KING BET Τρίτης 17 Μαΐου 2016

Διανύουμε ήδη το δεύτερο μισό του Μαΐου, αποχαιρετήσαμε τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ώρα λοιπόν να στρέψουμε το βλέμμα μας στους τελικούς. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που ξανοίγονται μπροστά μας μέχρι τις 28 του μήνα… Για τους περισσότερους από δαύτους θα τα πούμε στο επόμενο φύλλο (την Παρασκευή), σήμερα θα πεταχτούμε μέχρι την Ελβετία για να συναντήσουμε δύο μεγάλα κλαμπ.
Λίβερπουλ και Σεβίλλη συνθέτουν ένα από τα πιο… hot ζευγάρια των τελευταίων ετών στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί hot; Διότι σε όλη την πορεία τους προς τη Βασιλεία υπήρξαν στιγμές που έθελξαν. Για τη μεν Λίβερπουλ, έχουν εξαντληθεί όλα τα κοσμητικά επίθετα από εκείνη τη βραδιά του επαναληπτικού με την Ντόρτμουντ. Φαινόταν ότι τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει το δρόμο της προς την κορυφή.



Ακόμα και όταν ηττήθηκε από τη Βιγιαρεάλ στον πρώτο ημιτελικό, η σιγουριά που έβγαζε όλος ο οργανισμός των «ρεντς» ήταν απίστευτος. Για τη δε Σεβίλλη, τούτο το ταξίδι είναι πολύ γνώριμο την τελευταία 10ετία. Αλλες τέσσερις φορές έφτασε ως εδώ, και τις τέσσερις γύρισε στη βάση της με το τρόπαιο. Το μέγεθος της επιτυχίας; Τεράστιο. Την ώρα δηλαδή που στο Τσάμπιονς Λιγκ ουδεμία ομάδα έχει καταφέρει να κάνει το back to back, οι Ανδαλουσιάνοι το έχουν πετύχει ήδη δύο φορές! Τους έχουμε ταυτίσει με το Γιουρόπα Λιγκ, όχι άδικα…

Αφήνουμε τον τελικό της Βασιλείας, στον οποίο έχουμε αφιερώσει τρεις σελίδες στη σημερινή έκδοση, συν πολλές προτάσεις και ειδικά στοιχήματα από τους συντάκτες μας, ερχόμαστε στον τελικό της Αθήνας. Ουδεμία σχέση με τον προηγούμενο. Παρότι αναμετρώνται δύο από τις καλύτερες ομάδες της χώρας μας, έχει απαξιωθεί. Ολη αυτή η ιστορία με τις απανωτές αναβολές, για ψύλλου πήδημα, οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις, οι απειλές, οι παλινωδίες των αντιπάλων, της ΕΠΟ, του υπουργείου, η απουσία του κόσμου έχουν αναγκάσει ακόμα και τους οπαδούς ΑΕΚ και Ολυμπιακού να φτάσουν στο σημείο να λένε «άντε, να γίνει το ματς, να τελειώνουμε».

Αλλοι τέσσερις τελικοί υπάρχουν το ερχόμενο τριήμερο, καθώς σε Κύπρο, Αυστρία, Ρουμανία, Τσεχία θα ανακηρυχθούν οι Κυπελλούχοι της σεζόν 2015-16. Μη νομίζετε όμως ότι τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος στερούνται ενδιαφέροντος. Εχουμε και λέμε: Ρεβάνς των πλέι οφ σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 Αγγλίας, πλέι οφ τίτλου στο Βέλγιο, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Νυρεμβέργη στο πρώτο μπαράζ για μια θέση στην επόμενη Μπουντεσλίγκα, την τελευταία αγωνιστική στην Τουρκία, 4 αγώνες από το Λιμπερταδόρες, 8 από το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας, συν ματς από Σουηδία, Μεξικό, Κίνα, Αμερική, Περού, Β’ Βραζιλίας. Ενα σωρό επιλογές δηλαδή. Καλή τύχη και τα ξαναλέμε την Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις