KING BET Τρίτη 10 Mαΐου 2016

Ακόμα και ο πιο «ψυχρός» άνθρωπος, ο πιο σκληρός, δεν θα μπορούσε να μην βιώσει έντονα πολλά (και διαφορετικά) συναισθήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο, βλέποντας όσα διαδραματίζονταν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το παραλήρημα χαράς και ενθουσιασμού στο Λέστερ, το απίστευτο φινάλε στο πρωτάθλημα Ολλανδίας και την ανατροπή της τελευταίας στιγμής, την «αυτοκτονία» της Ατλέτικο Μαδρίτης που έμεινε και μαθηματικά έξω από τον τίτλο στην Ισπανία, τη δραματική εξέλιξη της προτελευταίας αγωνιστικής στην Ιταλία, και τόσα άλλα. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου…


Και τώρα, οδεύοντας προς την τελευταία πράξη, έχουμε μπροστά μας άλλη μία (μεσοβδόμαδη) παράσταση. Με δράση σε πολλές γωνιές της «γηραιάς ηπείρου», που θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για τις επόμενες μέρες. Κάνουμε μια… παράκαμψη, να ξεκινήσουμε από την ελληνική Σούπερ Λίγκα (κι όμως, «υπάρχει» ακόμα…) και τα πλέι οφ που αρχίζουν (όρκο δεν παίρνουμε…) αύριο. Πανιώνιος – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ τα ζευγάρια της πρεμιέρας. 

Πάμε στην Αγγλία, με τέσσερα εμβόλιμα ματς, που θα κρίνουν πολλά, ίσως και όλα. Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: τελευταίο χαρτί των «σφυριών» να βρεθούν στην 6η (προνομιούχο) θέση, τεράστια ευκαιρία της Γιουνάιτεντ να προσπεράσει τη Σίτι και να «καβατζώσει» την 4η θέση. Σάντερλαντ – Εβερτον: εδώ κρίνεται η παραμονή, καθώς αν οι «μαυρόγατες» νικήσουν, σώζονται οριστικά και η 38η αγωνιστική θα είναι τελείως αδιάφορη για τη μάχη της σωτηρίας. Νόργουιτς – Γουότφορντ: τα «καναρίνια» οφείλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για να παίξουν και του χρόνου στην Πρέμιερ. Λίβερπουλ – Τσέλσι: ισχύει (μονομερώς) ό,τι και για τη Γουέστ Χαμ. Οι «ρεντς» παίζουν τα ρέστα τους για την 6η θέση, μια εβδομάδα πριν από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.


Ας δούμε τώρα πού αλλού έχουμε… κίνηση. Στη Λιγκ 2 αρχίζουν τα πλέι οφ, στις μικρές κατηγορίες της Σκωτίας συνεχίζονται, ενώ σε Πρέμιερ Σκωτίας, Αυστρία, Ελβετία, Ρωσία, Νορβηγία, Πολωνία, Τσεχία, Β’ Σουηδίας, Δανία, Ιρλανδία, Βουλγαρία υπάρχει πλήρες πρόγραμμα, με πολλές σημαντικές αναμετρήσεις σε όλα τα μέτωπα. Στη Γαλλία η Παρί Σ.Ζ. παλεύει πλέον μόνο με τα ρεκόρ και έχει τη δυνατότητα αύριο να κάνει κι άλλα, παίζοντας με την Μπορντό εκτός έδρας, ενώ περνώντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, βρίσκουμε την έναρξη της Λιγκίγια στο Μεξικό, τον τελικό των πλέι οφ στη Χιλή, πέντε αγώνες από το MLS, τρεις για τα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες, έναν από τη Β’ Αργεντινής, έξι από τη Βολιβία και έναν από την Παραγουάη. Βάλτε και το μπασκετικό πρόγραμμα, με φουλ ΝΒΑ και πολλά ματς από όλη την Ευρώπη και έχετε ένα πολύ δυνατό «κουπόνι». Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με την τελευταία στροφή σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (ούτε γι’ αυτό παίρνουμε όρκο…).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις