KING BET ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μετά το 2-0 της Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στην Πρέμιερ. Στην τελευταία αγωνιστική πριν από τη χριστουγεννιάτικη τετράδα αγώνων που θα ξεκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιανουαρίου, οι «κόκκινοι» υποδέχονται την Κυριακή την… αγαπημένη τους Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Τελευταία νίκη της ομάδας του Κλοπ επί αυτής του Μουρίνιο ήταν τον Μάρτιο του ’16. Τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη για τη Γιουνάιτεντ από τότε. Μια Γιουνάιτεντ που μετά από 16 αγωνιστικές στο τρέχον πρωτάθλημα έχει δεχτεί 20 γκολ παραπάνω από την αντίπαλό της, η οποία έχει την καλύτερη επίδοση στην άμυνα με 6 γκολ σε 16 ματς.
Το ματς στο «Ανφιλντ» ολοκληρώνει τη 17η αγωνιστική της Πρέμιερ. Ενα άλλο ντέρμπι, το East Midlands derby, κλείνει τη Δευτέρα το πρόγραμμα στην Τσάμπιονσιπ Αγγλίας.



Είναι η μονομαχία της Ντέρμπι με τη Νότιγχαμ, η 11η πιο έντονη αντιπαλότητα στο αγγλικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με μια έρευνα, με τους 9 από τους 10 οπαδούς των δύο συλλόγων να υποδεικνύουν τη συγκεκριμένη γειτόνισσα ως την πιο «μισητή» αντίπαλο.

Οι δύο ομάδες, οι έδρες των οποίων απέχουν 25 χλμ., βρίσκονται στην πρώτη 7άδα της βαθμολογίας, με τη Νότιγχαμ να έχει μόνο 1 ήττα στα 10 εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, να έχει δεχτεί όμως γκολ στις 7 τελευταίες παρουσίες της στο «Πράιντ Παρκ». Στις 3 πιο πρόσφατες από αυτές, έχασε χωρίς να σκοράρει.

Τοπική σύγκρουση και στην Ιταλία, όπου συναντιούνται οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί εκτός έδρας. Η έτσι και αλλιώς αήττητη στο πρωτάθλημα Γιουβέντους αγωνίζεται στο «Ολίμπικο Γκράντε Τορίνο» της 6ης στη βαθμολογία Τορίνο. Η γηπεδούχος είναι η μοναδική ομάδα ανάμεσα στις 15 πρώτες της κατάταξης που εντός έδρας έχει σημειώσει λιγότερα γκολ (9) από όσα έχει δεχτεί (10). Μία ισοπαλία είναι το καλύτερο που πήραν οι «βυσσινί» στις 8 τελευταίες μονομαχίες τους με τη Γιούβε.

Στη Βαλένθια με την 6η Λεβάντε αγωνίζεται η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος Μπαρτσελόνα. Είναι εκεί όπου η πρωταθλήτρια έχασε 5-4 πριν από επτά μήνες (5-1 στο 56’), στον πρώτο της αγώνα μετά από 15 χρόνια που δέχεται πέντε γκολ. Εκτός από το ότι ήταν η πρώτη ήττα της Μπάρσα από τη Λεβάντε στις 23 τελευταίες συναντήσεις τους (18 νίκες), ήταν και η μοναδική ήττα της στο περσινό πρωτάθλημα, την προτελευταία αγωνιστική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις