KING BET Τρίτης 2 Οκτωβρίου 2018

ΑΕΚ και Μπενφίκα συναντιούνται για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Η Ενωση νίκησε 1-0 σαν χθες (1 Οκτωβρίου) πριν από 9 χρόνια και έχασε 2-1 στον επαναληπτικό, αγώνες που έγιναν για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Καμία από τις 6 μονομαχίες της ΑΕΚ με Πορτογάλους δεν έληξε ισόπαλη (2 νίκες, 4 ήττες), όπως και καμία από τις 9 έως τώρα παρουσίες της Μπενφίκα στην Ελλάδα (4 νίκες, 5 ήττες).
Στο άλλο ματς του πέμπτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ συγκρούονται οι νικήτριες της πρώτης αγωνιστικής, Μπάγερν και Αγιαξ. Η Μπάγερν είναι αήττητη εντός με ολλανδικές ομάδες, έχοντας 8 νίκες και 2 ισοπαλίες (3 νίκες στα 4 εντός με τον Αγιαξ).
Αήττητη είναι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όταν φιλοξενεί Ισπανούς: Μπαρτσελόνα 1-1 (1992), Λα Κορούνια 3-0 (2008), Σεβίλλη 1-1 (2010), Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (2012).



Τη Ρεάλ υποδέχεται και σήμερα, με την κάτοχο του τροπαίου να έχει σκοράρει στους 15 πιο πρόσφατους εκτός έδρας αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πολυθεσίτης Στέλιος Ψύχος ήταν ένας από τους 11 που αγωνίστηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του Ολυμπιακού στο Μιλάνο. Συνέβη το 1959 για το Πρωταθλητριών, στη μοναδική μέχρι σήμερα παρουσία των «ερυθρόλευκων» στο «Σαν Σίρο» (ήττα 3-1). Ο 82χρονος παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού μας μιλάει για εκείνο το ματς και για το λάθος της ΟΥΕΦΑ (σελ. 63).

Στα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια της με ελληνικές ομάδες, η Μίλαν επικράτησε μία φορά του ΠΑΟΚ και δύο της ΑΕΚ (μία στην Τεργέστη). Πέρσι, για τη φάση των ομίλων, η Ενωση πήρε το 0-0. Οι 9 τελευταίες παρουσίες του Ολυμπιακού στην Ιταλία είχαν από δύο γκολ και πάνω.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της αντιμετωπίζει ελληνική ομάδα η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Η πρώτη ήταν το 2009 με αντίπαλο την ΑΕΚ, την οποία κέρδισε 2-1 στο γέρικο «Χαράντσκι». Την Πέμπτη, η εδώ και 12 χρόνια πρωταθλήτρια Λευκορωσίας θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ τέσσερα χιλιόμετρα νοτιότερα, στο τεσσάρων ετών και παράλληλα τεσσάρων αστέρων Μπορίσοφ Αρένα. Στο συγκεκριμένο γήπεδο ο ΠΑΟΚ έχει παίξει ήδη, το 2014, στη μοναδική παρουσία του στη Λευκορωσία, με αντίπαλο την Ντινάμο Μινσκ (2-0 ο «δικέφαλος»).

Στο ουδέτερο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας υποδέχεται τη Μαρσέιγ ο Απόλλων Λεμεσού. Είναι το ίδιο γήπεδο που φιλοξένησε τις άλλες δύο γαλλικές ομάδες με τις οποίες έχει συγκρουστεί: τη Νις το 2013 και τη Λυών πέρσι. Δεν έχασε από καμία: 2-0 την πρώτη, 1-1 με τη δεύτερη. Το θετικό αποτέλεσμα πήρε η ΑΕΚ Λάρνακας στη μία και μοναδική έως τώρα παρουσία της στη Γερμανία, το ’11 με τη Σάλκε (0-0). Αντίπαλός της την Πέμπτη, η Λεβερκούζεν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις