KING BET Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2014

Ωραία πράγματα είδαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και πέναλτι που σήκωσαν πολλή συζήτηση και γκολάρες και εντυπωσιακές φάσεις. Αξιζε λοιπόν η αναμονή. Προς το παρόν, κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και πέφτουμε με τα μούτρα στα πρωταθλήματα που συνεχίζονται τούτο το τετραήμερο, στο ενδιάμεσο των ευρωπαϊκών αγώνων. Μη ρωτάτε γιατί πέφτουμε με τα μούτρα. Απλώς, γιατί έχοντας καλύψει σχεδόν τα 2/3 της σεζόν, μπαίνουμε στο τελευταίο και πιο κρίσιμο κομμάτι του δρόμου. Στη φάση που έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και κάθε ομάδα ξέρει τι διεκδικεί. Εδώ που φουλάρουν για να βγουν στην τελική ευθεία με γεμάτο… ρεζερβουάρ. Γι’ αυτό, όσοι παρακολουθούν πολύ προσεκτικά ομάδες και πρωταθλήματα, ξέρουν ότι τέλη Φεβρουαρίου - μέσα Μαρτίου κρίνονται πάρα πολλά, σε όλα τα μέτωπα.



Φουλ κουπόνι λοιπόν, με πολλά και ενδιαφέροντα. Από τοπικά ντέρμπι, μέχρι σκληρές δοκιμασίες για τους «μεγάλους». Πάμε να τα πάρουμε με γεωγραφική σειρά, ξεκινώντας από τη Μεσόγειο και το δικό μας πρωτάθλημα. Ο πρωταθλητής έχει κριθεί, η τετράδα για τα πλέι οφ έχει… ψιλοκριθεί, απομένει να μάθουμε ποιοι θα πάνε του χρόνου στην παρακάτω κατηγορία και ποιος θα μπει στη διαδικασία των μπαράζ. Σημαντικό μέρος της απορίας μας θα λυθεί το βράδυ της Κυριακής, μετά τη λήξη των αγώνων ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια και (κυρίως) Πλατανιά – Αρη. Αν οι φιλοξενούμενοι ηττηθούν, το όριο σωτηρίας πέφτει χαμηλά, λίγο πάνω λίγο κάτω από τους 30 βαθμούς. Αν όμως έστω και ένα από αυτά τα δύο ματς πάει στο Χ2, τότε υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 5 ομάδες που θα συνεχίσουν να ανησυχούν.

Στρίβουμε αριστερά στο χάρτη, λίγο πιο δίπλα από μας, στην Ιταλία. Εκεί περιμένουν με αγωνία τη μάχη Γιουβέντους – Τορίνο, όχι γιατί θα κρίνει κάτι, αλλά γιατί η «γκρανάτα» δείχνει φέτος περισσότερο ανταγωνιστική και ικανή να κοντράρει στα ίσα την «Κυρία». Από τα άλλα ζευγάρια, ξεχωρίζουν το Μπολόνια – Ρόμα, το Σαμπντόρια – Μίλαν και το Πάρμα – Φιορεντίνα. Στην Ισπανία, η… τρόικα δεν είναι βέβαιο ότι θα μείνει ενωμένη και μετά το πέρας της 25ης αγωνιστικής. Τόσο η Μπαρτσελόνα (με τη Σοσιεδάδ) όσο και η Ατλέτικο (με την Οσασούνα) έχουν δύσκολες υποχρεώσεις, σε αντίθεση με τη Ρεάλ που περιμένει την Ελτσε.
Ανεβαίνουμε βόρεια, στάση στην Αγγλία. Το Κύπελλο ξεχάστηκε ήδη, επιστροφή στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με Τσέλσι – Εβερτον, Αρσεναλ – Σάντερλαντ, Σίτι – Στόουκ, Λίβερπουλ – Σουόνσι. Οσο για τη Γιουνάιτεντ, τρεις μέρες πριν από το ταξίδι στον Πειραιά, θα κοντραριστεί με την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε το ντεμπούτο του Μάγκατ και του Μήτρογλου στη Φούλαμ.

Εν τάχει τα υπόλοιπα. Αμβούργο – Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ – Λεβερκούζεν, Αννόβερο –Μπάγερν από Γερμανία, Τουλούζ – Παρί Σ.Ζ., Λιλ – Λυών από Γαλλία, Αγιαξ – Αλκμααρ, Τβέντε – Φέγενορντ από Ολλανδία, Γαλατασαράι – Μπεσίκτας από Τουρκία. Κλείνοντας να τονίσουμε ότι η Δανία κάνει… επανεκκίνηση (ο Μίλτος Ζωγράφος παρουσιάζει πώς ξεκινούν οι 12 ομάδες σε δύο σελίδες αφιέρωμα). Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα λέμε πάλι την Τρίτη με Ολυμπιακό – Μάντσεστερ Γ.

Διαβάστε ακόμη στην King Bet:
Μάκης Μηνδρινός: Αλλη μια ευκαιρία στη Φούλαμ
Κώστας Φίλιος: Το πάθημα γίνεται μάθημα
Βαγγέλης Λυκάκης: Κουβέντα να γίνεται
Θανάσης Κυλώνης: Αξίζει το διπλό της Λυών
Πάνος Κραψίτης: Προβληματίζει εκτός η Μπάρτσα
Πάνος Γαρίδης: Δώδεκα χρόνια παρά μία ημέρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις