KING BET Τρίτης 6 Ιουνίου 2017

Καλά να ‘μαστε, σε ένα χρόνο από τώρα θα προετοιμαζόμαστε για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Ως τότε έχουμε καιρό, για την ακρίβεια έχουμε να αναλύσουμε σχεδόν μισή προκριματική φάση ακόμα!

Την Παρασκευή, ξεκινάει ο δεύτερος γύρος των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη, όπου η Εθνική μας θα δώσει ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της στη συγκεκριμένη διαδικασία κόντρα στη Βοσνία, στη Ζένιτσα. Αν υπολογίσουμε ότι το Βέλγιο είναι το πολύ μεγάλο φαβορί για την 1η θέση του ομίλου μας, Ελλάδα και Βοσνία είναι οι βασικές διεκδικήτριες της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ. Θεωρητικά, μας κάνει και η ισοπαλία καθώς είμαστε ένα βαθμό πάνω από τους Βόσνιους, αποτέλεσμα άλλωστε που εμφανίστηκε και τον Νοέμβρη στο «Καραϊσκάκης» (1-1, ισοφαρίσαμε στις καθυστερήσεις με τον Τζαβέλλα).


Την ίδια ώρα που οι παίκτες μας θα μάχονται στη Βοσνία, οι Βέλγοι –δίχως τον «πολύ» Αζάρ που τραυματίστηκε- θα επιχειρήσουν ξεπεράσουν το εμπόδιο της Εσθονίας, στο Ταλίν. Και αν οι περισσότεροι λέτε «σιγά το εμπόδιο, θα καθαρίσουν εύκολα οι Βέλγοι», απλά υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία ήττα των Βέλγων σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 2009, στο… Ταλίν από την Εσθονία!

Το… χορό των προκριματικών ανοίγουν μία ημέρα νωρίτερα οι Ασιάτες (Αυστραλία – Σαουδική Αραβία την Πέμπτη το μεσημέρι) και οι Αμερικανοί: ΗΠΑ – Τρινιντάντ, Μεξικό – Ονδούρα και Κόστα Ρίκα – Παναμάς στη ζώνη της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

Το πρόγραμμα δεν έχει μόνο Εθνικές ομάδες. Ως γνωστόν, όταν οι Βραζιλιάνοι ξεκινούν να παίζουν, δεν σταματούν. Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη κατηγορία θα υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές μέχρι αρχές Ιουλίου, «έτοιμοι» δηλώνουν για να ανταπεξέλθουν στο βαρύ πρόγραμμα Γιώργος Καραμάνος και Ερμής Καραουλάνης. Θέλει μεγάλη προσοχή η συγκεκριμένη εμβόλιμη, καθώς υπάρχουν αλλαγές προπονητών αλλά και πολλές και σημαντικές απουσίες, καθώς αρκετοί παίκτες λείπουν με τις Εθνικές τους ομάδες. Διαβάστε το ρεπορτάζ και θα καταλάβετε.

Την Πέμπτη θα μάθουμε και ποια εκ των Μπενεβέντο ή Κάρπι θα ακολουθήσει τις Σπαλ και Βερόνα στο Καμπιονάτο, ενώ την ίδια μέρα διεξάγονται οι ημιτελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20.


Αφήσαμε για το τέλος το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός προηγείται 2-1 του Παναθηναϊκού στους τελικούς των πλέι οφ της Basket League και την Πέμπτη θα παίξει το πρώτο… match ball. Αν κερδίσει τους «πράσινους» θα φτάσει στο τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα, ενώ αν η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικρατήσει, θα μεταφέρει τη σειρά στον 5ο και τελευταίο αγώνα, στο ΣΕΦ την Κυριακή το βράδυ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις