KING BET Παρασκευής 30 Αυγούστου 2013

Οταν κάπου εκεί στις αρχές Ιουλίου γινόταν η κλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ, γιατί δεν ενημέρωσε κάποιος τον Ντέιβιντ Μόγιες να πάρει μαζί του τον… Οτο Ρεχάγκελ; Τι πρόγραμμα – βουνό είναι αυτό για τη Μάντσεστερ; Ξεκίνησε με τη Σουόνσι έξω, ακολούθησε η Τσέλσι μέσα και τώρα μπροστά της η Λίβερπουλ. Θέλετε και τη συνέχεια; Ενα… διάλειμμα με την Κρίσταλ Πάλας και «καπάκι» το ντέρμπι με τη Σίτι εκτός. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Σκωτσέζου. Το μεσημέρι λοιπόν της Κυριακής αναμετρώνται οι δύο κορυφαίες (βάσει τίτλων) ομάδες στην Αγγλία. 18 πρωταθλήματα η μία, 20 η άλλη. Ολα αυτά τα χρόνια που η Λίβερπουλ έχει απομακρυνθεί από την κορυφή, 60 χλμ. ανατολικά, στο Μάντσεστερ συγκεκριμένα, έχουν χορτάσει από τρόπαια. Αλλά κάθε επίσκεψή τους στο «Ανφιλντ» κρύβει παγίδες. Στατιστικά, δε, αξίζει να γνωρίζετε ότι τα 9 από τα 10 τελευταία μεταξύ τους ματς, ανεξαρτήτως έδρας, ήταν goal/goal.



Μη νομίζετε ότι τα μεγάλα ματς τούτης της αγωνιστικής… εξαντλούνται στη σύγκρουση των δύο «αιωνίων». Υπάρχει λίγο αργότερα το ντέρμπι στο Λονδίνο ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Τότεναμ. Από τη μια ο Βενγκέρ που έχει βγει στην αγορά για ψώνια αλλά δεν βρίσκει αυτό που θέλει και από την άλλη ο Βίλας Μπόας που έχει μάθει να ζει χωρίς τον Μπέιλ. Τι λέει η πρόσφατη παράδοση σ’ αυτό το ζευγάρι; Βροχή από γκολ. 31 έχουν μπει στα 6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια!
Στο πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ μην ψάξετε την Τσέλσι. Το έχει δώσει το ματς της 3ης αγωνιστικής, πριν από 10 μέρες, όταν νίκησε την Αστον Βίλα. Oι «μπλε» αναμετρώνται με την Μπάγερν στην Πράγα, για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Ραντεβού, από τα λίγα. Οχι μόνο γιατί αυτές οι δύο ομάδες μάς φέρνουν στο νου τον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά γιατί ο Ζοσέ θα συναντήσει τον… παλιόφιλό του τον Πεπ.

Φεύγουμε από Αγγλία, κατεβαίνουμε Ελλάδα. Τι έχει το μενού; Εξοδο στη Λιβαδειά για τον Ολυμπιακό, εντός έδρας υποχρεώσεις για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (με Πανιώνιο και Βέροια αντίστοιχα), Ατρόμητο – Αρη στο Περιστέρι, κρητική μάχη ΟΦΗ – Πλατανιά, άλλα τρία ματς ανάμεσα σε επαρχιακές ομάδες (Καλλονή – ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, Ξάνθη – Εργοτέλης, Πανθρακικός – Παναιτωλικός) και την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης – Αρης.

Μην ξεχάσουμε την Κύπρο που κάνει σέντρα αύριο (στο αφιέρωμα του Σταμάτη Δημάκη, σελ. 44-45, θα μάθετε τα πάντα για τις 14 ομάδες), το Μαρσέιγ – Μονακό την Κυριακή στο Σαμπιονά, το Σάλκε – Λεβερκούζεν στην Μπουντεσλίγκα, την επίσκεψη του Βαλβέρδε στο «Μπερναμπέου» και τα εμπόδια που θέλει να στήσει η Βαλένθια στην Μπαρτσελόνα, το μεγάλο ντέρμπι της Λισσαβώνας μεταξύ Σπόρτινγκ (του Ζαρντίμ) – Μπενφίκα και το αντάμωμα του Ρομπέρτο Κάρλος (προπονητής τώρα στη Σίβασπορ) με τη Φενέρ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για τρία χρόνια. Καλή μελέτη, καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και ραντεβού την Τρίτη με πορτοκαλί απόχρωση…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις