KING BET Παρασκευής 16 Αυγούστου 2013

The wait is over, που λένε κι οι Αγγλοι. Στα μέρη μας το λέμε αλλιώς: «Η υπομονή τελείωσε». Οπως κι αν το πει κάποιος, το νόημα δεν αλλάζει. Περιμέναμε τρεις σχεδόν μήνες για να ξανακυλήσει η μπάλα στα γήπεδα της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Ισπανίας (μην ξεχάσουμε Τουρκία, Πορτογαλία και… παρεξηγηθεί ο Νίκος Μποζιονέλος). Και τώρα «ήγγικεν η ώρα» (αυτό δεν το λέει κανείς Αγγλος, δικό μας είναι).
Σέντρα λοιπόν τούτο το Σαββατοκύριακο σε τρία εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Βάζουμε και το ελληνικό μέσα στα κορυφαία, κι ας στραβομουτσουνιάζουν ορισμένοι. Αλλωστε, οι περισσότεροι από μας αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο υποστηρίζοντας μια ελληνική ομάδα και όχι κάποια Κρίσταλ Πάλας ή Χετάφε (τυχαία τα ονόματα, βέβαια). Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα, που κάποια στιγμή θα την κάνουμε.



Προς το παρόν, κρατάμε την έναρξη σε Πρέμιερ Λιγκ, Πριμέρα Ντιβισιόν και Σούπερ Λίγκα, μαζί με Πορτογαλία, Τουρκία και Σεγκούντα Ντιβισιόν. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά;
Στην Αγγλία, πέρασε ένα καλοκαίρι με σενάρια. «Φεύγει ο Σουάρες», «φεύγει ο Ρούνεϊ», «φεύγει ο Μπέιλ». Κανείς δεν έφυγε. Και οι τρεις παραμένουν στις θέσεις τους, τουλάχιστον προς το παρόν. Αλλά μη νομίσετε ότι η φετινή Πρέμιερ Λιγκ θα είναι ίδια με την περσινή. Καμία σχέση. Δεν υπάρχει Φέργκιουσον, σημείο αναφοράς για 20 και πλέον χρόνια στο Νησί. Και αν αναρωτιέστε με ποιον θα ασχολούνται τώρα, αρκεί ένα όνομα: Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος ξέρει τον τρόπο να στρέφει τις κάμερες πάνω του. Μέχρι που άλλαξε και προσωνύμιο: «Happy One» ζήτησε να τον αποκαλούν!
Στην Ελλάδα, δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να μαγνητίζει (όχι ότι οι Σαβιόλα, Στέφενς είναι «λίγοι» για το ταπεινό μας πρωτάθλημα), αλλά εμείς βρήκαμε ένα που μπορεί να κάνει τη… διαφορά. Γιάννης Μακρατζάκης το όνομά του και από σήμερα αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της Σούπερ Λίγκας. Με ρεπορτάζ, αναλύσεις, προτάσεις, παρασκήνιο, ό,τι τέλος πάντων ενδιαφέρει το φίλαθλο (και στοιχηματικό) κοινό στη χώρα μας. Μπορείτε μάλιστα να τον κρίνετε από σήμερα, διαβάζοντας τις 4 σελίδες που έχει ετοιμάσει (σελ. 12-15).

Αντίθετα, τον Βαγγέλη Λυκάκη δεν χρειάζεται να τον κρίνετε τώρα. Οσοι είστε αναγνώστες της εφημερίδας, τον έχετε δει να… βολοδέρνει κάπου στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Μεξικό) τα 6+ τελευταία χρόνια. Επειδή τα πήγε άριστα σ’ αυτό το πόστο, είπαμε να τον φέρουμε και στην Ευρώπη. Στην Ισπανία, συγκεκριμένα. Από σήμερα λοιπόν, θα σας προτείνει σημεία από την Πριμέρα Ντιβισιόν, έχοντας βέβαια το πλήρες ρεπορτάζ όλων των ομάδων.

Οι άλλοι δύο που «κλέβουν» την παράσταση στο σημερινό φύλλο, είναι γνωστοί. Ο Παναγιώτης Τράγος έχει μπει στα… άδυτα της Σεγκούντα Ντιβισιόν και δεν λέει να φύγει από εκεί. Με… Πονφεραντίνες και Τενερίφες τρελαίνεται. Γι’ αυτό, η Β’ Ισπανίας είναι δική του υπόθεση. Οσο για Τουρκία και Πορτογαλία που κάνουν πρεμιέρα απόψε, ο Νίκος Μποζιονέλος τις πήρε και τις δύο… επ’ ώμου. Οκτώ σελίδες έχει γράψει σήμερα και, όπως λέει, βρήκε δυνατά σημεία…
Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε πάλι την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις