KING BET Παρασκευή 20 Mαΐου 2016

Στον τίτλο του εξωφύλλου, αντί να χρησιμοποιήσουμε τη φράση «Κατάχρηση Εξουσίας», θα μπορούσαμε να βάλουμε «Τελευταίες παραστάσεις». Την ίδια βαρύτητα θα είχε. Γιατί; Διότι το Σάββατο είναι η… καταληκτική για ορισμένες σημαντικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου στον νυν χώρο εργασίας τους. Πάμε να τους δούμε;
Ξεκινάμε από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, λόγω της… αλητείας του την περασμένη Κυριακή όταν βγήκε (!) από το γήπεδο (αγκαλιά με τα παιδιά του) μόλις πέτυχε το γκολ με το οποίο έσπασε το ρεκόρ τερμάτων σε μία σεζόν στο Σαμπιονά. Μάγκας με τα όλα του ο Σουηδός. Ετσι ήθελε, έτσι έκανε. Προκάλεσε από μόνος του το standing ovation των οπαδών της Παρί και αύριο θα τους αποχαιρετήσει στον τελικό του Coupe de France με αντίπαλο τη Μαρσέιγ, διεκδικώντας το 29ο (!) τρόπαιο της καριέρας του. Τεράστια μορφή.

«Κύκνειο άσμα» αύριο και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπάγερν. Ο Καταλανός αποχωρεί μετά από μια τριετία, έχοντας πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Δεν θα μπει στο… πάνθεον των Βαυαρών (οτιδήποτε άλλο πλην της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ συνιστά αποτυχία για το κλαμπ), ωστόσο άφησε τη σφραγίδα του. Και πριν φύγει για το Μάντσεστερ, θα περάσει μια… βόλτα από το Βερολίνο, όπου η Μπάγερν θα παλέψει με την Ντόρτμουντ στον τελικό του DFB Pokal.

Αύριο θα δούμε και αρκετούς ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους  για τελευταία φορά με τη μαυρόασπρη φανέλα. Οχι, ο Τζίτζι Μπουφόν δεν αφήνει την «Κυρία», πιθανότατα όμως από του χρόνου δεν θα έχει συμπαίκτες τον Μοράτα και τον Πογκμπά. Ειδικά για τον Γάλλο, οι σειρήνες από την Ισπανία ηχούν έντονα στα αυτιά του και δύσκολα θα αντισταθεί. Πώς ονειρεύεται να φύγει; Με ένα ακόμα τρόπαιο, αυτό του Coppa Italia, στον τελικό με τη Μίλαν.

Πρόβλημα αποχωρήσεων δεν διαφαίνεται να υπάρχει στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο η δίψα για άλλο ένα τρόπαιο σε τούτη τη 10ετία της κυριαρχίας της παραμένει μεγάλη. Αντίπαλός της στον τελικό του Copa del Rey η Σεβίλλη, που μόλις προχτές πρόσθεσε άλλο ένα (το 5ο) Γιουρόπα Λιγκ στην τροπαιοθήκη της.

Μη νομίζετε ότι οι τελικοί σταματούν εδώ. Εχουμε και FA Cup, με την Κρίσταλ Πάλας να αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (στο τελευταίο, πιθανότατα, ματς του Φαν Χάαλ), και Scottish Cup (η Ρέιντζερς περιμένει στη Γλασκώβη τη Χιμπέρνιαν), και Taca de Portugal (Πόρτο – Μπράγκα). Κατά τα λοιπά, υπάρχουν τρεις αγώνες για τα πλέι οφ στην Ελλάδα, η τελευταία αγωνιστική σε Ρωσία, Β’ Ιταλίας, Βέλγιο, τα μπαράζ στη Γερμανία, καθώς και όλα τα πρωταθλήματα σε Λατινική Αμερική και Ασία σε πλήρη εξέλιξη. Μαζί με το μπάσκετ (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, πράξη 2η) έχετε πολλές… αφορμές να τζογάρετε τούτο το γουικέντ. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις