KING BET Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2016

Παραδοσιακά, ο όρος derby αναφέρεται σε ένα ματς ομάδων από την ίδια πόλη. Αρσεναλ – Τότεναμ, Γιουνάιτεντ – Σίτι, Μπέρμιγχαμ – Αστον Βίλα κ.λπ. Αλλά ακόμα και οι τυπικοί -σε όλα τους- Αγγλοι κάνουν μια εξαίρεση όταν θέλουν να τονίσουν τη σημασία ενός αγώνα ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ. Και όχι επειδή οι δύο πόλεις βρίσκονται πάρα πολύ κοντά (μόλις 53 χλμ. τις χωρίζουν, ένας αυτοκινητόδρομος, ο Μ6, τις συνδέει), αλλά διότι είναι τα δύο μεγαλύτερα κλαμπ στο Νησί. Με τα περισσότερα πρωταθλήματα (20 οι «διάβολοι», 18 οι «ρεντς»), τους περισσότερους οπαδούς (δεκτές οι ενστάσεις…), τις περισσότερες διακρίσεις εκτός συνόρων. Μπροστά μας λοιπόν το (τεράστιο) ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ. Την Κυριακή, στις 4.05 μ.μ., το «Ανφιλντ» ξαναφοράει τα γιορτινά του για να υποδεχθεί άλλη μία μεγάλη ομάδα, όπως έκανε και την Τετάρτη στην αναμέτρηση με την Αρσεναλ.



Το πώς νιώθουν ενόψει αυτού του ματς οι δύο προπονητές το… καταλάβαμε μεσοβδόμαδα. Με τις γκριμάτσες του Φαν Χάαλ την Τρίτη στο Νιούκαστλ και με τις εκρήξεις του Κλοπ μια μέρα αργότερα. Και οι δύο βρίσκονται σε πίεση, ειδικά ο Ολλανδός που δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Θέλετε να φύγουμε από το Λίβερπουλ για να βρούμε κι άλλα σημαντικά ματς στην Αγγλία; Εύκολο. Και Τσέλσι – Εβερτον, και Στόουκ – Αρσεναλ, και Σίτι – Κρίσταλ Πάλας. Σκεφτείτε λοιπόν τι έχουν να δουν (πάλι) τα μάτια μας…

Πού να πάμε τώρα; Ας έρθουμε προς τα μέρη μας, με τη 18η στροφή της Σούπερ Λίγκας, που περιλαμβάνει όλο σχεδόν το… χάρτη της Ελλάδας. Από την Ξάνθη όπου ανοίγει η αγωνιστική αύριο στις 3 μ.μ., μέχρι τα Χανιά όπου κλείνει τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. Και ενδιάμεσα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια (ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Βέροια, Παναθηναϊκός – Πανιώνιος) στη μάχη των πλέι οφ.

Πεταγόμαστε δίπλα, στην Ιταλία. Μέρες ’89 ζουν στη Νάπολι με την κατάκτηση του… μισού πρωταθλήματος και οι συγκρίσεις με εκείνη την ομαδάρα δεν αποφεύγονται. Για την αποκατάσταση της ιστορίας, απλώς να θυμίσουμε ότι τότε οι «παρτενοπέι» είχαν… κάποιον Μαραντόνα. Καλός και χρήσιμος ο Ιγκουαΐν, αλλά αν τον βάλουμε στη ζυγαριά με τον Ντιεγκίτο, θα μας κάψει ο θεός (του ποδοσφαίρου). Τέλος πάντων, η συνέχεια θα δείξει αν ο ιταλικός Νότος ξαναπάρει τα σκήπτρα στη γείτονα χώρα, γιατί έτσι αγριεμένη που έρχεται η Γιουβέντους (των 9 σερί νικών), ουδείς μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη του φετινού Καμπιονάτο.

Τα ζευγάρια Αταλάντα – Ιντερ, Νάπολι – Σασσουόλο, Ουντινέζε – Γιούβε και Μίλαν – Φιορεντίνα ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα του Σ/Κ.
Επόμενος προορισμός, Ισπανία. Ο Ζιντάν αποθεώθηκε στο ντεμπούτο του, η Ατλέτικο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, η Μπάρσα «διαμαρτύρεται» γιατί έχει ένα ματς λιγότερο, ο Μέσι έκανε δική του τη Χρυσή Μπάλα (λες και δεν το ξέραμε) και η σεζόν συνεχίζεται με Σεβίλλη – Μάλαγα, Λας Πάλμας – Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα – Μπιλμπάο.

Από τη Γαλλία, επιλέξαμε το Σεντ Ετιέν – Λυών ως το κορυφαίο ματς της 21ης αγωνιστικής, Ολλανδία και Βέλγιο επιστρέφουν από διακοπές (και ο Νίκος Μπέλτσος δηλώνει ότι βρίσκεται σε φουλ φόρμα), το ίδιο και η Τουρκία (πλήρες ρεπορτάζ και προτάσεις έχει ετοιμάσει ο Αντώνης Οικονομίδης), ενώ στην Πορτογαλία τα ΜΜΕ ψάχνουν τον νέο προπονητή της Πόρτο (μέχρι και ο Γιώργος Πετρίδης έχει βγει στη γύρα). Αυτή είναι «εν συντομία» η εικόνα του κουπονιού που έχετε στα χέρια σας. Για τα υπόλοιπα, έχουν αναλάβει οι συντάκτες της KINGBET στις μέσα σελίδες. Καλή τύχη στις επιλογές σας και ξανά μαζί την ερχόμενη Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις