KING BET Παρασκευής 9 Ioυνίου 2017

Από τις 9 Σεπτεμβρίου 2009, η Ελλάδα έχασε μόλις μία φορά σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για την ακρίβεια, στα 8 αυτά χρόνια μετράει 15 νίκες, 6 ισοπαλίες και μία ήττα. Θυμάστε πού ήταν αυτή; Στη Ζένιτσα της Βοσνίας, στις 22 Μαρτίου 2013, με σκορ 3-1 (δύο γκολ ο Τζέκο κι ένα ο Ιμπίσεβιτς για τους Βόσνιους, ο Γκέκας μείωσε στο φινάλε για την Εθνική μας).

Δεν γνωρίζουμε αν αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τους διεθνείς μας να… σκυλιάσουν για το θετικό αποτέλεσμα ή αν υπάρχουν τάσεις για… εκδίκηση μετά το γεμάτο νεύρα 1-1 του πρώτου γύρου στο «Καραϊσκάκης», ούτως ή άλλως όμως, πρόκειται για ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε στο ταξίδι που ξεκινήσαμε με τελικό προορισμό τη Ρωσία. Ενα ταξίδι που άρχισε στις 6 Σεπτέμβρη 2016 στο Γιβραλτάρ και ευχή όλων είναι να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018 στη Ρωσία και όχι νωρίτερα.

Την ίδια ώρα που σήμερα η Εθνική μας θα δώσει τη μάχη στη Βοσνία (21:45), η πρωτοπόρος του 8ου γκρουπ, η ομάδα του Βελγίου, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Εσθονία σε ένα –θεωρητικά- εύκολο ματς, που όμως ενδεχομένως να κρύβει παγίδες: αφενός επειδή ο Ρομπέρτο Μαρτίνες έχασε με τραυματισμό τον ηγέτη του Εντέν Αζάρ, αφετέρου γιατί στο Ταλίν οι Βέλγοι υπέστησαν την τελευταία ήττα τους σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2009! Η δε Κύπρος, καλείται να επιβεβαιώσει τη στάμπα του φαβορί κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Στα σημαντικότερα από τα υπόλοιπα των προκριματικών, ντέρμπι κορυφής διεξάγεται στον 1ο όμιλο, με τη Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ να υποδέχεται στη Στοκχόλμη την αήττητη και προερχόμενη από φιλική 5άρα επί της Παραγουάης, Γαλλία. Στο 2ο όμιλο, η Πορτογαλία δεν έχει περιθώρια για απώλειες στη Λετονία καθώς ήδη βρίσκεται στο -3 από τους πρωτοπόρους Ελβετούς, ενώ αύριο Σάββατο, οι Βορειοϊρλανδοί θέλουν να παραμείνουν το αφεντικό για τη 2η θέση του 3ου γκρουπ κόντρα στο επικίνδυνο Αζερμπαϊτζάν. Το Σερβία – Ουαλία (την Κυριακή) είναι «όλα τα λεφτά» στον 4ο όμιλο, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να μην υπολογίζουν στον Γκάρεθ Μπέιλ. Τέλος, πάντα μια βρετανική μονομαχία έχει ενδιαφέρον, οι Σκωτσέζοι υποδέχονται τους Αγγλους στο «Χάμπντεν Παρκ», με τους φιλοξενούμενους να είναι η μοναδική ομάδα στα προκριματικά που ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ!


Φυσικά δεν έχουμε μόνο Εθνικές ομάδες. Φινάλε στην ελληνική Φούτμπολ Λιγκ και στη Β’ Ισπανίας, οι μικρές κατηγορίες σε Σουηδία και Νορβηγία συνεχίζουν… απτόητες, ενώ το ίδιο ισχύει και με τους Βραζιλιάνους, που δεν… νιώθουν από κούραση, απουσίες και Εθνικές ομάδες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις