KING BET Τρίτης 12 Ιανουαρίου 2016

Κάθε χρόνο πληθαίνουν οι φωνές όσων ασχολούνται με το αγγλικό ποδόσφαιρο ότι το καλεντάρι της Ομοσπονδίας δεν είναι απλώς εξαντλητικό, είναι… απάνθρωπο. Μεταξύ μας, δίκιο έχουν όσοι το υποστηρίζουν αυτό. Κοιτάξτε πόσα ματς έχουν παίξει το τελευταίο 20ήμερο οι ομάδες και θα καταλάβετε, ειδικά τα τέσσερα κλαμπ που αγωνίστηκαν και στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, το «τερμάτισαν». Από τις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν μπει στο γήπεδο 6 φορές και μέχρι τέλος του μήνα θα μπουν άλλες 4! Σύνολο, 10 αγώνες σε 40 μέρες. Πουθενά αλλού δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο…
Ξεκινήσαμε με αγγλικό πρωτάθλημα, διότι αυτό κλέβει την παράσταση στο μεσοβδόμαδο κουπόνι. Πλήρες πρόγραμμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Και τι πρόγραμμα! Με Λίβερπουλ – Αρσεναλ, Σίτι – Εβερτον, Τότεναμ – Λέστερ, Νιούκαστλ – Γιουνάιτεντ. Ματσάρες, που πιθανόν να φέρουν αλλαγές στην κατάταξη, η οποία -ούτως ή άλλως- είναι ευμετάβλητη φέτος. 


Ασφαλώς, τα περισσότερα βλέμματα στην 21η αγωνιστική θα στραφούν στο «Ανφιλντ», εξάλλου τις προάλλες ο Μάκης Μηνδρινός έγραφε ότι η Λίβερπουλ θα παίξει ρόλο ρυθμιστή στον φετινό μαραθώνιο, διότι πολύ απλά υποδέχεται ΟΛΕΣ τις υποψήφιες για τίτλο ομάδες στην έδρα της. Και τούτο, είναι το πρώτο από αυτά. Εστω και πάρα πολλά προβλήματα απουσιών, έστω και με πολλή κούραση από τις διαδοχικές υποχρεώσεις τους, οι «ρεντς» παραμένουν ένα υψηλότατο εμπόδιο για τη φιλόδοξη Αρσεναλ, η οποία -αφού ξεπέρασε την αμφισβήτηση στην έναρξη της σεζόν και την ενέργεια που της είχε απορροφήσει το Τσάμπιονς Λιγκ- μπήκε σε θέση οδηγού και δεν… λέει να κατέβει από εκεί. Θέλετε ένα «δυνατό» στατιστικό στοιχείο; Οι «κανονιέρηδες» έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά στις 7 τελευταίες επισκέψεις τους σ’ αυτό το γήπεδο. Ηταν εκείνο το διαβολεμένο 20λεπτο προ διετίας, όπου η Λίβερπουλ νικούσε 4-0 στο 20’, για να φτάσει τελικά στο 5-1.

Για τα υπόλοιπα ματς, όπως και για την Τσάμπιονσιπ θα βρείτε πλούσιο ρεπορτάζ και προτάσεις στις επόμενες σελίδες, πάμε λοιπόν να δούμε και άλλα σημαντικά γεγονότα του τριημέρου. Οπως το Κύπελλο Ελλάδος, παρότι οι πρώτοι αγώνες του γ’ γύρου δεν άφησαν πολλές… υποσχέσεις για εκπλήξεις στις ρεβάνς. Τα «βαριά χαρτιά» έχουν κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης, πλην βέβαια του ΠΑΟΚ, που έχει μπροστά του το πιο δύσκολο έργο, καθώς καλείται να ανατρέψει το 2-1 της ήττας του στη Μυτιλήνη, διαφορετικά οι εξελίξεις θα είναι αλυσιδωτές. Σε άλλες τέσσερις χώρες βρίσκουμε ματς Κυπέλλου. 

Στην Ισπανία, από τα τρία τοπικά ντέρμπι, μόνο στο ένα (Ατλέτικο – Βαγιεκάνο) υπάρχει ενδιαφέρον μετά το 1-1 της περασμένης εβδομάδας, καθώς τόσο στη Βαρκελώνη (Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα) όσο και στη Σεβίλλη (η ομώνυμη ομάδα κόντρα στην Μπέτις) ξέρουμε ποιοι θα προκριθούν… Στη Γαλλία, ξεχωρίζει η αναμέτρηση Παρί Σ.Ζ. – Λυών για το Λιγκ Καπ, παρότι η απόσταση που χωρίζει τους πρωτευουσιάνους από όλες τις ομάδες εντός συνόρων είναι τεράστια. 
Στην Ιταλία έχουμε μόνο ένα παιχνίδι, το Μίλαν – Κάρπι, καθώς τα άλλα τρία θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ στην Πορτογαλία η Μποαβίστα με την Πόρτο θα τα ξαναπούν, τρεις μέρες μετά την κυριακάτικη μάχη στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά για το Κύπελλο.


Αφήνουμε το ποδοσφαιρικό κουπόνι για να καταπιαστούμε με το μπασκετικό. Τρίτη αγωνιστική στο Top 16 της Ευρωλίγκας, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα, ένα ματς που πρέπει πάση θυσία να κερδίσει, ενώ ο Ολυμπιακός περιμένει στο ΣΕΦ την Μπάμπεργκ, έχοντας ισχυρότατο προβάδισμα για τη νίκη, που θα τον εδραιώσει στην πρώτη θέση του ομίλου του. Παράλληλα, συνεχίζεται η 2η φάση των ομίλων του Γιούροκαπ, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τη Λιμόζ και τον Αρη, μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα του, να ταξιδεύει στο Μιλάνο. Για όλα αυτά, μπορείτε να ενημερωθείτε στην ενότητα του μπάσκετ, όπου ο Πάνος Κραψίτης και ο Μάρκος Χάννα περνάνε από «ακτινογραφία» τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το ΝΒΑ. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις