KING BET Παρασκευής 7 Ιουλίου 2017

Το πρωτάθλημα των χωρών της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεκινά σε 14 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετέχουν 12 ομάδες, χωρισμένες σε τρεις ομίλους. Ο πρώτος και ο δεύτερος θα περάσουν στα προημιτελικά, όπως και δύο από τους τρεις τρίτους. Πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία είναι η συνολική διαφορά τερμάτων. Μεξικό και ΗΠΑ έχουν λάβει μέρος σε όλα τα Gold Cup (14 μαζί με το φετινό). Ακολουθούν οι Καναδάς, Ονδούρα και Κόστα Ρίκα με 13 συμμετοχές. Η Νικαράγουα παίρνει μέρος για δεύτερη φορά, ενώ την πρώτη τους εμφάνιση κάνουν οι Κουρασάο και Γαλλική Γουιάνα.
Μετά την όγδοη θέση πέρσι, στην πρώτη της παρουσία στην ανώτατη κλίμακα, η Εστερσουντ ανεβαίνει και άλλο βαθμολογικά. Μετά από 13 αγωνιστικές βρίσκεται στην 4η θέση, έχοντας, μαζί με την 8η Ελφσμποργκ, το μεγαλύτερο αήττητο σερί αυτήν τη στιγμή στο πρωτάθλημα (5 ματς).



Αντίπαλός της την Κυριακή είναι η Γιόνσεπινγκ, με την οποία ανέβηκαν μαζί το 2015 από τη Β’, στην επάνοδο της τελευταίας στην Α’ μετά από 47 χρόνια.

Μόνο στις 10 από τις 15 έως τώρα αγωνιστικές της Α’ Νορβηγίας τα over ήταν περισσότερα από τα under. Μια χώρα την οποία έχουμε συνδυάσει με μεγάλα σκορ, περισσότερο όμως στη Β’ κατηγορία (επαναρχίζει στις 22 Ιουλίου). Η πρωτοπόρος Ρόζενμποργκ, η οποία νίκησε μόνο στις 2 από τις 8 τελευταίες αγωνιστικές, φιλοξενεί τη Σάντεφιορντ, επί της οποίας έχει επτά σερί νίκες, οι πέντε πιο πρόσφατες με over. Την Τετάρτη η κάτοχος του τίτλου θα βρίσκεται στην Ιρλανδία για τον αγώνα με την Ντάνταλκ.

Σε αντίθεση με την 24 φορές πρωταθλήτρια Ρόζενμποργκ, η Μάριεχαμν θα παίξει την ίδια μέρα για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, εντός με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Πριν από το ματς αυτό, υποδέχεται σήμερα την ομάδα που ανέβηκε πρόπερσι στην πρώτη κατηγορία της Φινλανδίας και «χτύπησε» πέρσι τον τίτλο, Ιλβες, η οποία με Τέντενγκ (Σενεγάλη), Αγιάμα (Γκάνα) και Τούκο (Καμερούν) από τη μέση και μπροστά, παίζει… μπαλίτσα.

Η Ατλέτικο Νασιονάλ κατέκτησε το πρωτάθλημα πριν από τρεις εβδομάδες στην Κολομβία (Απερτούρα), επικρατώντας 5-1 της Ντεπορτίβο Κάλι στον επαναληπτικό τελικό (είχε χάσει 2-0 στο πρώτο ματς). Η Απερτούρα ξεκινάει απόψε και την Κυριακή η πρωταθλήτρια φιλοξενείται από την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε, από την οποία έχει υποστεί την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της την τελευταία δεκαετία, 0-4. Στην Μπογκοτά ωστόσο, όπου εδρεύει η Σάντα Φε, η Ατλέτικο έφυγε με βαθμούς στις τρεις τελευταίες παρουσίες της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις