KING BET Τετάρτη 4 Mαΐου 2016

Φτάσαμε, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε, δύο 90λεπτα μακριά από την ανακήρυξη της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη για τη σεζόν 2015-16. Ηδη, από απόψε θα γνωρίζουμε τη μία φιναλίστ και απομένει να… βρούμε την άλλη που θα της κάνει παρέα στον τελικό της 28ης Μαΐου στο Μιλάνο. Αντιμέτωπες στο «Μπερναμπέου», μια «παλιά καραβάνα» και μια «πρωτάρα». Αν επιχειρήσει κάποιος να διαβάσει τους ημιτελικούς που έχει συμμετάσχει η Ρεάλ Μαδρίτης, θα χρειαστεί πολύ χρόνο… Το κάναμε εμείς για εσάς και σταματήσαμε στο νούμερο 26. Ναι, τόσες φορές έχει βρεθεί η «βασίλισσα» στην τετράδα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Τσάμπιονς Λιγκ. Να το ξεκαθαρίσουμε: δεν αναφερόμαστε στους αγώνες που έχει δώσει, αλλά στις συμμετοχές! Και από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι, που πρώτη φορά στην ιστορία της έχει φτάσει τόσο μακριά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι θα… φτάσει και πιο μακριά, μέχρι την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας.


Ρεάλ – Σίτι λοιπόν. Το προ 8 ημερών 0-0 στο «Ετιχαντ» το έχουμε ξεχάσει. Για να πούμε την αλήθεια, το ξεχάσαμε μόλις ο διαιτητής Τσακίρ σφύριξε τη λήξη. Ελάχιστες οι στιγμές που πεταχτήκαμε από τον καναπέ, μόλις μία για την ακρίβεια, όταν ο Πέπε δεν βρήκε στόχο από πολύ κοντά. Αποδείχθηκε, πάντως, ότι σε τέτοιο επίπεδο, οι ομάδες είναι συγκεντρωμένες, προσηλωμένες, δεν βγαίνουν στο… ξέφωτο. Τώρα όμως «οφείλουν» να αλλάξουν «χούι». Μια πρόκριση σε τελικό παίζεται…

Αντίστοιχο… καημό έχουν και οι ημιφιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ. Κι εδώ τα πάντα είναι ανοιχτά, κι εδώ οι λεπτομέρειες αναμένεται να κάνουν τη διαφορά, άλλωστε τα σκορ των πρώτων αγώνων δεν ξεκαθάρισαν το παραμικρό, ίσα ίσα που μας… μπέρδεψαν πιο πολύ. Ξεκινάμε από το «Ανφιλντ». Γνωστή (και χιλιοειπωμένη) η δυναμική που αποκτά η Λίβερπουλ στο κάστρο της, το ένιωσε πρόσφατα και η Ντόρτμουντ σε εκείνο το μυθικό 4-3. Αλλά η Βιγιαρεάλ, έχοντας μαζί της το 1-0 του «Μαδριγάλ» και την ψυχολογία με το μέρος της από το γκολ στο 90’+, ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πάρει το εισιτήριο. Λιγότερη συζήτηση προκαλεί ο άλλος ημιτελικός. 

Ισως γιατί η Σεβίλλη έχει μαζί της το πολύτιμο 2-2, ίσως γιατί είναι αναμφίβολα η πιο έμπειρη ομάδα σε τούτη τη διοργάνωση, η ουσία παραμένει ότι η συμμετοχή της για 3η σερί χρονιά στον τελικό θεωρείται πολύ πιθανή. Εκτός κι αν η Σαχτάρ έχει αντιρρήσεις…

Αυτά είναι τα τρία ματς θα μας απασχολήσουν εκτεταμένα στη σημερινή έκδοση, μαζί βέβαια με όλη την ποδοσφαιρική δράση από Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική. Καλή τύχη στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις