KING BET Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2016

Το υπερθέαμα των 6,5 ωρών που προλογίζαμε στο προηγούμενο φύλλο, δεν ήρθε. Και τα 4 μεγάλα ματς της Κυριακής κινήθηκαν σε ρηχά νερά, μπήκαν μόλις 3 γκολ και, το κυριότερο, δεν είδαμε καλή μπάλα. Αλλά, όπως γράφτηκε στα social media το Σάββατο, όταν έχεις παρακολουθήσει το Νόργουιτς – Λίβερπουλ, όλα τα άλλα περνάνε σε δεύτερο πλάνο. Απίστευτο παιχνίδι. Από αυτά που τα θυμάσαι για χρόνια και ευχαριστείς τον θεό του ποδοσφαίρου για την ικανοποίηση που σου πρόσφερε...
Από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, μας περιμένει άλλο ένα κουπόνι με πολλά Κύπελλα. Ετσι γίνεται συνήθως τον πρώτο μήνα κάθε έτους. Στην προσπάθειά τους οι Ομοσπονδίες να… συντομεύσουν τη σεζόν, ειδικά όταν υπάρχει μπροστά είτε EURO είτε Μουντιάλ, βάζουν κάθε εβδομάδα αγώνες Κυπέλλου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα δικά μας τα μέρη. Οι τέσσερις προημιτελικοί διεξάγονται σήμερα και αύριο.



Οταν έγινε η κλήρωση, άπαντες περιμέναμε να βγει ένα δυνατό ζευγάρι. Δεν βγήκε. Αλλά όσοι πιστεύουν ότι στα ημιτελικά θα βρεθούν σίγουρα οι 4 «μεγάλοι», ας κρατήσουν μικρό καλάθι. Δεν είναι τόσο εύκολο.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό αυτών των αγώνων; Το ότι διεξάγονται στο λεκανοπέδιο, σε απόσταση 23 χλμ. μεταξύ τους. Τόσο απέχει το «Γ. Καραϊσκάκης» (Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης) από το ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – Ηρακλής), με ενδιάμεσους σταθμούς τη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος – ΠΑΟΚ) και τη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – Ατρόμητος).

Επόμενη στάση; Κόπα Ιτάλια. Με Γιουβέντους – Ιντερ στον έναν ημιτελικό. Ποια Γιούβε; Αυτή που έχει σπάσει τα κοντέρ στο πρωτάθλημα, με 11 σερί νίκες, αυτή που παρασέρνει στο διάβα της όποιον βρει και αυτή που έχει αποκτήσει το πιο ισχυρό μέταλλο νικητή. Γι’ αυτό δείχνει ανίκητη… Και από την άλλη, η Ιντερ. Εκεί που πάει να σηκώσει κεφάλι, ξαναπέφτει. Κερδίζει «αντρίκεια» τη Νάπολι εκτός και φέρνει ισοπαλία με την Κάρπι εντός. Καμία σταθερότητα. Και μπροστά της έχει το «αιώνιο» ντέρμπι με τη Μίλαν την Κυριακή. Αντε τώρα να «επιλέξει» ο Μαντσίνι. Οσο για τον άλλο ημιτελικό, τη μία ομάδα την ξέρετε, την αναφέραμε άλλωστε πιο πριν. Η Μίλαν είναι. Η άλλη; Κάποια Αλεσάντρια, που ζει το δικό της παραμύθι φέτος και έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της. Ομάδα Γ’ κατηγορίας, παρακαλώ…

Στην Ισπανία, δεν υπάρχει… Αλεσάντρια. Οι 7 από τις 8 ομάδες της προημιτελικής φάσης είναι Α’ κατηγορίας, οι τέσσερις μάλιστα top class, και μόλις μία προέρχεται από τη Segunda, η Μιραντές. Και αν ψάξουμε το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι του διημέρου, θα πάμε στο Λας Πάλμας – Βαλένθια, διότι το 1-1 πριν από μία εβδομάδα στο «Μεστάγια» άφησε… εκκρεμότητες. Στα άλλα τρία, η Μπάρσα (2-1 στο Μπιλμπάο), η Ατλέτικο (0-0 στο Βίγκο) και η Σεβίλλη (2-0 τη Μιραντές) έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση.
Στη Γαλλία βρίσκουμε τους δύο ημιτελικούς του Λιγκ Καπ. Με την Παρί να έχει ξεχάσει πότε ηττήθηκε τελευταία φορά εντός συνόρων και να ετοιμάζεται για άλλον έναν τελικό, καθώς η Τουλούζ δεν μπορεί να την απειλήσει. Πιο ανοιχτό το άλλο ματς, Λιλ – Μπορντό. Επαιξαν πριν από μία εβδομάδα στο πρωτάθλημα, με τους Γιρονδίνους να κερδίζουν 1-0, έπαιξαν και πέρσι στο Λιγκ Καπ, με τη Λιλ να προκρίνεται στα πέναλτι.

Τι άλλο έχει το κουπόνι; Πλήρη αγωνιστική στην Ολλανδία, εξ αναβολής αγώνες στις τέσσερις μικρές κατηγορίες στην Αγγλία, Κύπελλο Μεξικού και πολλά λάτιν ματς. Αν προσθέσετε και το μπασκετικό πρόγραμμα με Ευρωλίγκα (τεράστιο το ενδιαφέρον για τις δύο ελληνικές ομάδες), Γιούροκαπ και ΝΒΑ, θα βρείτε πολλούς λόγους για να… παίξετε στοίχημα. Καλή τύχη στις επιλογές σας και ραντεβού την Πέμπτη. Ναι, την Πέμπτη, καθώς η απεργία των δημοσιογράφων μας «υποχρεώνει» να κυκλοφορήσουμε μία μέρα νωρίτερα από τη συνηθισμένη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις