KING BET Τρίτης 20 Αυγούστου 2013

Αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά του Χουμπ Στέφενς ως προπονητής της Σάλκε, πιθανόν να τον πιάσει ίλιγγος. Συνολικά, κάθισε σε 356 ματς στον πάγκο των «βασιλικών μπλε». Και μπορεί να μην πανηγύρισε τίτλο εκεί, ωστόσο το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Απλώς να θυμίσουμε ότι το 1997 σήκωσε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, συν κάτι… Κυπελλάκια Γερμανίας το 2001 και το 2002. Οι φίλαθλοι της ομάδας τον έχουν ανακηρύξει «προπονητή του αιώνα», γι’ αυτό του έστησαν κόκκινο (μπλε κατά την περίσταση) χαλί τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν επέστρεψε στο Γκελζενκίρχεν. Ακόμα και στη δεύτερη θητεία του συνδέθηκε με τον κόσμο, μένοντας τελικά για 14 μήνες, καθώς απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012. Η τρίτη «επιστροφή» του Ολλανδού στη «Φέλτινς Αρένα» δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ. Το πολύ δυο μέρες.



Θα βρεθεί εκεί με τον ΠΑΟΚ για το πρώτο ματς των πλέι οφ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο στόχος του, όπως τον οριοθέτησε ο ίδιος, είναι να εξαντλήσει η ομάδα του τις πιθανότητες που έχει. Πόσες είναι αυτές οι πιθανότητες; Λίγες, αν αφουγκραστούμε τις απόψεις των ειδικών και των μπουκ. Περισσότερες, αν διαβάσουμε τα όσα λένε οι παίκτες του «δικεφάλου» τις τελευταίες μέρες. Ειδικά, δε, από τότε που ανακοινώθηκε η ποινή της Μέταλιστ και τη θέση της πήρε η ελληνική ομάδα. Σαν να φύσηξε Βαρδάρης πάνω από την Τούμπα και να έδιωξε τα μαύρα σύννεφα που είχαν μαζευτεί μετά τον αποκλεισμό και τον… υποβιβασμό στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι η αποστολή του είναι δύσκολη. Αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο μετράει και η στατιστική, μάθετε ότι στα 17 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του στην Ευρώπη, ο «δικέφαλος» έχει μόλις 2 ήττες (!).

Τέτοιες επιδόσεις δεν έχει να επιδείξει ο άλλος εκπρόσωπός μας στα Κύπελλα Ευρώπης, ο Ατρόμητος. Αλλά για μια στιγμή. Θυμάστε πώς αποκλείστηκε πέρσι από τη Νιούκαστλ; Με ένα παντελώς άδικο 1-1 στο Περιστέρι και μια ακόμα πιο άδικη ήττα στον βορρά της Αγγλίας, με 1-0. Εχουν κάθε λόγο λοιπόν να αισιοδοξούν οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου για το ραντεβού με την Αλκμααρ. Και, όπως τόνισε το αφεντικό του συλλόγου, ο Γιώργος Σπανός, ο Ατρόμητος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Μια που πιάσαμε πριν τα στατιστικά, ας πούμε κάτι και για την ολλανδική ομάδα: στα 16 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Γιουρόπα Λιγκ μετράει μία (ναι, μία) νίκη, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες. Με χαρά περιμένουμε να τις κάνει 10 (τις ήττες, βέβαια).

Βλέποντας τα ζευγάρια στο Τσάμπιονς Λιγκ, σταθήκαμε στα Αϊντχόφεν – Μίλαν, Φενέρ – Αρσεναλ και Σοσιεδάδ – Λυών, ενώ στο Γιουρόπα δεν έχουμε τόσο «δυνατά» ονόματα, έχουμε όμως πολλά αμφίρροπα ματς, άλλωστε οι εκπλήξεις και στους τρεις προηγούμενους γύρους έπεσαν «βροχή». Αν θέλετε, λοιπόν, να ενημερωθείτε με πλήρη ρεπορτάζ και προτάσεις για όλα τα παιχνίδια, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την King Bet της Τρίτης, όπου θα βρείτε και ειδικές στήλες για μπέιζμπολ, ιππόδρομο, κυνοδρομίες, ΠΡΟ-ΠΟ και όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Καλή επιτυχία και τα λέμε πάλι την Παρασκευή με Καμπιονάτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις