KING BET Παρασκευής 16 Ioυνίου 2017

Η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 (Ρωσία), η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (Γερμανία), η Πρωταθλήτρια Ευρώπης (Πορτογαλία), οι Πρωταθλήτριες Ασίας και Ωκεανίας (Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία αντίστοιχα), οι Πρωταθλήτριες Νοτίου, Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής (Χιλή και Μεξικό αντίστοιχα) και η Πρωταθλήτρια Αφρικής (Καμερούν) θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι τις αρχές Ιουλίου, κάνοντας την απαραίτητη… προθέρμανση ενόψει του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί του χρόνου τέτοια εποχή στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών μπορεί να μην έχει την αίγλη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπορεί να μην την πλησιάζει καν (οι Γερμανοί, για παράδειγμα, αποφάσισαν να κατεβάσουν αποστολή με πολλές αλλαγές, καθώς τα μεγάλα ονόματα είναι ήδη διακοπές…), ωστόσο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από κάποια γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ και την ατμόσφαιρα, ενώ αποτελεί και δυνατό τεστ για τους διοργανωτές. Εξάλλου, σε ένα καλοκαίρι που οι μεγάλες διοργανώσεις λείπουν, το Confederations Cup είναι αυτό που κλέβει την παράσταση στο ποδοσφαιρικό/στοιχηματικό πρόγραμμα.


Σήμερα, στις 18:00, στο Κιέλτσε της Πολωνίας, θα γίνει η σέντρα στο 21ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, με την αναμέτρηση της προηγούμενης πρωταθλήτριας Σουηδίας, κόντρα σε ένα από τα φαβορί του τουρνουά, Αγγλία. Συμμετέχουν 12 ομάδες, χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων, με τους πρώτους του κάθε γκρουπ και τον καλύτερο δεύτερο να προκρίνονται στα ημιτελικά. Δυστυχώς, η Εθνική μας δεν κατάφερε να δώσει το «παρών», πραγματοποιώντας μέτρια πορεία στην προκριματική φάση.

Αξιοσημείωτο, ότι οι 7 από τις 12 ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση, έχουν κατακτήσει τουλάχιστον μία φορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις συγκεκριμένες ηλικίες. Αυτές που δεν τα έχουν καταφέρει ποτέ είναι η διοργανώτρια Πολωνία, η Πορτογαλία (που έχει φτάσει δύο φορές σε τελικό), η Δανία (δύο φορές ως τα ημιτελικά), η Σλοβακία (4η το 2000) και τα Σκόπια, τα οποία είναι συμμετέχουν για πρώτη φορά σε τελική φάση. Πολυνίκης η Ιταλία, έχει πάρει μέρος σε 19 Euro U21, έχοντας 5 κατακτήσεις (τελευταία το 2004).

Κατά τ’ άλλα, οι Σκανδιναβοί –πλην της Α’ Σουηδίας- είναι στις επάλξεις, όπως και οι Λατίνοι: σε Α’ και Β’ Βραζιλίας οι ρυθμοί έχουν ξεκινήσει να γίνονται εξοντωτικοί, ενώ επιστρέφουν Αργεντινή, Ουρουγουάη, Περού, Βολιβία, Ισημερινός, αλλά και το πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Για όλα αυτά θα βρείτε ρεπορτάζ, εκτιμήσεις και στατιστικά. Το ίδιο ισχύει και για Κίνα, Ιαπωνία και Ν. Κορέα.


Στο μπάσκετ, η Βαλένθια (κόντρα στη Ρεάλ) και η Φενέρ (απέναντι στην Μπεσίκτας) ψάχνουν ακόμα μία νίκη για να στεφθούν πρωταθλήτριες σε Ισπανία και Τουρκία αντίστοιχα, ενώ «τρέχουν» οι σειρές στους τελικούς της Ιταλίας και της Γαλλίας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις