KING BET Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2016

Η βαρυχειμωνιά χτύπησε και τη δική μας… πόρτα, με πολικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Εσείς τώρα πιθανόν να απορείτε και να νομίζετε ότι έχετε πάρει… λάθος εφημερίδα και να αναρωτιέστε γιατί ασχολούμαστε με τον καιρό. Οχι, τη σωστή πήρατε. Αλλά η παγωνιά είναι ένα στοιχείο που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ενόψει του κουπονιού που έχουμε μπροστά μας, για τρεις κυρίως λόγους: ο πρώτος έχει να κάνει με την πιθανότητα αναβολής κάποιων αγώνων (και στο φύλλο της Τρίτης, αλλά και στο site, μπορείτε να διαβάσετε ποια ματς «κινδυνεύουν»), ο δεύτερος με τις κακές γηπεδικές συνθήκες, που πάντοτε επηρεάζουν τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και ο τρίτος με τη μικρή προσέλευση των οπαδών, κάτι που μειώνει τη δύναμη της έδρας. Γνωστά όλα αυτά (τα περιγράφει και ο Φώντας Τσούνης στη σελίδα 5), αλλά ας τα έχουμε κατά νου.

Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο μεσοβδόμαδο πρόγραμμα από περιοχές της Ελλάδας που έχουν πληγεί αρκετά τις τρεις τελευταίες μέρες. Τα εξ αναβολής παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής διεξάγονται αύριο. Η Βοιωτία ανοίγει το χορό με το Λεβαδειακός – Ατρόμητος και ακολουθεί η Θράκη με το Ξάνθη – ΠΑΟΚ. Και στα δύο, η ανάγκη των αντιπάλων για βαθμούς είναι μεγάλη, είτε στη μάχη της παραμονής είτε για την είσοδο στα πλέι οφ.

Αν, σώνει και καλά, «πρέπει» να βρούμε την πιο αδιάφορη από τις τέσσερις ομάδες, ο Λεβαδειακός είναι, που έχει αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ παράλληλα δεν δείχνει έτοιμος για να μπει στην πεντάδα. Ωστόσο, με νίκη αύριο φτάνει σε απόσταση βολής από την 5η θέση και αλλάζει στόχους. Να τονίσουμε, επίσης, τις τρεις σερί νίκες (όλες εντός) του «δικέφαλου του βορρά», που του δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις τη 2η θέση, λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ (την Κυριακή στο ΟΑΚΑ).

Στην Αγγλία, πέρα από κάποια εξ αναβολής ματς στις μικρές κατηγορίες, έχουμε Κύπελλο. Τα 10 ζευγάρια του γ’ γύρου που δεν ανέδειξαν νικητή το προπερασμένο Σ/Κ συγκρούονται σήμερα και αύριο, με 5 συλλόγους της Πρέμιερσιπ να συμμετέχουν σε τούτη τη διαδικασία. Για την Αστον Βίλα και τη Λίβερπουλ η αποστολή τους δεν δείχνει να κρύβει μεγάλες δυσκολίες, όμως η Γουέστ Μπρομ πηγαίνει σε μια παραδοσιακά δύσβατη έδρα (το «Αστον Γκέιτ» της Μπρίστολ Σίτι), ενώ το κορυφαίο ματς είναι αυτό ανάμεσα στη Λέστερ και την Τότεναμ, τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μέσα σε 20 μέρες. Στις δύο προηγούμενες, οι «αλεπούδες» έφυγαν με μία ισοπαλία (για το Κύπελλο) και μία νίκη (για το πρωτάθλημα) από το Λονδίνο.

Κύπελλο έχουν και οι Ισπανοί, όπου ξεχωρίζει ο αγώνας Μπιλμπάο – Μπάρσα, στη… ρεβάνς του κυριακάτικου 6-0 για την Πριμέρα. Θυμίζουμε ότι οι δυο τους αποτελούσαν το ζευγάρι του περσινού τελικού και του Σούπερ Καπ, με το εκκωφαντικό 4-0 των Βάσκων τον περασμένο Αύγουστο. Στα υπόλοιπα, η Θέλτα φιλοξενεί την Ατλέτικο, η Βαλένθια τη Λας Πάλμας, ενώ πιο… άνετη από όλες φαίνεται να είναι η Σεβίλλη που περιμένει τη Μιραντές.

Δύο σπουδαία ματς περιλαμβάνει και η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας. Συμμετέχουν η 1η στο Καμπιονάτο Νάπολι, η 2η Γιουβέντους (που έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει πουθενά), η 3η Ιντερ και η 9η Λάτσιο. Και για να ξέρετε τι περιλαμβάνει η συνέχεια, αν περάσουν η Νάπολι και η Γιούβε (παίζουν εντός με Ιντερ και εκτός με Λάτσιο), θα τεθούν αντιμέτωπες στα ημιτελικά. Δεν τους φτάνει δηλαδή η μάχη για το σκουντέτο, θα βάλουν κι άλλον… μπελά στο κεφάλι τους.

Κλείνουμε με Κύπελλο Γαλλίας (ορισμένες παγκοσμίως άγνωστες ομάδες μάς συστήνει ο Χρήστος Στεργίου) και Κύπελλο Μεξικού (ο Γεώργιος-Φίλιππος Βακόνδιος αναζητούσε χτες ρεπορτάζ για την Ταπατσούλα και την Αλεμπρίθες), ενώ υπάρχουν και αγώνες από τη Σκωτία (Κύπελλο και Πρέμιερ), το Βέλγιο (ημιτελικά Κυπέλλου), την Α’, Β’ Ιταλίας και την Αίγυπτο. Αν σε αυτά προσθέσετε το ελκυστικό κουπόνι του μπάσκετ με Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ, έχετε πολλούς λόγους να δοκιμάσετε την τύχη σας το ερχόμενο τριήμερο και να… ζεστάνετε τις τσέπες σας. Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις