KING BET Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018

Η Γουίγκαν, κυπελλούχος Αγγλίας πριν από πέντε χρόνια, βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου και είναι η μοναδική ομάδα από την Α’ κατηγορία – όλες οι υπόλοιπες είναι της Πρέμιερ. Αντίπαλός της είναι η Σαουθάμπτον, στην τέταρτη συνάντηση στην ιστορία τους (έχουν από μία νίκη). Λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα στο Γουίγκαν, την Κυριακή στις 18:30, θα συναντηθούν στο «Κινγκ Πάουερ» οι πρωταθλήτριες την τελευταία διετία, Λέστερ και Τσέλσι.
Το Σάββατο για την ίδια διοργάνωση η Τότεναμ αγωνίζεται στην Ουαλία με τη Σουόνσι, από την οποία δεν έχασε στις 15 τελευταίες συναντήσεις τους (12 νίκες). Η τέως κάτοχος και αποκλεισμένη με γκρίνιες από το Τσάμπιονς Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Μπράιτον, η οποία βρίσκεται για πρώτη φορά στους «8» του Κυπέλλου μετά από το 1986. Οι δύο ομάδες αποτέλεσαν το ζευγάρι του τελικού το 1983, όταν ήρθαν ισόπαλες 2-2, για να το «πάρει» η Γιουνάιτεντ στον επαναληπτικό με 4-0.



Ούτε βαθμό δεν πήρε η Μπιλμπάο στις 13 τελευταίες επισκέψεις της στο «Καμπ Νόου» για το πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 30 σερί εντός έδρας αγώνες στην Πριμέρα χωρίς ήττα (25 νίκες). Εντός αγωνίζεται και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία νίκησε στους 4 τελευταίους εντός έδρας αγώνες της στο πρωτάθλημα σημειώνοντας από τρία γκολ και πάνω, και με σκόρερ πάντα τον Ρονάλντο.

Μετά την εξάρα από την πρωτοπόρο Μπάγερν, το προτελευταίο στη βαθμολογία Αμβούργο υποδέχεται τη μοναδική ομάδα που έχει τρεις σερί ήττες αυτήν τη στιγμή στην Μπουντεσλίγκα, Χέρτα. Οι πέντε πιο πρόσφατες μονομαχίες τους έληξαν με νίκη της ομάδας που έπαιζε εντός.

Η τελευταία Κολωνία υποδέχεται την 4η Λεβερκούζεν, με την οποία έχει επτά διαδοχικά εντός έδρας under, ενώ το πρόγραμμα κλείνει με την αναμέτρηση Λειψία - Μπάγερν, με τη γηπεδούχο να έχει μία ήττα 4-5 (αν και νικούσε 4-2 στο 83’) και μία ισοπαλία 1-1 (αποκλεισμός στα πέναλτι) στις δύο έως τώρα εντός έδρας αναμετρήσεις της με τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Τέσσερις φορές έχει βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Βελγίου η Γκενκ και σε όλες πήρε το τρόπαιο. Ολες ήταν την τελευταία εικοσαετία και σε όλες νίκησε με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Ο ένας από τους τέσσερις τελικούς ήταν το 2000 με την επτά φορές κυπελλούχο και αυριανή της αντίπαλο Σταντάρ Λιέγης, της οποίας επιβλήθηκε 4-1. Στο φετινό πρωτάθλημα ωστόσο έχασε και στους δύο γύρους (2-1, 0-2) και έφτασε τα επτά ματς εναντίον της χωρίς νίκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις