KING BET Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2016

Πέμπτη απόγευμα, πήραμε το κουπόνι στα χέρια μας. Θέλετε να μάθετε ποια ήταν η πρώτη αντίδραση των περισσοτέρων εξ ημών; Ενα πλατύ χαμόγελο. Συνήθως έτσι συμβαίνει κάθε εβδομάδα τέτοια μέρα (όπως και τις Δευτέρες βέβαια), διότι (θέλουμε να) πιστεύουμε ότι θα κατεβάσουμε «κορδόνι» όλα τα ματς. Συζητάς με τους συναδέλφους και διαπιστώνεις πόσο καλά διαβασμένοι είναι. Γνωρίζουν απέξω το ρεπορτάζ των ομάδων (τους), έχουν βγάλει τα… στανταράκια τους και νομίζουν ότι θα περάσουν όλα. Αμ, δε. Αμα ήταν έτσι, δεν θα χρειαζόταν να δουλέψουν στη ζωή τους. Απλώς θα έπαιζαν στοίχημα.
Δεν εξηγήσαμε όμως γιατί μας προκάλεσε χαμόγελο το κουπόνι. Διότι, έχει «πολύ ψωμί». Σε όποιο πρωτάθλημα κι αν ψάξεις, όλο και κάποιο σημαντικό παιχνίδι θα βρεις, είτε για να το απολαύσεις τηλεοπτικά είτε για να το τζογάρεις. Και, μάλιστα, τα πιο μεγάλα διεξάγονται την ίδια μέρα, Κυριακή.



Ευτυχώς όμως, όχι την ίδια ώρα. Ας τα πάρουμε με χρονική σειρά, γιατί -όπως διαπιστώσατε- και από το εξώφυλλο, θα μας συντροφεύσουν για 6,5 ώρες.

Στις 5 το απόγευμα, έχουμε Ατλέτικο – Σεβίλλη. Πρωτοπόροι στην Πριμέρα οι «ροχιμπλάνκος», δικαιούνται να κάνουν όνειρα επιστροφής στο θρόνο, καθώς παρουσιάζουν απίστευτη σταθερότητα. Με 9 νίκες στα 10 τελευταία ματς και με μόλις δύο γκολ παθητικό σ’ αυτό το διάστημα, ο «Τσόλο» Σιμεόνε και οι παίκτες του έχουν αποκτήσει τρομερή αυτοπεποίθηση. Για τη Σεβίλλη, οι εντός έδρας επιδόσεις της, της δίνουν το δικαίωμα να στοχεύει ψηλά. Αν βρει την ίδια συνταγή και εκτός, μπορεί να διεκδικήσει στα ίσια μια θέση στην τετράδα.

Στις 6 το απόγευμα, Αρσεναλ – Τσέλσι. Κοιτώντας τη βαθμολογία, θα πει κάποιος «σιγά το δύσκολο ματς, ο 1ος με τον 14ο παίζει». Δεν είναι έτσι όμως. Ο χαρακτήρας της τοπικής αναμέτρησης, η ανάγκη των «μπλε» για ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα τους ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις και το άγχος των «κανονιέρηδων» αποτελούν ικανά στοιχεία για να κάνουν τούτο το ματς αμφίρροπο. Το… παρήγορο για τον Βενγκέρ είναι ότι στον απέναντι πάγκο δεν βρίσκεται πλέον ο άσπονδος φίλος του ο Μουρίνιο, άρα θα είναι λιγότερο νευρικός…

Στις 7.30 το βράδυ, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Εντάξει, αυτός ο αγώνας δεν υπάρχει στο κουπόνι, αλλά δεν παύει να προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον. Οχι μόνο γιατί οι δύο «δικέφαλοι» διεκδικούν τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, αλλά και γιατί είναι το πρώτο σπουδαίο εντός έδρας ματς της «Ενωσης» στη φετινή σεζόν. Κι ας μην ξεχνάμε βέβαια την αντίστοιχη αναμέτρηση στην Τούμπα, που είχε μπόλικο σασπένς και πολλή συζήτηση μετά το 90’…

Με το σφύριγμα της λήξης στο ΟΑΚΑ, έχουμε ένα μισάωρο περίπου να πάρουμε ανάσα και να… οργανωθούμε, ώσπου να «συνδεθούμε» με Τορίνο. Γιουβέντους – Ρόμα στις 9.45. Οι 10 σερί νίκες της «Γηραιάς Κυρίας» την έφεραν στο κατόπι της Νάπολι, αλλά τα δύσκολα τώρα έρχονται. Οσο για τους «τζιαλορόσι», η μία νίκη στα 8 τελευταία δεν δίνει αφορμές για αισιοδοξία. Πάντως, ο Σπαλέτι έχει διαφορετική άποψη…

Ενας ακόμη λόγος που μας προκάλεσε χαμόγελα όταν αντικρίσαμε το πρόγραμμα του γουικέντ, είναι η επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, ένα πρωτάθλημα με πολύ φανατικούς φίλους. Ακριβώς έναν μήνα έλειψε και επιστρέφει με νέα πρόσωπα και τις ομάδες σε πλήρη εγρήγορση για το δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Γεράσιμος Μανωλίδης έκανε τον… πρόλογο στο φύλλο της Τρίτης και σήμερα μπαίνει δυναμικά στην αναζήτηση των καλύτερων σημείων της 18ης αγωνιστικής.

Εχουμε, επίσης, μπροστά μας την επανεκκίνηση στη Γ’ Γερμανίας, τη σέντρα στην Κλαουσούρα της Παραγουάης, Λυών – Μαρσέιγ στη Γαλλία, Τράμπζονσπορ – Μπεσίκτας στην Τουρκία και καμιά 300αριά ακόμα παιχνίδια από όλο τον κόσμο. Αν προσθέσετε και το μπασκετικό πρόγραμμα με 110+ αγώνες, διαπιστώνετε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για στοιχηματισμό. Καλή τύχη και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις