KING BET Τρίτης 2 Μαΐου 2017

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά Ρεάλ και Ατλέτικο συναντιούνται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρώτη, στον τελικό, η Ρεάλ νίκησε 4-1 στην παράταση. Τη δεύτερη, στα προημιτελικά, η Ρεάλ επικράτησε 1-0 στον εντός έδρας επαναληπτικό (0-0 το πρώτο ματς). Την τρίτη, ξανά στον τελικό, η Ρεάλ ήταν και πάλι νικήτρια, 5-4 στα πέναλτι (1-1 στα 120’). Στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος η «βασίλισσα» πέρασε με 3-0 από το «Βιθέντε Καλντερόν» με χατ τρικ του Ρονάλντο, ενώ στον β’ γύρο, πριν από 24 μέρες, η Ατλέτικο πήρε το 1-1 στο 85’.
Μονακό και Γιουβέντους συγκρούονται για τρίτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη, το 1998, ήταν επίσης για τα ημιτελικά. Η Γιούβε επιβλήθηκε 4-1 στο Τορίνο και έχασε 3-2 στον επαναληπτικό. Στo «Γιουβέντους Στάντιουμ» έγινε το πρώτο ματς και το 2015 (προημιτελικά): οι πρωταθλητές Ιταλίας νίκησαν 1-0 με πέναλτι στο 57’ και πήραν το 0-0 στο Πριγκιπάτο.



Την Τετάρτη αγωνίζεται και η άλλη γαλλική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, η Λυών, για το Γιουρόπα Λιγκ. Αντίπαλός της ο Αγιαξ, τον οποίο δεν κέρδισε σε καμία από τις τέσσερις έως τώρα μονομαχίες τους. Τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες για τον «Αίαντα» στις έξι πιο πρόσφατες εντός έδρας συναντήσεις του με γαλλικό σύλλογο. Το άλλο ματς της ημιτελικής φάσης του Γιουρόπα διεξάγεται την Πέμπτη ανάμεσα στη Θέλτα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα 8 από τα 10 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Γιουνάιτεντ στη διοργάνωση είχαν «2-3 γκολ», τα άλλα δύο από ένα.

Ξεκινούν τα πλέι οφ στην Α’ Αγγλίας. Το 2-1 της Φλίτγουντ επί της Μπράντφορντ πριν από τρεις μήνες ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία της επί της συγκεκριμένης αντιπάλου (8 ματς). Στον άλλον αγώνα η Μίλγουολ αντιμετωπίζει τη Σκάνθορπ (11 over στα 14 τελευταία μεταξύ τους).

Στα μπαράζ της Νάσιοναλ Λιγκ η 5η Ολντερσοτ υποδέχεται τη 2η Τρανμίρ, στη σύγκρουση των ομάδων με τις καλύτερες αμυντικές επιδόσεις (37 και 39 γκολ σε 46 αγώνες). Την Πέμπτη η Ντάγκεναμ φιλοξενεί την ομάδα που βρίσκεται περισσότερο καιρό στην κατηγορία (19 σερί σεζόν), τη Φόρεστ Γκριν. Οι επαναληπτικοί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τελικός Κυπέλλου στη Ρωσία ανάμεσα στην Ουράλ και τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Σότσι, 2780 χλμ. από το Γιεκατέρινμπουργκ όπου εδρεύει η Ουράλ και 1623 από τη Μόσχα. Για τους «16» του Κυπέλλου Βραζιλίας η Κρουζέιρο υποδέχεται τη Σαπεκοένσε (πρώτο ματς), δέκα μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, όταν η «Σαπέ» αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Κορίνθιανς.

Η 4η και η 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων διεξάγεται στο Λιμπερταδόρες (ανάλογα με τον όμιλο). Η κάτοχος του τίτλου Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) έχει μηδέν στα τρία στο γκρουπ με Μποταφόγκο (Βραζιλία), Μπαρτσελόνα Σπ. Κλαμπ (Ισημερινός) και Εστουδιάντες (Αργεντινή), την οποία υποδέχεται την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις