ότι πέφτει κατευθείαν στα βαθιά, καθώς η αποστολή στην Ξάνθη κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Το καλό όμως είναι ότι ουδείς θα του επιρρίψει ευθύνες αν «στραβώσει» το ματς. Αντίθετα, σε περίπτωση που ένα 24ωρο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ έχει αφήσει βαθμούς στην Τρίπολη και ο Ολυμπιακός περάσει από τα Πηγάδια, θα βρεθεί σε θέση οδηγού…

Στην Ισπανία, άπαντες ασχολούνται με τον Λουίς Ενρίκε. «Λίγα τα ψωμιά του» στην Μπαρτσελόνα, κατά πως φαίνεται. Αιτίες; Αρκετές. Η ήττα (από τη Σοσιεδάδ), η ανοχή που επέδειξε στην άδεια που πήραν (από τη «σημαία»…) Μέσι και Νεϊμάρ την περίοδο των εορτών, κυρίως όμως οι αποκαλύψεις των καταλανικών εφημερίδων ότι οι σχέσεις του με τον Αργεντίνο σταρ είναι οριακές, αρκούν για να τον βάλουν στο στόχαστρο. Από εκεί, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να βγει. Με νίκη στο κυριακάτικο ντέρμπι κόντρα στην Ατλέτικο. Διαφορετικά, από Δευτέρα, πιθανότατα θα έχει την τύχη του… Μίτσελ.

Μέσα σε όλα αυτά, ξεχάσαμε ότι υπάρχει κι αλλού δράση τούτο το γουικέντ. Ειδικά στην Ιταλία, ο πυρετός ανεβαίνει… επικίνδυνα. Εφτασε ήδη στο 40. Τόσοι είναι οι βαθμοί της πρωτοπόρου Γιουβέντους, ένας παραπάνω από τη δεύτερη Ρόμα. Κοιτάξτε τώρα τι έχουμε μεθαύριο: Ρόμα – Λάτσιο (με τους «λατσιάλι» να επιδιώκουν τη νίκη για να πλησιάσουν την αντίπαλό τους, αλλά και για να της στερήσουν τη χαρά της πρωτιάς) και Νάπολι – Γιούβε (νότος εναντίον βορρά και τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το πρόσφατο Σούπερ Καπ). Πολύ μεγάλα ματς και τα δύο. Και, για… συμπλήρωμα, Τορίνο – Μίλαν, Ιντερ – Τζένοα.

Να συμπληρώσουμε, τέλος, ότι επιστρέφει η Α’ Γαλλίας μετά τις διακοπές, ότι ξεκινάει το Κλαουσούρα στο Μεξικό και ότι στην Πρέμιερ Λιγκ ξεχωρίζει η δοκιμασία της Σίτι στο «Γκούντισον Παρκ», στο γήπεδο όπου πέρσι σφράγισε τον τίτλο. Αυτά ως μια πρώτη εικόνα για το ποδοσφαιρικό-στοιχηματικό τετραήμερο που μας περιμένει. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξτε και τα ξαναλέμε την Τρίτη με την 1η αγωνιστική του β’ γύρου στη Σούπερ Λίγκα…




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις