KING BET Παρασκευής 2 Ioυνίου 2017

Τέσσερις σερί χαμένους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ έχει η Γιουβέντους, η οποία είναι η ομάδα με τους περισσότερους χαμένους τελικούς στην ιστορία του θεσμού, 6 σε 8 παρουσίες. Η Ρεάλ, κάτοχος των δύο εκ των τριών τελευταίων τουρνουά, έχει 11 νίκες σε 14 τελικούς στη διοργάνωση, και είναι ένα από τα στοιχεία που της δίνει αυτοπεποίθηση για το αυριανό ματς στο Κάρντιφ. «Σεβόμαστε τη Γιουβέντους, αλλά δεν χρειάζεται και πολύ μετριοφροσύνη, είμαστε καλύτεροι», δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στο ήρεμο και ενθουσιώδες -κατέκτησε και το πρωτάθλημα μετά από μία τετραετία- «στρατόπεδο» της «βασίλισσας».
Εξαιρετικό είναι και το κλίμα στη Γιούβε. «Θα παίξουμε για τον Μπουφόν» λένε οι παίκτες για τον μεγάλο αρχηγό που στα 39 του είναι βασικότατος κάτω από τα δοκάρια.



«Δεν με νοιάζει να σκοράρω, μόνο να κερδίσουμε», δηλώνει ο Ιγουαΐν που «κατηγορείται» ως μοιραίος στην τελική προσπάθεια στα μεγάλα ματς (τελικός Μουντιάλ με Γερμανία, δύο τελικοί Κόπα Αμέρικα με τη Χιλή). «Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά η Ρεάλ επιτρέπει στον αντίπαλο επιθέσεις και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», είπε ο Αλέγκρι, προπονητής των τριών εκ των έξι τελευταίων σερί πρωταθλημάτων που κατέκτησε η Γιούβε.

Μία εβδομάδα πριν από την έκτη αγωνιστική των ευρωπαϊκών προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ, οι ομάδες δίνουν φιλικά. Στο Ρεν η Γαλλία φιλοξενεί την Παραγουάη χωρίς Σανιά, Πογκμπά και Μπενζεμά, αλλά με Γκριζμάν, Ζιρού και Γκαμεϊρό. Η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και του Συνομοσπονδιών που ξεκινάει στις 17 Ιουνίου, Ρωσία, αγωνίζεται στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία, έχοντας 2 νίκες σε 7 αγώνες από τον Αύγουστο που ανέλαβε ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ.

Προτελευταία αγωνιστική στη Β’ Ισπανίας και η Χιρόνα χρειάζεται έναν βαθμό στα δύο ματς για να προβιβαστεί για πρώτη φορά στην Πριμέρα. Είτε την Κυριακή (21:00) με τη 15η Σαραγόσα είτε την άλλη εβδομάδα στο εκτός με τη 13η Κόρδοβα.

Την Κυριακή διεξάγεται και ο πρώτος τελικός των πλέι οφ στη Β’ Ιταλίας. Αντιμέτωπες είναι η 5η της τελικής κατάταξης Μπενεβέντο με την 7η Κάρπι (στο τουρνουά έλαβαν μέρος οι ομάδες από τις θέσεις 3 έως 8). Γηπεδούχος στο πρώτο ματς είναι η Κάρπι, η οποία τη Δευτέρα πήρε την πρόκριση με γκολ στο 86’παίζοντας με 9 παίκτες, και ενώ η 3η Φροζινόνε σπρωχνόταν εμφανώς (σελ. 20). Ο επαναληπτικός διεξάγεται την Πέμπτη. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, ούτε υπάρχουν παράταση και πέναλτι. Σε περίπτωση ίδιου αριθμού γκολ μετά τα δύο ματς, στην Α’ ανεβαίνει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα, η Μπενεβέντο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις