KING BET Τρίτης 11 Ιουλίου 2017

Δέκα χρόνια πέρασαν από την τελευταία συμμετοχή του Πανιωνίου στο Γιουρόπα Λιγκ. Ηταν το εντός έδρας ματς με την Μπορντό για τη φάση των ομίλων τον Δεκέμβριο του 2007. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν 2-0 στο 20’, έκλεισαν το ημίχρονο στο 2-1, αλλά με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο έχασαν 3-2. Η δευτεραθλήτρια πέρσι και 4 φορές πρωταθλήτρια Σλοβενίας Γκόριτσα συναντήθηκε παλαιότερα με τον Παναθηναϊκό (1999, 0-1, 0-2) και την ΑΕΚ (2004, 1-1, 0-1). Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Σιράκ, 2-0 στην Αρμενία και 2-2 στον εντός έδρας επαναληπτικό.
Το πέμπτο σερί του πρωτάθλημα κατέκτησε τον Μάιο ο ΑΠΟΕΛ. Για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ υποδέχεται την Ντουντελάνζ, η οποία κατέκτησε 13 τίτλους τα 18 τελευταία χρόνια.



Η πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου δεν νίκησε στους επτά πιο πρόσφατους αγώνες της στη διοργάνωση, όμως το 2012 πέταξε εκτός θεσμού τη Σάλτσμπουργκ, νικώντας την 1-0 εντός και χάνοντας 4-3 εκτός.

Η πρωταθλήτρια εδώ και μία τριετία στην Ιρλανδία, Ντάνταλκ, έχει πέντε σερί επιτυχίες στο πρωτάθλημα χωρίς να δεχτεί γκολ. Πέτυχε μόνο μία νίκη στα οκτώ παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, επίτευγμα όμως που της έδωσε την πρόκριση (3-0 την ΜΠΑΤΕ, είχε χάσει 1-0). Αύριο φιλοξενεί τη Ρόζενμποργκ, η οποία έχασε στις πέντε τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της στη διοργάνωση, από όχι και τόσο πρωτοκλασάτα ονόματα: Κοπεγχάγη, Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία), Βικτόρια Πλζεν, Νόρκεπινγκ, ΑΠΟΕΛ.

Για πρώτη φορά στη διοργάνωση μετέχει η Μάριεχαμν, πρωταθλήτρια πέρσι στη Φινλανδία και ιδιαίτερα σταθερή στα φετινά εντός του πρωταθλήματος, το οποίο βρίσκεται στα μισά του. Στην Πολωνία η λίγκα ξεκινάει την Παρασκευή. Η τέσσερις φορές κάτοχος του τίτλου την τελευταία πενταετία Λέγκια ήταν αυτή που ήρθε 3-3 με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ, και έχασε 8-4 στο Ντόρτμουντ στη φάση των ομίλων της περσινής διοργάνωσης.

Σερβία και Μαυροβούνιο ήταν ενιαίο κράτος από το 1992 μέχρι το 2006, όταν και διασπάστηκε. Απόψε η Παρτίζαν Βελιγραδίου, η οποία επανήλθε στην κορυφή του σερβικού ποδοσφαίρου έπειτα από μία τετραετία, αντιμετωπίζει την Μπούντουτσνοστ (40 λεπτά πτήση). Η Παρτίζαν έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία στις 5 τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Μπούντοτσνοστ, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα σε τριπλή ισοβαθμία με τη Ζέτα και τη Μλάντοστ, έχασε στους 5 πιο πρόσφατους εκτός έδρας αγώνες της, όλους με 1-0.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις