KING BET Τρίτης 5 Ιανουαρίου 2016

Πολύ ωραία (στοιχηματικά, πάντα) ξεκίνησε η νέα χρονιά. Είδαμε δυνατά ματς, όμορφα γκολ, ανατροπές, αναβολές (είτε από το χιόνι είτε από τον αέρα…), εκπλήξεις, φαβορί να μπαίνουν με το αριστερό και ένα σωρό στιγμές που προσφέρουν μπόλικη κουβέντα. Αλλά εμείς θα σας πούμε εδώ για όσα πρόκειται να συμβούν, όχι για αυτά που έγιναν. Πρώτα από όλα όμως, σήμερα υπάρχει ένα σούπερ αφιέρωμα 11 σελίδων (27-37) για μυημένους παίκτες (ή για παίκτες που θέλουν να… μυηθούν). Τι περιλαμβάνει αυτό; Ολες (όταν λέμε όλες, το εννοούμε) τις αποδόσεις που έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα σε 10 μεγάλα πρωταθλήματα και τα κορυφαία στατιστικά. Το πιο σημαντικό; Δείτε το ROI των ομάδων, για να διαπιστώσετε ποιες άφησαν κέρδος και ποιες ζημία στο πρώτο μισό της σεζόν. Πάμε τώρα σ’ αυτά που έχουμε μπροστά μας.
Αν νομίζατε ότι θα κάναμε σεφτέ με Ιταλία, λάθος. Για Κύπελλο Ελλάδος θα συζητήσουμε, καθώς αύριο ανοίγει η αυλαία της γ’ φάσης. 


Και μην πείτε ότι το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στις έδρες των 8 γηπεδούχων ομάδων. Ολες είναι από την περιφέρεια! Δεν ξέρουμε πότε έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι αξιομνημόνευτο. Οκτώ επαρχιακές πόλεις λοιπόν φιλοξενούν τους πρώτους αγώνες τούτης της φάσης: η Βέροια, η Λάρισα, τα Περιβόλια, το Ηράκλειο, η Λιβαδειά, η Μυτιλήνη, τα Γιάννινα και τα Χανιά. Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι τα μεγάλα ονόματα της χώρας αγωνίζονται εκτός έδρας. Τις λεπτομέρειες, με πλήρη ρεπορτάζ και προτάσεις, έχει το δίδυμο Μακρατζάκης – Πραβής.

Στην Ιταλία, δεν έχουμε αντίστοιχο δίδυμο. Ο Πάνος Γαρίδης κάνει (εδώ και χρόνια) σόλο… καριέρα στο Καμπιονάτο και δεν θέλει (;) κανέναν μαζί του. Χτες λοιπόν, όλη μέρα, έψαχνε στον τοπικό Τύπο της γείτονος χώρας για να βρει στοιχεία ενόψει της 18ης αγωνιστικής, που ανοίγει απόψε με ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι (Τζένοα – Σαμπντόρια) και κλείνει αύριο το βράδυ με τη μάχη Νότου - Βορρά (Νάπολι – Τορίνο). Ενδιάμεσα, θα βρείτε Κιέβο – Ρόμα, Γιούβε – Βερόνα, Εμπολι – Ιντερ και άλλα 5 ματς απ’ όπου μπορούμε να αντλήσουμε τα σημεία μας. Σημειώστε ότι πέρσι, στην αντίστοιχη πρώτη αγωνιστική του 2015, είχαν βγει μόλις τρεις άσοι, οι δύο εκ των οποίων ήταν αουτσάιντερ!

Συνέχεια με Ισπανία. Οχι όμως με πρωτάθλημα, δύο αγώνες μέσα σε τέσσερις μέρες έδωσαν οι ομάδες, αλλά με Κύπελλο, καθώς Τετάρτη και Πέμπτη διεξάγονται τα 8 πρώτα ματς της φάσης των «16». Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο; Στα τρία από αυτά οι αναμετρήσεις είναι τοπικές: Μπέτις – Σεβίλλη (ούτε τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από το μεταξύ τους 0-0 στην Πριμέρα), Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ (ναι, το ζευγάρι του περασμένου Σαββάτου, σε αντίθετη έδρα αυτή τη φορά) και Βαγιεκάνο – Ατλέτικο (μόλις πριν από μία εβδομάδα οι «ροχιμπλάνκος» δεινοπάθησαν στο Βαγιέκας, ωστόσο πήραν πολύτιμη νίκη με γκολ στο 88’ και στο 90’).


Αν έχετε… εθιστεί με αγγλικό ποδόσφαιρο λόγω των πολλαπλών αγώνων το τελευταίο διάστημα, δεν θα σας λείψει ούτε τώρα. Τρίτη και Τετάρτη έχουμε τους δύο πρώτους ημιτελικούς στο Λιγκ Καπ: Στόουκ – Λίβερπουλ (αναμετρήθηκαν στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος και οι «ρεντς» έφυγαν με διπλό) και Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι (τρεις φορές θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες μέσα στον Ιανουάριο)! Και για… επιδόρπιο, ένα ματς από τη Λιγκ 1. Από τα υπόλοιπα, σημειώστε ότι στην Πορτογαλία υπάρχει πλήρες πρόγραμμα, στην Κύπρο παίζουν Κύπελλο, ενώ στο μπασκετικό κουπόνι, μετά την Ευρωλίγκα (2η αγωνιστική του Top-16), από αυτή τη βδομάδα θα βρίσκετε και Γιούροκαπ. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με πολύ Κύπελλο Αγγλίας («αγαπημένη» διοργάνωση των κυνηγών αξιών, όπως λέει ο Billaras)…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις