KING BET Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018

Η απερχόμενη πρωταθλήτρια Τσέλσι φιλοξενείται από την επικείμενη διάδοχό της, Μάντσεστερ Σίτι. Τελευταία φορά που η ομάδα του Γκουαρντιόλα έχασε εντός έδρας ήταν πριν από 15 μήνες (35 αγώνες), σε ένα ματς που προηγούταν 1-0 στο ημίχρονο. Ποιος ήταν ο αντίπαλός της; Η Τσέλσι. Το 1-3 εκείνου του ματς είναι η μοναδική εντός έδρας ήττα των «πολιτών» με τον Καταλανό στον πάγκο τους, καθιστά δηλαδή τον Κόντε τον μοναδικό που έχει κερδίσει τον προπονητή της Σίτι εκτός έδρας.
Πριν από 22 χρόνια νίκησε τελευταία φορά η Νιούκαστλ στο «Ανφιλντ», 1-0 για το Λιγκ Καπ. Εκτοτε έχασε 17 φορές και πήρε 4 ισοπαλίες. Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Ράφα Μπενίτεθ, τεχνικός της Λίβερπουλ για έξι χρόνια, με την οποία πήρε το τελευταίο της Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ένα Κύπελλο Αγγλίας και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, είναι αήττητος απέναντι στους «κόκκινους», με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες.



Εκτός έδρας απέναντι στη Λίβερπουλ έχει δύο σκορ με 2-2 (από τον πάγκο των Νιούκαστλ και Τσέλσι) και μία νίκη 1-0 (Βαλένθια). 

Η ομάδα με τους περισσότερους τραυματίες/απόντες αυτήν τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ, 14 τον αριθμό, Κρίσταλ Πάλας, υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γεγονός ότι το ματς γίνεται τη Δευτέρα, αφήνει το περιθώριο επιστροφής… κάνα δυο τραυματιών. Τελευταία επικράτηση των «αετών» επί της Γιουνάιτεντ στο «Σέλχαρστ Παρκ» ήταν το 1991: τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες από τότε.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των έξι διαδοχικών δυνατών αγώνων του Ολυμπιακού σε διάστημα ενός μηνός στο οποίο είχαμε αναφερθεί και στις 4 Φεβρουαρίου. Εχασε δύο φορές από την ΑΕΚ, ήρθε ισόπαλος με τον Ατρόμητο, κέρδισε τον Πανιώνιο, ενώ δεν έγινε το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ολα αυτά τον άφησαν εκτός Κυπέλλου και τον έριξαν από την πρώτη θέση που βρισκόταν τότε, όμως από την τρίτη θέση, και με τα… δικαστήρια να εκκρεμούν, έχει ακόμα λόγο για την κορυφή. Ο προσεχής του αντίπαλος, Παναθηναϊκός, έχει μόνο 3 νίκες στα 17 φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του, κράτησε όμως ανέπαφη την εστία του στους 7 από τους 9 τελευταίους αγώνες του. Από το ΑΕΚ - Πανιώνιος κρατάμε τα 15 under στις 16 πιο πρόσφατες μονομαχίες τους (οκτώ σερί με γηπεδούχους τους «κιτρινόμαυρους»).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις