KING BET ΤΡΙΤΗΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Εξι ομάδες της Πρέμιερ, μία της Τσάμπιονσιπ και μία της Α’ Αγγλίας περιλαμβάνει η προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Οι δύο σύλλογοι των κατώτερων κατηγοριών αγωνίζονται μεταξύ τους. Μίντλεσμπρο και Μπέρτον συναντιούνται μόλις για πέμπτη φορά στην ιστορία τους (2 νίκες η Μίντλεσμπρο), με τις 4 προηγούμενες να έχουν λήξει όλες «2-3 γκολ». 
Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι συναντήθηκαν και πέρσι στην ίδια φάση της διοργάνωσης, και τότε στο «Κινγκ Πάουερ». Ο Βάρντι ισοφάρισε με πέναλτι για τη Λέστερ στο 97’ (1-1). Το ματς πήγε στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, όπου η Σίτι επικράτησε 4-3. Οι δύο σύλλογοι θα τα «πουν» και σε 8 μέρες, την Boxing Day, στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα.
Η φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Αρσεναλ, που έχασε 3-0 στον τελικό από τη Σίτι, υποδέχεται για δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες την Τότεναμ, στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου. 

Στις 2 Δεκεμβρίου επικράτησε 4-2, έχοντας 60% κατοχή μπάλας και χάνοντας 1-2 στο ημίχρονο. Στον αντίστοιχο γύρο πέρσι απέκλεισε τη Γουέστ Χαμ (1-0), ενώ Λονδρέζους είχε αποκλείσει και στον ημιτελικό (Τσέλσι).

Στον τέταρτο νοκ άουτ προημιτελικό η Τσέλσι φιλοξενεί την Μπόρνμουθ, της οποίας επικράτησε 2-0 πριν από δυόμισι μήνες για το πρωτάθλημα παίρνοντας ρεβάνς για το εντός έδρας 0-3 τον Ιανουάριο. Καμία από τις 12 έως τώρα συναντήσεις τους δεν έληξε ισόπαλη (3 νίκες η Μπόρνμουθ). 

Η προτελευταία αγωνιστική πριν από τη μηνιαία χειμερινή διακοπή διεξάγεται απόψε και αύριο στην Μπουντεσλίγκα. Οι γειτόνισσες (38 χλμ.) Μάιντζ και Αϊντραχτ αγωνίζονται στην έδρα της πρώτης, έχοντας δημιουργήσει παράδοση 12 αγώνων χωρίς νίκη της ομάδας που αγωνίζεται εκτός. Η Μάιντζ δεν έχασε στις 14 τελευταίες φορές που υποδέχτηκε την Αϊντραχτ (8 ισοπαλίες). 

Ο «άσος» αντιθέτως απουσιάζει από τις 7 τελευταίες μονομαχίες της Σάλκε με τη Λεβερκούζεν ανεξαρτήτως έδρας (3 νίκες η Λεβερκούζεν, 2 ισοπαλίες), ενώ οι 8 τελευταίες συναντήσεις της Φράιμπουργκ με το Αννόβερο είχαν γκολ/γκολ. Το Αννόβερο δέχτηκε γκολ στους 24 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος.

Η Μπάγερν, η οποία δέχτηκε γκολ στους 9 από τους 10 τελευταίους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος, υποδέχεται τη Λειψία, η οποία έχασε στα 4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της (δύο για το Τσάμπιονς Λιγκ), κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από τη χρονιά που ιδρύθηκε, το 2009. 

Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας, Κασίμα, αντιμετωπίζει αύριο την αντίστοιχη της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, για την ημιτελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων. Σήμερα την ίδια ώρα (18:30) η νικήτρια του Λιμπερταδόρες Ρίβερ Πλέιτ υποδέχεται την πρωταθλήτρια των ΗΑΕ (όπου διεξάγεται το τουρνουά) Αλ Αΐν. Οι νικητές θα συγκρουστούν το Σάββατο στον τελικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις