KING BET Παρασκευής 10 Μαΐου 2013


Μένουν δύο, άντε τρεις, το πολύ τέσσερις αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία. Κι αν ο τίτλος έχει κριθεί και στις τέσσερις αυτές χώρες, τα άλλα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά, τόσο για τα εισιτήρια που οδηγούν στην Ευρώπη όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ωστόσο, στο τετραήμερο που έχουμε μπροστά μας, κυριαρχούν άλλα γεγονότα. Οπως π.χ. το ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ της Ευρωλίγκας, ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στο ΟΑΚΑ, Αστέρας Τρίπολης (ως τυπικά γηπεδούχος) και Ολυμπιακός διεκδικούν τη δεύτερη κούπα της χρονιάς στη χώρα μας. Και μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να θεωρούνται το γκραν φαβορί (φαίνεται και από τις αποδόσεις) για να κάνουν το νταμπλ, όμως ποιος αγνοεί την εξαιρετική ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που όχι μόνον τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα, αλλά πέταξε εκτός τελικού τον ΠΑΟΚ με μια μεγαλειώδη νίκη;



Στο «Γουέμπλεϊ», η Μάντσεστερ Σίτι και η Γουίγκαν πέφτουν στη μάχη για την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας. Κι εδώ υπάρχει φαβορί, όμως σ’ αυτή τη διοργάνωση οι εκπλήξεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Θετικό για τη Γουίγκαν ότι έχει εξασφαλίσει την έξοδό της στο Γιουρόπα Λιγκ, αρνητικό ότι έχει μπλέξει για τα καλά στην Πρέμιερ Λιγκ και το πιθανότερο είναι του χρόνου να παίζει στα (όχι και τόσο…) χωράφια της Τσάμπιονσιπ. Ο Μάκης Μηνδρινός δίνει πολλά στατιστικά στοιχεία και ειδικά στοιχήματα για τη γιορτή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μένουμε Λονδίνο, φεύγουμε από το «Γουέμπλεϊ» και πάμε στην «Ο2 Αρένα». Εκεί θα γίνει μια άλλη γιορτή, σε διαφορετικό άθλημα, με ελληνικό ενδιαφέρον όμως. Ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ έχουν δώσει ραντεβού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, από όπου θα αναδειχθεί η κορυφαία ομάδα της σεζόν. Με τον Ολυμπιακό να έχει ξανά (όπως πέρσι στην Πόλη) τον τίτλο του αουτσάιντερ. Και είναι βέβαιο ότι θυμάστε τι έγινε σε εκείνο τον αξέχαστο τελικό. Απόψε και την Κυριακή λοιπόν, το ευρωπαϊκό μπάσκετ φοράει τα καλά του και ο Φάνης Παναγιώτου (ντυμένος αναλόγως…) παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους φιναλίστ, με όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζετε (σελ. 78-79).

Τι μας έχει απομείνει; Πάμε να τα δούμε εν τάχει. Το μεγάλο ματς Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον για τα μπαράζ ανόδου από την Τσάμπιονσιπ (διαβάστε σχετικό θέμα του Σταύρου Κολίλα στη σελίδα 11), την τελευταία αγωνιστική στην Ολλανδία, το matchball τίτλου στην Πορτογαλία (Πόρτο – Μπενφίκα), το ντέρμπι Λυών – Παρί Σ.Ζ. στη Γαλλία, το Μίλαν – Ρόμα στην Ιταλία, το Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και το clasico στην Τουρκία, ανάμεσα στη Φενέρ και τη Γαλατά.

Καλή μελέτη και ραντεβού την Τρίτη με ένα δυνατό πρόγραμμα στο οποίο δεσπόζει ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις