KING BET Δευτέρας 5 Ιανουαρίου 2015

Μια χαρά μπήκε το 2015. Και στοιχηματικά, και ποδοσφαιρικά. Οσοι κυνήγησαν τις εκπλήξεις στο FA Cup μπορούν να νιώθουν δικαιωμένοι για τις επιλογές τους, καθώς ήρθαν («κανόνας» είναι άλλωστε…) πολλά «ανάποδα» αποτελέσματα. Αλλά και το θέαμα που είδαμε το Σ/Κ, μας αποζημίωσε με το παραπάνω. Ακόμα και η Σούπερ Λίγκα πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις. Μην ακούτε τον Billara (σελ. 5) που λέει ότι «βγάζει… σπυριά» με ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ας τον ρωτήσει κάποιος: «Πώς αγάπησε το ποδόσφαιρο όταν ήταν μικρός; Βλέποντας Σριούσμπερι – Λέιτον Οριεντ;». Κάποια στιγμή θα μας απαντήσει…
Εντάξει, πέρα από τις ενδοοικογενειακές διαφωνίες (δημοκρατία έχουμε…), υπάρχει η κοινή προσπάθεια όλων εμάς εδώ στην KING BET να είμαστε έγκυροι και έγκαιροι (κλεμμένο αυτό, από δελτίο μεγάλου καναλιού…). Την Κυριακή λοιπόν, την ώρα που διεξάγονταν αγώνες σε όλη την Ευρώπη, οι συντάκτες της εφημερίδας πάλευαν με το χρόνο για να είναι έτοιμα τα ρεπορτάζ ενόψει του μεσοβδόμαδου κουπονιού.



Καλά, δεν είναι ακριβώς μεσοβδόμαδο, αφού στο σημερινό φύλλο καλύπτουμε τέσσερις ημέρες δράσης, από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη. Γιατί; Διότι υπάρχει η αργία των Φώτων και έπρεπε να… κρεμαστούμε σήμερα στα περίπτερα.

Πάμε να δούμε τι έχουμε. Κατ’ αρχάς, Κύπελλο Ελλάδος, με 15 ματς (το Νίκη Βόλου – ΟΦΗ ξεχάστε το). Τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων και από τις βαθμολογίες που θα βρείτε στη σελίδα 13 διαπιστώνετε εύκολα πόσο οριακή είναι η κατάσταση για τις περισσότερες ομάδες. Πάρτε, για παράδειγμα, τον ΠΑΟΚ, που πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει στη Βέροια και να περιμένει τα… ευχάριστα από τους «Ζωσιμάδες». Ο Γιάννης Μακρατζάκης αναλύει όλα τα ζευγάρια σε 4 σελίδες, επιλέγοντας τα πιο δυνατά σημεία.

Υπάρχει και… μικρή δόση από Αγγλία μπροστά μας. Με τέσσερις αγώνες Κυπέλλου, Λιγκ Τρόφι, Λιγκ 2 και Κόνφερενς. Σύνολο, 8 αγώνες. «Ελάχιστο» το δείγμα, μετά τον… κακό χαμό των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο, το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό. Εξάλλου, είναι το πρώτο τεστ της Λίβερπουλ από τη μέρα που ο Τζέραρντ ανακοίνωσε την απόφασή του να βγάλει τα κόκκινα και να αναχωρήσει για άλλες (Ηνωμένες;) Πολιτείες. Την ίδια ώρα η Τότεναμ πάει στο Μπέρνλι και μένει να δούμε αν έχει… ξεμεθύσει από το πάρτι της Πρωτοχρονιάς με την Τσέλσι.

Μόνο ένα πρωτάθλημα έχει πλήρες πρόγραμμα στο τρέχον κουπόνι. Οι Ιταλοί ξεκουράστηκαν για λίγες μέρες και επιστρέφουν στη δράση με τη διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής, που περιλαμβάνει το Derby d’ Italia ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ιντερ, αλλά και δύσκολες εξόδους για Ρόμα (στο Ούντινε), Νάπολι (στην Τσεζένα) και Φιορεντίνα (στην Πάρμα). Ο Πάνος Γαρίδης σε τρεις σελίδες (19-21) παρουσιάζει όλα τα δεδομένα και φτιάχνει το παρολί του.

Περνάμε και στο Κόπα Ντελ Ρέι. Η φάση των «16» έχει μόνον ομάδες της Πριμέρα και μάλιστα περιλαμβάνει ένα σπουδαίο ματς. Ατλέτικο και Ρεάλ έχουν… βαρεθεί να βλέπονται εδώ και έναν χρόνο. Αναμετρήθηκαν μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα, τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ισπανίας, ε, είπαν να συναντηθούν και στο Κύπελλο. Την Τετάρτη το πρώτο ματς (στο «Βιθέντε Καλντερόν»), την άλλη εβδομάδα ο επαναληπτικός (στο «Μπερναμπέου»). Ο Βαγγέλης Λυκάκης (σελ. 22-23) καταγράφει τα τελευταία νέα των αντιπάλων και βγάζει σημεία.

Μια γρήγορη ματιά στα υπόλοιπα. Ενα ματς από την Πρέμιερ Σκωτίας, το Κόρδοβα – Γρανάδα από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, ένα από το Σαμπιονά και άλλο ένα από το Κύπελλο Γαλλίας, τρία από το Κύπελλο Πορτογαλίας, δύο τούρκικα, τρία από το Κύπελλο Κύπρου και τρία από τη Χιλή ολοκληρώνουν το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα. Οσο για το μπασκετικό, πέρα από το Τop-16 της Ευρωλίγκας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, έχουμε και Γιούροκαπ, με τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε (κανονικά πλέον) την Παρασκευή. Αρκετά μπερδευτήκατε (κι εμείς μαζί σας) με τις αργίες…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις