KING BET Παρασκευής 16 Ιανουαρίου 2015

Μεσοβδόμαδα, είχαμε τη Σούπερ Λίγκα να μας απασχολεί. Εντάξει, δίκιο έχετε. Και τη ρεβάνς Ρεάλ – Ατλέτικο. Τώρα, όμως, ενόψει τετραημέρου, το ενδιαφέρον μας (ξανα)στρέφεται στο Νησί. Πολύ μεγάλα παιχνίδια στο πρόγραμμα και μάλιστα, από τις πέντε κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, οι τέσσερις παίζουν εκτός. Πάμε να τις δούμε με τη σειρά του κουπονιού;
Στάση 1η, Μπέρμιγχαμ. Διαβάστε ένα εντυπωσιακό στατιστικό: στα 7 τελευταία ματς ανάμεσα στην Αστον Βίλα και τη Λίβερπουλ (ανεξαρτήτως έδρας) δεν έχει εμφανιστεί άσος! Σημειώστε, επίσης, ότι οι «χωριάτες» έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ στα 6 τελευταία παιχνίδια τους στην κατηγορία. Για τους «ρεντς», δεν χρειάζονται πολλά, άλλωστε έχουν… εξαντληθεί τα λόγια από την αρχή της σεζόν. Το μόνο που οφείλουμε να τονίσουμε είναι ότι την Τρίτη ακολουθεί ημιτελικός Λιγκ Καπ με την Τσέλσι. Ισως, εκεί στριφογυρίζει το μυαλό τους. Στάση 2η, Λονδίνο.



Η μοναδική διέξοδος για να σώσει τη χρονιά η ΚΠΡ είναι η αξιοποίηση της έδρας της. Αρκεί να αναφέρουμε το 0-0-10 που έχει εκτός για να καταλάβετε.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε βήματα προς τα πίσω με την ήττα από τη Σαουθάμπτον και επιβάλλεται να επανορθώσει. Στάση 3η, Σουόνσι. Οι Ουαλοί δεν έχουν μαζί τους τον Μπονί (που ανακοινώθηκε από τη Σίτι), αλλά παραμένουν από τις πιο σκληρές ομάδες στην Αγγλία, με μία από τις καλύτερες εντός έδρας άμυνες. Αν μπορούν να κοντράρουν την Τσέλσι; Ασφαλώς και μπορούν, καθώς οι «μπλε» μετράνε μόλις μία εκτός έδρας νίκη στα πέντε τελευταία. Στάση 4η, Μάντσεστερ. Αυτό είναι το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής. Σίτι εναντίον Αρσεναλ. Οποιος ηττηθεί, χάνει έδαφος. Η ισοπαλία δεν βολεύει. Αρα, προμηνύεται σκληρή μάχη για τους τρεις βαθμούς.

Φεύγουμε από το Νησί, για άλλους προορισμούς. Στην Ιταλία έχουμε Λάτσιο – Νάπολι και Παλέρμο – Ρόμα, στην Ισπανία το Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα και το Βιγιαρεάλ – Μπιλμπάο, ενώ σε Ολλανδία και Βέλγιο οι διακοπές τελείωσαν και οι ομάδες επιστρέφουν σε δράση. Ο Νίκος Μπέλτσος ξεκουράστηκε αρκετές ημέρες και επανακάμπτει δριμύτερος.

Στη Γαλλία, που απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον μετά τα τελευταία αποτελέσματα, δεν βρίσκουμε κάποιο μεγάλο ματς, ωστόσο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάταξη, οι πρωτοπόροι δεν έχουν και πολλά περιθώρια.

Αφήσαμε (επίτηδες) για το τέλος την Ελλάδα. Η μεσοβδόμαδη αγωνιστική απέδειξε ότι η διεκδίκηση του τίτλου θα έχει πολλές… συνέχειες. Ο ΠΑΟΚ πέρασε παλικαρίσια από τη Μυτιλήνη, ο Ολυμπιακός πήρε ανάσες, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε νικηφόρους ρυθμούς και έμεινε μέσα στο κυνήγι. Πάντως, το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη αποτελεί ένα πολύ σοβαρό τεστ για τους «πράσινους», ίσως το πλέον κρίσιμο…

Στο κουπόνι βρίσκουμε και Κόπα Αφρικα, που ξεκινάει αύριο στην Ισημερινή Γουινέα. Μια… ταλαιπωρημένη διοργάνωση, με εκπλήξεις τα προηγούμενα χρόνια και με πολλά γνωστά αστέρια που βγάζουν το ψωμί τους σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Με 6 ματς θα ασχοληθούμε σ’ αυτό το φύλλο, έτσι για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα. Αυτά ως μια πρώτη εικόνα τού τι έχουμε μπροστά μας. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη, με Κύπελλο Ελλάδος και Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις