KING BET Παρασκευής 28 Ιουλίου 2017

Τα οκτώ τελευταία χρόνια το Σούπερ Καπ Γαλλίας διεξήχθη στον Καναδά, την Τυνησία, το Μαρόκο, τις ΗΠΑ, την Γκαμπόν, την Κίνα και την Αυστρία. Φέτος διεξάγεται ξανά στο Μαρόκο, και το παρών για πέμπτη διαδοχική σεζόν, σαν κυπελλούχος αυτήν τη φορά, δίνει η Παρί Σεν Ζερμέν. Τη Μονακό την κέρδισε 4-1 στον τελικό του Λιγκ Καπ (1 Απριλίου) και 5-0 στον τελικό του Κυπέλλου (26 Απριλίου), τότε που ο Ζαρντίμ (προπονητής της Μονακό) είχε κατεβάσει αναπληρωματική ομάδα (κάποιοι από αυτούς δεν έπαιξαν ούτε έναν αγώνα πρωταθλήματος), προκειμένου να ρίξει το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα, το οποίο τελικά κατέκτησε.
Στη Β’ Γαλλίας, έπειτα από 11 σεζόν στην Α’, επιστρέφει η Λοριάν. Την πρώτη αγωνιστική φιλοξενεί την Κεβιγί Ρουέν, πρωταθλήτρια πέρσι της Νασιονάλ. Εναν χρόνο αντιθέτως άντεξε στο Σαμπιονά η Νανσί, η οποία φιλοξενείται από τη 18η πέρσι, Ορλεάν, που σώθηκε στα μπαράζ.



Αλλά και αυτή που έχασε στα μπαράζ, η Παρί, προβιβάστηκε επίσης, παίρνοντας τη θέση της Μπαστιά που ήρθε από την Α’ αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν αδειοδοτήθηκε για να παίξει στη Β’.

Η φιναλίστ του Κυπελλούχων το ’92 (το ‘χασε από την Πάρμα) και τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβερπ, επιστρέφει στην ανώτατη κλίμακα έπειτα από απουσία 13 ετών. Το κάνει με νέο προπονητή, τον Λάζλο Μπόλονι (πρώην ΠΑΟΚ), και αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα (απόψε στις 21:30) την κάτοχο του τίτλου, Αντερλεχτ. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (16 ματς) εδώ και μία τριετία εμφανίζουν μόνο δύο ισοπαλίες.

Πρεμιέρα απόψε και στην Τσεχία. Η πρωταθλήτρια Σλάβια Πράγας, η οποία δεν έχασε πέρσι εντός έδρας (24 ματς το εντός έδρας αήττητο σερί της) υποδέχεται την Τέπλιτσε, την ομάδα από την οποία έχασε 0-7 πριν από τέσσερα χρόνια, στη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της τον νέο αιώνα. Σίγκμα Ολομουτς και Μπάνικ Οστράβα έμειναν μόνο μία σεζόν στη Β’ και επανήλθαν άμεσα στην Α’, από την οποία «χαιρέτισαν» οι Χράντετς Κράλοβε και Πρίμπραμ.

Η Κουρικό Ουνίδο είναι η νέα είσοδος (πρώτη της παρουσία μετά από οκτώ χρόνια) στο πρωτάθλημα Χιλής, παίρνοντας της θέση της προ διετίας πρωταθλήτριας Κομπρεσάλ που υποβιβάστηκε. Αντίπαλός της την πρώτη αγωνιστική είναι η κάτοχος του τίτλου, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις