KING BET ΤΡΙΤΗΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η αναμέτρηση της Μπράιτον με την Κρίσταλ Πάλας είναι γνωστή ως το «Μ23 ντέρμπι», από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Μπράιτον με το νότιο Λονδίνο. Η αντιπαλότητα ξεκίνησε πριν από 65 χρόνια, όταν οι δύο γειτόνισσες ανέβηκαν από την τρίτη κατηγορία στην πρώτη. Μέχρι το 2011 που προβιβάστηκε και η Κρόουλι στις επαγγελματικές κατηγορίες, η Πάλας ήταν ο κοντινότερος επαγγελματικός σύλλογος στο Μπράιτον. Οι Λονδρέζοι έμειναν αήττητοι πέρσι στο πρωτάθλημα από την αντίπαλό τους (0-0, 3-2 από το 34’), έχασαν όμως στο Κύπελλο (2-1 στο Μπράιτον).
Περίπου όσο απέχει η έδρα της Μπράιτον από αυτήν της Κρίσταλ Πάλας (68 χλμ.), απέχει και το «Ταρφ Μουρ» της Μπέρνλι από το «Ανφιλντ». Η Λίβερπουλ νίκησε στις 6 από τις 8 πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους, δεν κέρδιζε όμως στο πρώτο ημίχρονο των έξι τελευταίων επισκέψεών της στην αντίπαλη έδρα.



Οι ομάδες που έχουν κατακτήσει τα 16 από τα 26 πρωταθλήματα της Πρέμιερ Λιγκ από τότε που δημιουργήθηκε (1992), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ, μονομαχούν στο «Ολντ Τράφορντ». Τελευταία φορά που κέρδισε εκεί η Αρσεναλ για το πρωτάθλημα ήταν πριν από 12 χρόνια, με γκολ του Αντεμπαγιόρ στο 86’ (0-1). Εκτοτε έχει 3 ισοπαλίες και 8 ήττες. Οι 9 τελευταίες μεταξύ τους μονομαχίες και στις δύο έδρες είχαν τουλάχιστον δύο γκολ η κάθε μία.

Ισόπαλες έληξαν οι 3 από τις 4 συναντήσεις της Αμιάν με τη Μονακό. Η Αμιάν βρίσκει ανελλιπώς δίχτυα στα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος από τον Μάρτιο (12 αγώνες), ενώ η Μονακό σκόραρε στις 14 από τις 16 τελευταίες εκτός έδρας υποχρεώσεις της στο Σαμπιονά. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε δίχτυα και δέχτηκε γκολ στις 5 τελευταίες παρουσίες της στο Στρασβούργο, ενώ η Καέν είναι αήττητη την τελευταία εικοσαετία εντός από τη Νιμ (5 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Επτά νίκες και δύο ισοπαλίες για τη Σέλτικ στις 9 τελευταίες επισκέψεις της στο «Φερ Παρκ» της Μάδεργουελ. Μία νίκη (34 ήττες) από την πλευρά της έχει η Αμπερντίν στις 44 τελευταίες παρουσίες της στο «Αϊμπροξ». Η Ρέιντζερς είναι αήττητη εντός έδρας την τρέχουσα σεζόν (11 νίκες, 4 ισοπαλίες).

Τα 6 από τα 16 ζευγάρια του ισπανικού Κυπέλλου ήρθαν ισόπαλα στον πρώτο αγώνα. Το 3-3 της Αλμερία με τη Βιγιαρεάλ ήταν το 9ο σερί ματς της Βιγιαρεάλ χωρίς ήττα από τη συγκεκριμένη αντίπαλο, η οποία δεν έχει νίκη στις 5 τελευταίες εκτός έδρας υποχρεώσεις της στη Β’ κατηγορία όπου αγωνίζεται. Μόλις μία επιτυχία έχει ωστόσο και η Βιγιαρεάλ σε επτά εντός έδρας αγώνες. 

Για τρίτη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Σουνταμερικάνα βρίσκεται ομάδα από τη Βραζιλία. Σαπεκοένσε (το πήρε) και Φλαμένγκο (το έχασε) οι δύο προηγούμενες, Ατλετικο Παραναένσε η φετινή, η οποία φτάνει στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πρώτη παρουσία και για τη βορειότερη ομάδα της Κολομβίας (από την Μπαρανκίγια), την Ατλέτικο Τζούνιορ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις