KING BET Παρασκευής 30 Ιανουαρίου 2015


Συνηθίζεται αυτές τις μέρες η τελετή παράδοσης – παραλαβής. Το ζήσαμε στη χώρα μας με την αλλαγή σκυτάλης στα υπουργεία, σειρά τώρα παίρνουν οι Αγγλοι. Οχι σε επίπεδο κυβέρνησης (ο Τζέιμς Κάμερον δεν κινδυνεύει προς το παρόν…), αλλά στο κορυφαίο πρωτάθλημα της «γηραιάς ηπείρου», σύμφωνα με τους πολλούς. Το Σάββατο το απόγευμα λοιπόν ο θρόνος της Πρέμιερ Λιγκ αλλάζει χέρια. Η σύγκρουση Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι θα κρίνει εν πολλοίς την εξέλιξη του φετινού μαραθωνίου, καθώς αν οι «μπλε» νικήσουν, θα απομακρυνθούν 8 βαθμούς από την περσινή πρωταθλήτρια. Ακόμα όμως κι αν το ματς «κάτσει» στο Χ, πάλι η Τσέλσι θα έχει προβάδισμα. Μοναδική περίπτωση να αποκτήσει νέο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, είναι να φύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με τους τρεις βαθμούς η Σίτι. Γίνεται; Οι απαντήσεις δίνονται στο δισέλιδο 18-19.
Ποιοι αμφισβητούν την κυριαρχία της Πρέμιερ Λιγκ στη λίστα με τα κορυφαία πρωταθλήματα;



Οι Γερμανοί. Ακόμα και οι συντάκτες που ασχολούνται με την Μπουντεσλίγκα έχουν «ποτιστεί» με την ιδέα ότι… σαν τη Γερμανία δεν υπάρχει. Αρκεί μια κουβέντα με έναν εξ αυτών για να σας πείσει. Ο «δικός» μας, ο Γεράσιμος Μανωλίδης, δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Χαλαρός και ευδιάθετος από τις… διακοπές 40 ημερών, επιστρέφει σήμερα με την έναρξη του β’ γύρου. Σε τέσσερις σελίδες (32-35) καταγράφει ό,τι συνέβη στο διάστημα που μεσολάβησε και καταθέτει τις προτάσεις του για τα 9 ματς του τριημέρου.

Να δούμε τι άλλο σημαντικό έχουμε μπροστά μας; Δυνατό πρόγραμμα στη Σούπερ Λίγκα, με το Βέροια – Ολυμπιακός να κλείνει το πρόγραμμα. Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Παναιτωλικό, ο Παναθηναϊκός τον Πλατανιά, ενώ τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας Πανιώνιος – Πανθρακικός που θα θέσει το όριο σωτηρίας. Στην Ισπανία, η Ρεάλ υποδέχεται τη Σοσιεδάδ. Πιθανόν θα θυμάστε το αντίστοιχο ματς του α’ γύρου όπου η «βασίλισσα» ηττήθηκε 4-2 (παρότι προηγήθηκε 0-2). Αποκλείεται πάντως να θυμάστε τα αποτελέσματα της Ρεάλ χωρίς τον Ρονάλντο. Σας τα παρουσιάζει ο Βαγγέλης Λυκάκης (σελ. 49).

Στην Ιταλία, η Γιουβέντους εκστρατεύει στο Ούντινε με τον αέρα των 7 βαθμών από τη δεύτερη Ρόμα, στην Ολλανδία ο Αγιαξ πάει στο Αρνεμ για την αναμέτρηση με τη Φιτέσε, ενώ στην Ισημερινή Γουινέα το Κόπα Αφρικα μπαίνει στα νοκ άουτ με τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών. Α, να μην παραλείψουμε ότι στο σημερινό φύλλο έχουμε και χάντμπολ (το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Κατάρ) και τον τελικό του Super Bowl στην Αριζόνα.

Εγκαινιάζουμε σήμερα μια νέα στήλη (θα τη βρείτε στη σελίδα 46). Την ονομάσαμε Vibet, διότι δημιουργείται μέσα από ζωντανή σύνδεση με όλους τους συντάκτες της KING BET, που κάθε εβδομάδα θα δίνουν τα πιο δυνατά τους σημεία από τα πρωταθλήματα που επιμελούνται. Απλώς, να τονίσουμε ότι η συζήτηση είναι πραγματική («συνδεόμαστε» το απόγευμα της Πέμπτης), η συνομιλία πέρα για πέρα αληθινή και πιστεύουμε ότι θα αναδείξει τις καλύτερες προτάσεις των συναδέλφων.

Αυτά, καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Τρίτη με φουλ Σούπερ Λίγκα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις