King Bet Παρασκευής 23 Μαΐου 2014



Οταν το πρωί της Κυριακής ανοίξουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές, το ποδόσφαιρο θα έχει ήδη… εκλέξει Κυβέρνηση για τη σεζόν 2013-14. Υπάρχουν μόνο δύο ψηφοδέλτια που διεκδικούν την πρωτιά, προερχόμενα μάλιστα από τον ίδιο… τόπο. Εχουν, ωστόσο, μεγάλες ιδεολογικές διαφορές και προαιώνια κόντρα μεταξύ τους. Ρεάλ και Ατλέτικο λοιπόν θα μονομαχήσουν αύριο το βράδυ στο «Λουζ» της Λισσαβώνας για το άγιο δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για την καταξίωση. Για την υπέρβαση.

Η Ρεάλ των 9 Πρωταθλητριών ή Τσάμπιονς Λιγκ ονειρεύεται εδώ και 12 χρόνια το 10ο. Από εκείνη τη μέρα στη Γλασκώβη, που ο Ζιντάν «υπέγραψε» ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, οι «μερένχες» δεν έφτασαν άλλη φορά τόσο κοντά. Προσπάθησαν, έπαιξαν ένα σωρό ημιτελικούς, αλλά όλους τους τελικούς τους είδαν από την τηλεόραση. Φέτος, πραγματοποιώντας ξέφρενη πορεία και δίνοντας μια ασύλληπτη παράσταση στο συναπάντημα με την Μπάγερν, απέδειξαν ότι απολύτως δίκαια πήραν το εισιτήριο για το ραντεβού της Λισσαβώνας.
Η Ατλέτικο δεν έχει να επιδείξει ανάλογες διακρίσεις. Πήρε Γιουρόπα Λιγκ, Κυπελλούχων, Σούπερ Καπ Ευρώπης, αλλά την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά δεν την έχει ακουμπήσει. Πήγε να το κάνει μια φορά, πριν από 40 χρόνια, αλλά το εμπόδιο της Μπάγερν αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Και να που φέτος επιστρέφει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας συντρίψει κάθε προγνωστικό και κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα της. Εφτασε ως εδώ αήττητη, παίζοντας με περίσσιο πάθος και ετοιμάζεται να γιορτάσει ένα απίστευτο επίτευγμα, καθώς μόλις το περασμένο Σάββατο ανέβηκε στο θρόνο του ισπανικού πρωταθλήματος.


Οκτώ σελίδες αφιέρωμα στον μεγάλο τελικό θα βρείτε στο φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας. Με ρεπορτάζ του Βαγγέλη Λυκάκη, αναλύσεις, στατιστικά, πίνακες, συστήματα, μέχρι και trivia για να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας. Ο Νίκος Μποζιονέλος παρουσιάζει τους αριθμούς που… συνοδεύουν τους δύο φιναλίστ και τα ξεχωριστά ρεκόρ της διοργάνωσης. Απίθανες συμπτώσεις και ιστορίες από το παρελθόν. Ζητήσαμε επίσης από τον Τάσο Κολλίντζα, άριστο γνώστη του ισπανικού ποδοσφαίρου, να προλογίσει το αφιέρωμα. Διαβάστε το, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Στο κουπόνι βρίσκουμε κι άλλους τελικούς. Σε διαφορετικό επίπεδο, βέβαια, αλλά δεν παύουν να μαγνητίζουν τους φίλους του βρετανικού ποδοσφαίρου. Μέσα στο τριήμερο θα αναδειχθούν οι ομάδες από τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας που τη νέα σεζόν θα ανέβουν κατηγορία, καθώς διεξάγονται οι τελικοί των πλέι οφ σε Τσάμπιονσιπ, Α’ και Β’ Αγγλίας. Στη Σκωτία, Χιμπέρνιαν και Χάμιλτον διεκδικούν μια θέση στην Πρέμιερ της επόμενης σεζόν, ενώ υπάρχει φουλ πρόγραμμα στα σκανδιναβικά πρωταθλήματα και σε Βραζιλία, Αμερική, συν φιλικά Εθνικών ομάδων. Τέλος, να μην ξεχάσουμε το μπάσκετ, με το δεύτερο ραντεβού για Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ αυτή τη φορά. Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα ξαναλέμε την Τρίτη…

Προτείνουν
Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Ενα ματς, τέσσερις επιλογές
Billaras: Η ιστορία δείχνει... Ρεάλ
Φώντας Τσούνης: Πρωταθλήτρια στα Χ η Νουμάνθια!
Αντώνης Καρπετόπουλος: Φαβορί; Μην το ψάχνετε
Σταύρος Κολίλας: Χιλιάδες ώρες πτήσης
Τόλης Χριστοφοράκης: Στον άσο η Ρεάλ
Γιώργος Δήμητσας: Ευχάριστο διάλειμμα με δύο τελικούς
Γιάννης Καρατζαφέρης: Πιο «μπαρουτοκαπνισμένη» η Ρεάλ
Πάνος Παπατσώρης: Ειδικά στοιχήματα για τον τελικό
Κοσμάς Παπαϊωάννου: Οι τελικοί με αριθμούς
Τάσος Κολλίντζας: Ανατροπή προγνωστικών

Αναλύουν
Mάκης Μηνδρινός: Κόντρα παλιόφιλων στο ματς της χρονιάς!
Γιώργος Χαϊκάλης: Ξεχωρίζουν «Φλου» και Κρουζέιρο
Πάνος Κραψίτης: Απαντάει η Μπρίντιζι
Bαγγέλης Λυκάκης: Ψύχωση για το δέκατο, πίστη για το πρώτο
Nίκος Μποζιονέλος: Οι αριθμοί παίζουν… μπάλα
Πάνος Γαρίδης: Νέα εποχή στην Μπάρι
Γιώργος Πετρίδης: Γράφει ιστορία η «Γκόντσετ»
Γιάννης Μακρατζάκης: «Κλειδώνουν» την άνοδο Κασσιόπη και Νίκη
Μάρκος Xάννα: Πονοκέφαλο οι… Πέισερς
Πάνος Κοτσιμπός: Την έσωσαν τα νιάτα
Μίλτος Ζωγράφος: Χωρίς επίθεση η Χάκεν
Παναγιώτης Tράγος: Απλά στο μυαλό μου
Γιάννης Αλυσανδράτος: Στα... δύο το πρωτάθλημα
 
Για όλα τα ματς, με πλούσια στατιστικά, πίνακες, πλήρες ρεπορτάζ και στήλες με προτάσεις θα βρείτε στις σελίδες της «King Bet» που κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή στα περίπτερα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις