KING BET Τρίτης 23 Μαΐου 2017

Ενα συναρπαστικό τετραήμερο αφήσαμε πίσω μας, με επιτεύγματα που θα μείνουν στην ιστορία. Η απίθανη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας και η πρώτη κατάκτηση του τροπαίου από τουρκική ομάδα. Τα επτά γκολ της Τότεναμ στη Χαλ (7-1), μόλις τρεις μέρες μετά τα έξι στη Λέστερ (6-1) - και τα δύο ματς εκτός έδρας. Η -αναμενόμενη- μη συμμετοχή της Αρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 19 σερί σεζόν. Εκεί επιστρέφει μετά από δύο «απουσίες» η Λίβερπουλ.
Η Σέλτικ να κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα (34 νίκες, 4 ισοπαλίες) και να κάνει πλέον παρέα στις Αρσεναλ (2004) και Γιουβέντους (2012), οι μόνες που κατάφεραν το ίδιο σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών. Αυτό, δεμ είχε να συμβεί στη Σκωτία από το 1899 (Ρέιντζερς, 18 αγωνιστικές). Αλλά ρεκόρ που έσπασε η Σέλτικ με το 3-0 της Κυριακής επί της Χαρτς: μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο (30 β., ήταν 29), περισσότεροι βαθμοί (106, ήταν 103), περισσότερα γκολ (106, ήταν 105), περισσότερες νίκες (34, ήταν 33).



Αν η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικρατήσει και το Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου με την Αμπερντίν (τη νίκησε 3-0 στον τελικό του Λιγκ Καπ) θα κάνει το τρεμπλ για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.
Είχαμε επίσης την ευρύτερη εντός έδρας νίκη στην ιστορία της Σασσουόλο στο Καμπιονάτο (6-2 την Κάλιαρι), το οποίο κατέκτησε για έκτη διαδοχική χρονιά η Γιούβε.

Το Αμβούργο παρέμεινε η μοναδική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την Μπουντεσλίγκα, ανατρέποντας στο 88’ το 0-1 από τη Βόλφσμπουργκ με γκολ από τον 21χρονο Βάλντσμιντ, ο οποίος είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα. Λήξη, πανζουρλισμός στον αγωνιστικό χώρο από παίκτες και οπαδούς, και στα πλέι άουτ η πρωταθλήτρια του 2009, Βόλφσμπουργκ.

Την Τοντέλα να νικάει 2-0 την 5η στη βαθμολογία Μπράγκα, να ισοβαθμεί με την Αρούκα που έχασε 4-2 από την Εστορίλ, και να παραμένει και φέτος στην Α’ Πορτογαλίας, έχοντας πέντε νίκες στις έξι τελευταίες αγωνιστικές – πέρσι έκανε 5 στις 7 τελευταίες και σώθηκε επίσης την τελευταία αγωνιστική, για έναν βαθμό.

Στα δικά μας, η Λαμία εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα μετά το 0-0 στο «Βικελίδης», εκεί που την Κυριακή θα πάει η άλλη ομάδα που θα βλέπουμε του χρόνου στην ανώτατη κλίμακα, ο Απόλλων. Η Σούπερ Λίγκα είχε βροχή, αστραπές, και γκολ από Πρίγιοβιτς και Χριστοδουλόπουλο. Τα πλέι οφ συνεχίζονται την Τετάρτη με τα ίδια ζευγάρια, αλλά στις αντίθετες έδρες: Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (18:15), Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (20:30).

Αν είστε από αυτούς τους παράξενους τύπους, καλή ώρα, που πηγαίνετε και στα πλέι οφ, και επιλέξετε το ματς της «Λεωφόρου», τότε θα χάσετε αρκετό από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ που ξεκινά στις 21:45 στη Στοκχόλμη. Ενα σούπερ ματς που δίνει αξία στη διοργάνωση, ανάμεσα σε σε δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει συνολικά 134 τίτλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις