King Bet Παρασκευής 2 Μαΐου 2014

Το πρώτο Σ/Κ του Μαΐου τα έχει όλα. Δεν ξέρουμε αν αποδειχθεί χρυσοφόρο (μακάρι…) για τους παίκτες, αλλά μας προκαλεί να παίξουμε. Κι από επιλογές; Αλλο τίποτα. Ας ξεκινήσουμε από Αγγλία και Πρέμιερ Λιγκ. «Ποδοσφαιρική παράνοια» τη χαρακτηρίζει ο Σταύρος Κολίλας (σελ. 6) και έχει απόλυτο δίκιο. Τέτοιες ανατροπές συναισθημάτων είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε. Τη μια βδομάδα ο τίτλος βάφεται κόκκινος, την άλλη γαλάζιος. Πιθανότατα, τη Δευτέρα το βράδυ, θα ξέρουμε ποιο χρώμα θα επικρατήσει. Πρώτα, με το αποτέλεσμα του αγώνα Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι αύριο το απόγευμα στο «Γκούντισον Παρκ». Ετσι όπως τα κατάφερε, η Λίβερπουλ ζητά τη βοήθεια της συμπολίτισσας Εβερτον για να αποκτήσει πάλι το προβάδισμα. Εφόσον η Σίτι περάσει αύριο νικηφόρα από τη… γειτονιά της Λίβερπουλ, τότε –έχοντας και ένα ματς λιγότερο- ουσιαστικά αγκαλιάζει την κούπα.



Οσο για τις κάτω θέσεις της κατάταξης, ένας μικρός χαμός. Για να τα… ξεδιαλύνετε στο μυαλό σας, διαβάστε τα ρεπορτάζ του Μάκη Μηνδρινού (σελ. 18-19).

Πάμε λίγο στα δικά μας. Δεύτερη αγωνιστική στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ την Κυριακή, μία εβδομάδα μετά το ραντεβού τους στον τελικό του Κυπέλλου, που άφησε… σημάδια και στους δύο, ενώ στο άλλο ματς ο Αστέρας Τρίπολης συναντά τον Ατρόμητο.
Εχουμε και δύο τελικούς μπροστά μας. Εναν στην Ιταλία (Φιορεντίνα – Νάπολι) και έναν στη Γαλλία (Ρεν – Γκινγκάμπ). Αμφίρροπα παιχνίδια, χωρίς μεγάλο φαβορί, όπως αποτυπώνεται και στις αποδόσεις. Στο Καμπιονάτο πάντως, υπάρχει και το μεγάλο ντέρμπι Μίλαν – Ιντερ. Αν οι «ροσονέρι» δεν νικήσουν, ξεχνάνε την Ευρώπη, κάτι που θα χαροποιούσε ιδιαίτερα τη… «νερατζούρι» πλευρά της πόλης. Τις λεπτομέρειες περιγράφει ο Πάνος Γαρίδης (σελ. 39-41).

Στην Ισπανία, απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει βάλει το ένα πόδι στο βάθρο του νικητή. Μπροστά της υψώνεται το εμπόδιο της Λεβάντε.  Αν περάσει κι από κει, δεν χάνει τον τίτλο. Τεράστια μάχη στις τελευταίες θέσεις, με 6 ομάδες να παλεύουν για την παραμονή τους. Ο Βαγγέλης Λυκάκης (σελ. 53-55) έχει το ρεπορτάζ.

Στη Γερμανία, το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί στην προσπάθεια των παραδοσιακά δυνατών ομάδων να σώσουν τη χρονιά. Η Στουτγάρδη φαίνεται να τα καταφέρνει, καθώς με έναν βαθμό εξασφαλίζεται, ενώ το Αμβούργο παίζει τα ρέστα του κόντρα στην απογοητευμένη Μπάγερν.
Να πούμε στα γρήγορα και για τα υπόλοιπα. Τελευταία αγωνιστική σε Τσάμπιονσιπ, Α’ και Β’ Αγγλίας (δείτε τι θέλει κάθε ομάδα και ποια σημεία προκύπτουν), στις μικρές κατηγορίες της Σκωτίας, στην Ολλανδία (σχεδόν όλα έχουν ξεκαθαρίσει), πλέι οφ σε Κόνφερενς, Μεξικό, Χιλή, πλήρες πρόγραμμα στα σκανδιναβικά πρωταθλήματα και Λατινική Αμερική. Αυτά με μια πρώτη ματιά, ακολουθούν 95 σελίδες γεμάτες στοίχημα.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις