KING BET Παρασκευής 23 Αυγούστου 2013

Εχουν κατακτήσει τα 8 από τα 9 τελευταία πρωταθλήματα στην Αγγλία. Μόνο η Σίτι (πρόπερσι) κατάφερε να μπει ανάμεσά τους. Εχουν προσφέρει πολλές συγκινήσεις όταν συγκρούονται και δεν αρκεί να πάτε πολύ παλιά. Μια ματιά στις περσινές μονομαχίες τους θα σας πείσει. Θέλετε να τις θυμηθούμε; Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 2012, η Τσέλσι υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο. Σφαγή πραγματική. 2-3 τελικό σκορ με δύο άδικες αποβολές για τους «μπλε» και ένα γκολ οφσάιντ για τους «κόκκινους διαβόλους». Τρεις μέρες αργότερα, οι δυο τους συναντιούνται ξανά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για το Λιγκ Καπ αυτή τη φορά. Ματσάρα. 3-3 ο κανονικός αγώνας, 5-4 στην παράταση η Τσέλσι. Στις 10 Μαρτίου του 2013, το ραντεβού είναι για το Κύπελλο, στο «Ολντ Τράφορντ». 2-0 η Μάντσεστερ στο 11’, 2-2 τελικό. Και μετά, άλλες δύο νίκες της Τσέλσι, αμφότερες με 1-0, μία στο Κύπελλο, μία στο πρωτάθλημα.



Υπό άλλες συνθήκες, βέβαια. Από τη μία δεν υπάρχει Φέργκιουσον, από την άλλη υπάρχει Μουρίνιο. Τι εστί Μουρίνιο; Ο «κακός δαίμονας» της Γιουνάιτεντ. Με 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες σε 16 συνολικά αγώνες κόντρα στη Μάντσεστερ. Και ίσως θυμάστε ότι στην τελευταία του επίσκεψη στο «Θέατρο των Ονείρων», τον περασμένο Μάρτιο, ως τεχνικός της Ρεάλ, έφυγε με μια τεράστια πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Αγγλία ετοιμάζονται για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, πιο κάτω όμως, στα παράλια της Μεσογείου, έχουν άλλου είδους ετοιμασίες. Πρεμιέρα σε Α’ και Β’ Ιταλίας, τα δύο πρωταθλήματα που… έκαναν μεγαλύτερες διακοπές από τα υπόλοιπα. Ο Πάνος Γαρίδης, όμως, δεν παρέτεινε τις διακοπές του γιατί ασχολιόταν με τα αφιερώματα που σας παρουσιάζει στο σημερινό φύλλο (σελ. 38-39, 42-43), μαζί φυσικά με τα ρεπορτάζ και τις προτάσεις για τα ματς της 1ης αγωνιστικής.
Ας έρθουμε στα δικά μας τα χωράφια. Δεν περιμέναμε τόσο θεαματική τη σέντρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τα over να πέφτουν βροχή, σε 6 από τα 9 γήπεδα. Λέτε να έχουμε ανάλογη συνέχεια; Την απάντηση δίνει ο Γιάννης Μακρατζάκης (σελ. 14-15), που διαλέγει τα καλύτερα σημεία της 2ης αγωνιστικής.

Με Ντόρτμουντ – Βέρντερ ανοίγει το τριήμερο στη Γερμανία. Μονακό – Τουλούζ στη Γαλλία (χωρίς κόσμο), Μάλαγα – Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, Χέρενφεν – Αγιαξ στην Ολλανδία, Μπούρσα – Γαλατά στην Τουρκία, στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οσο για τις στήλες που μπορείτε να διαβάσετε σήμερα, ο Σταύρος Κολίλας (σελ. 7) «προκαλεί» τον Λοράν Μπλαν να αλλάξει τακτική και βρήκε ένα εκπληκτικό στατιστικό για τη Δανία, ο Φώντας Τσούνης βρήκε 13άρι στην Αγγλία, ο Billaras ανακαλύπτει τα «γεμάτα» σημεία του τετραημέρου, ο Τόλης Χριστοφοράκης χρίζει φαβορί ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ ο Βαγγέλης Λυκάκης μόλις συνήλθε από αυτά που είδε την Τρίτη στο «Ζερλάν» και βγάζει το καπέλο στη Σοσιεδάδ… Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και τα λέμε πάλι την Τρίτη με την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις