KING BET Παρασκευής 19 Μαΐου 2017

Τελευταία αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα. Οι Μπάγερν και Λειψία έχουν κλείσει τη θέση τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία ακόμη περιμένει είτε την Ντόρτμουντ είτε την ισόβαθμή της Χόφενχαϊμ. Η Μπορούσια, που έχει το πλεονέκτημα του +3 στη διαφορά τερμάτων, φιλοξενεί τη Βέρντερ των δύο σερί ηττών. Ο σύλλογος της Βρέμης έχει ελπίδες εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον νικήσει αύριο και εφόσον ανοίξει μία θέση μέσω Κυπέλλου με τη βοήθεια της… Ντόρτμουντ (Αϊντραχτ – Ντόρτμουντ ο τελικός το επόμενο Σάββατο).
Η Χόφενχαϊμ παίζει επίσης εντός, με την Αουγκσμπουργκ που μάχεται για την αποφυγή της θέσης των πλέι άουτ. Εκεί βρίσκεται το Αμβούργο, το οποίο χρειάζεται μόνο τη νίκη στο εντός με τη Βόλφσμπουργκ για να μην δώσει μπαράζ με την 3η της Β’ κατηγορίας, στην οποία επίσης διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική, μία μέρα μετά από αυτήν της Μπουντεσλίγκα (Κυριακή).



Αλλος… χαμός εκεί, με τρεις ομάδες να επιδιώκουν την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού και έξι τη θέση των πλέι άουτ. Στη θέση των πλέι οφ για άνοδο στην Μπουντεσλίγκα είναι η Μπράουνσβαϊγκ, η οποία χρειάζεται μόνο το «τρίποντο» με τη μία θέση κατώτερή της, Ουνιόν Βερολίνου, αλλά και ήττα της Στουτγάρδης ή του Αννοβέρου, καλύπτοντας παράλληλα το εις βάρος της χάντικαπ στη διαφορά τερμάτων.

Και μιας και μιλάμε για τρίποντα, η ώρα του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης έφτασε. Στον πρώτο ημιτελικό (Παρασκευή, 18:30) η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, τον οποίο κέρδισε στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις τους, με 4, 6, 3 και 7 πόντους διαφορά. Την τελευταία φορά που οι δύο σύλλογοι βρέθηκαν σε φάιναλ φορ όμως, πριν από δύο χρόνια στη Μαδρίτη, οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν 70-68 (Πρίντεζης 14), στην πιο πρόσφατη επιτυχία τους επί της ομάδας του Ιτούδη, κάνοντας παράλληλα το «3 στα 3» επί των Ρώσων σε φάιναλ φορ: η πρώτη ήταν το 2012, στο ίδιο γήπεδο (της Πόλης), όταν ο Πρίντεζης με σουτ στα 0.7 δευτερόλεπτα έστειλε τον Ολυμπιακό στην κορυφή (62-61). Η δεύτερη το 2013, όταν επικράτησε 69-52 στον ημιτελικό και πήρε το τρόπαιο νικώντας 100-88 τη Ρεάλ στον τελικό.

Στον άλλον ημιτελικό, όπως συνέβη και στο φάιναλ φορ της ισπανικής πρωτεύουσας, η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο 13ο σερί φάιναλ φορ που συμμετέχει ισπανική ομάδα. Τότε κέρδισε η γηπεδούχος Ρεάλ με 9, τώρα όμως είναι η Φενέρ που παίζει στην πόλη της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις