KING BET Τρίτης 16 Μαΐου 2017

Σε ένα μέτριο (έως… κάκιστο) παιχνίδι την Κυριακή, με ομάδες που αναπτύσσονταν μόνιμα από τη μία πλευρά και με ποδοσφαιριστές που αδυνατούσαν να κάνουν κοντρόλ, Χάντερσφιλντ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ έμειναν στο 0-0. «There are no highlights», «Τhat was a poor Wednesday», κάποια από τα σχόλια των οπαδών της Γουένσντεϊ στην ιστοσελίδα του συλλόγου στο φέισμπουκ.
Η ρεβάνς διεξάγεται την Τετάρτη στο Σέφιλντ και όποια εκ των δύο κερδίσει θα παίξει στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ τη Δευτέρα 29 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ». Εκεί θα περιμένει μία εκ των Φούλαμ και Ρέντινγκ, οι οποίες ήρθαν επίσης ισόπαλες στο πρώτο ματς, 1-1. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας με οποιοδήποτε σκορ, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
Το ίδιο ισχύει και για τις Καρλάιλ και Εξετερ, οι οποίες ήρθαν 3-3 την Κυριακή στην έδρα της πρώτης.



Την Πέμπτη ο επαναληπτικός, την ίδια ώρα με αυτόν ανάμεσα στην Μπλάκπουλ και τη Λούτον (3-2 το πρώτο ματς). Οι νικητές θα συναντηθούν στον τελικό της Κυριακής 28 του μηνός και ο νικητής θα παίξει τη νέα σεζόν στην Α’ Αγγλίας.

Εναν βαθμό χρειάζεται η Αντερλεχτ για να πανηγυρίσει τον τίτλο στο Βέλγιο. Αντίπαλός της την Πέμπτη είναι η Σαρλερουά, από την οποία υπέστη τη μία από τις δύο εντός έδρας ήττες της στο φετινό πρωτάθλημα (0-1). Μεθαύριο η 33 φορές πρωταθλήτρια αγωνίζεται 60 χλμ. νοτιότερα των Βρυξελλών, στο «Στάδιο της Χώρας» της Σαρλερουά.

Την ισοπαλία πήρε η Μονακό στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες συναντήσεις της με τη Σεντ Ετιέν. Αν πάρει ακόμη μία, αύριο στο Πριγκιπάτο, κατακτά το πρωτάθλημα μετά από 17 χρόνια, αν και το +17 στη διαφορά τερμάτων από την Παρί Σεν Ζερμέν της δίνει το δικαίωμα να το «σηκώσει» ακόμα και με δύο ήττες (το Σάββατο αγωνίζεται στη Ρεν).

Με δύο εκτός έδρας παιχνίδια κλείνει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο είναι αύριο στο Βίγκο με την ερχόμενη από πέντε ήττες Θέλτα. Το δεύτερο είναι την Κυριακή στην έδρα της αήττητης εδώ και πέντε αγωνιστικές Μάλαγα. Για να τερματίσει πάνω από την ισόβαθμή της αλλά πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ χρειάζεται 4 βαθμούς ή να χάσει βαθμούς η Μπάρσα την Κυριακή εντός έδρας με την Εϊμπαρ.

Στο γήπεδο που έχασε 3-1 την Κυριακή αγωνίζεται η Γιουβέντους, αυτήν τη φορά με άλλη ομάδα, τη Λάτσιο. Είναι ο τελικός Κυπέλλου Ιταλίας και είναι το ίδιο ζευγάρι με πρόπερσι. Τότε, και πάλι στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, η Γιούβε νίκησε 2-1 στην παράταση (το 1-1 είχε σχηματιστεί από το 11’, προηγήθηκε η Λάτσιο).

Η Σιρόκι Μπρίγιεγκ νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Σαράγεβο στο πρώτο ματς και αύριο διεξάγεται ο επαναληπτικός τελικός στο Κύπελλο Βοσνίας. Μονός είναι ο τελικός στο Κύπελλο Τσεχίας μεταξύ της 3ης στη β’ κατηγορία Οπάβα και την 6η στην Α’, Ζλιν. Ο αγώνας διεξάγεται στο Ολομουτς, 70 χλμ. από την Οπάβα και 58’ από το Ζλιν.

Νοκ άουτ και ο τελικός και στο Κύπελλο Ουκρανίας ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Σαχτάρ Ντονέτσκ και τη δεύτερη Ντινάμο Κιέβου, την οποία είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά το Σάββατο στο άνευ βαθμολογικής σημασίας ματς της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος με τη «γηπεδούχο» Ολίμπικ Ντονέτσκ.

Η Ντινάμο ξεκίνησε χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Γιαρμόλενκο, είχε δύο δοκάρια, ήταν ελαφρώς καλύτερη, αλλά έχασε 2-1 (μείωσε στην τελευταία φάση του αγώνα). Ο τελικός διεξάγεται στο Χάρκοβο, 429 χλμ. από το Ντονέτσκ και 478 χλμ. από το Κίεβο, στην ουσία όμως έδρα της Σαχτάρ Ντονέτσκ το τελευταίο τρίμηνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις