KING BET Παρασκευή 13 Mαΐου 2016

Η ταινία που ανέβηκε στις… ποδοσφαιρικές αίθουσες τον περασμένο Αύγουστο και μας έκανε συντροφιά επί 9 μήνες, τελειώνει τούτο το Σαββατοκύριακο. Λίγο όμως πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους, είμαστε ακόμα σε αγωνία, καθώς το φινάλε προμηνύεται συναρπαστικό και ανατρεπτικό. Υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, ειδικά στα κάτω διαζώματα, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα όλα θα κριθούν στο νήμα. Ας τα δούμε συνοπτικά.
Θα ξεκινήσουμε από την Μπουντεσλίγκα, χωρίς την παραμικρή αναφορά στις ευρωπαϊκές θέσεις, άλλωστε τα πάντα είναι ξεκαθαρισμένα. Δείτε τι γίνεται στη μάχη της σωτηρίας. Εμπλέκονται τρεις ομάδες, οι δύο παίζουν μεταξύ τους, Βέρντερ – Αϊντραχτ. Για τους «πράσινους» της Βρέμης, υπάρχει μόνο η νίκη, αντίθετα οι «αετοί» της Φρανκφούρτης πάνε για δύο αποτελέσματα. Ωστόσο, αν την ίδια ώρα η Στουτγάρδη δεν παίρνει διπλό στο Βόλφσμπουργκ, θα σωθούν χέρι χέρι και μετά τη λήξη του αγώνα θα φύγουν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο. Αν όμως η Στουτγάρδη κερδίζει, ξεχνάνε τις φιλίες και μπαίνουν σε πόλεμο…

Αλλάζουμε χώρα, το ενδιαφέρον όμως παραμένει ίδιο. Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, τρεις ομάδες διεκδικούν την παραμονή τους, η μία θα χαμογελάσει. Χετάφε, Σπόρτινγκ Χιχόν και Βαγιεκάνο παίζουν την επιβίωσή τους και η εξέλιξη αναμένεται δραματική. Το καλό με τις δύο από αυτές (Χιχόν και Ράγιο) είναι ότι παίζουν εντός, το κακό είναι η μεν Σπόρτινγκ υστερεί σε ισοβαθμία με τη Χετάφε, η δε Βαγιεκάνο υστερεί ενός βαθμού έναντι των άλλων δύο. Οσο για την κορυφή, ελάχιστοι (σχεδόν ουδείς) πιστεύουν ότι η Μπαρτσελόνα θα αφήσει να της γλιστρήσει ο τίτλος απέναντι σε μια άνετη βαθμολογικά ομάδα (Γρανάδα)…
Λιγότερο μπερδεμένα τα πράγματα στο Καμπιονάτο. Εκεί, η Παλέρμο κρατά την τύχη στα χέρια της, διότι, πολύ απλά, με νίκη επί της υποβιβασμένης Βερόνα, ανανεώνει την παρουσία της στη Serie A και στέλνει την Κάρπι στη… Β. Για το Σαμπιονά, αρκεί να επισημάνουμε ότι πέραν της κορυφής (η Παρί έχει πάρει τον τίτλο από τον Νοέμβριο), όλα τα άλλα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά. Απομένει να δούμε την τελική τριάδα που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο Τσάμπιονς Λιγκ, τις θέσεις για το Γιουρόπα και ποιες θα ακολουθήσουν την Τρουά στη Ligue 2. Ο Χρήστος Στεργίου έχει το… λόγο (σελ. 40-41).

Αυτά είναι τα τέσσερα πρωταθλήματα που θα μας απασχολήσουν ιδιαιτέρως το ερχόμενο τριήμερο. Ελάχιστες εκκρεμότητες υπάρχουν στην Πρέμιερ Λιγκ (τις αναλύει ο Μάκης Μηνδρινός, σελ. 16-17), στη δική μας Σούπερ Λίγκα διεξάγεται η 2η αγωνιστική των πλέι οφ, ενώ η αυλαία πέφτει και σε Β’, Γ’ Γερμανίας, Αυστρία, Β’ Γαλλίας, Κύπρο, Πορτογαλία, Ουκρανία, Πολωνία, Τσεχία, Χιλή. Αντίθετα, μόλις τώρα ξεκινάει ο μαραθώνιος της Βραζιλίας και ο Τάσος Χαλκιόπουλος έχει ετοιμάσει ένα ειδικό αφιέρωμα στις 40 ομάδες της Α’ και της Β’ κατηγορίας. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη με Λίβερπουλ – Σεβίλλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις