King Bet Παρασκευής 9 Μαΐου 2014

Αν προσπαθήσει κάποιος να αποτυπώσει σε εικόνες όσα ζήσαμε φέτος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα δυσκολευτεί πάρα πολύ. Σπάνιες στιγμές, τρομερή ένταση, αγώνες που έκοβαν την ανάσα, ποδοσφαιριστές που ανέδειξαν, χωρίς ίχνος κόμπλεξ, τις πιο ακραίες αντιδράσεις τους, προπονητές που είδαν τους κόπους όλης της χρονιάς να χάνονται μονομιάς ή προπονητές που περιμένουν τη δικαίωση και την καταξίωση. Κι όλα αυτά, παρ’ ότι ακόμα δεν τελειώσαμε. Εχουμε μία-δύο αγωνιστικές για να φανεί η… καρό σημαία του τερματισμού. Εμείς, στο σημερινό εξώφυλλο επιλέξαμε 6 σκηνές, τις πιο πρόσφατες, για να (απο)δείξουμε πόσα συναισθήματα μας προκάλεσε η σεζόν.

 Από το γοερό κλάμα του Σουάρες μετά το τέλος του δευτεριάτικου αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας, μέχρι τους πανηγυρισμούς της Σίτι για τον επερχόμενο τίτλο, τον θυμό του Ρονάλντο για τη χαμένη  ευκαιρία της Ρεάλ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, την προσμονή του Σιμεόνε για την επιστροφή της Ατλέτικο στο θρόνο του ισπανικού ποδοσφαίρου, την αγωνία του Φαν ντερ Φάαρτ για το μέλλον του Αμβούργου και το μεγάλο ντέρμπι που έχουμε μπροστά μας τούτο το γουικέντ, ανάμεσα στη Ρόμα και τη Γιουβέντους, ένα ματς που δεν κρίνει τίποτα, αλλά το μίσος των μεν για τους δε και τούμπαλιν δεν επηρεάζεται από βαθμολογίες και στόχους.


Τίτλοι τέλους αύριο και μεθαύριο λοιπόν σε δύο πολύ μεγάλα πρωταθλήματα. Η παράσταση σε Πρέμιερ Λιγκ και Μπουντεσλίγκα «κατεβαίνει», αφήνοντας πλούσιο υλικό στη μνήμη μας. Την απίστευτη μάχη κορυφής στην Αγγλία, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία, το ντεμαράζ (και το… κλακάζ) της Λίβερπουλ, τη Σίτι που προσπερνάει στο νήμα, την αποτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποτινάξει το… φάντασμα του Φέργκιουσον και τόσα άλλα. Οπως, αντίστοιχα, από τη Γερμανία θα θυμόμαστε την παρέλαση της Μπάγερν, τη Λεβερκούζεν του πρώτου μισού της σεζόν, τη συγκινητική προσπάθεια της Στουτγάρδης να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται, τη Νυρεμβέργη που δεν μπορούσε να σταυρώσει νίκη μέχρι τις αρχές του β’ γύρου και το Αμβούργο που παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία.

Υπάρχουν όμως κι άλλα πρωταθλήματα που τελειώνουν, η Πρέμιερ Σκωτίας, η Β’ Γερμανίας, η Αυστρία, η Πορτογαλία, ενώ συνεχίζονται τα πλέι οφ σε Τσάμπιονσιπ, Α’, Β’ Αγγλίας, Σκωτία, Ολλανδία, Βέλγιο. Αυτά που θα μας κρατήσουν συντροφιά για μία ακόμα εβδομάδα είναι η Ιταλία (ανοιχτά μέτωπα για Γιουρόπα Λιγκ και σωτηρία), η Ισπανία (πολύς λόγος γίνεται ήδη για το ματς Μπάρτσα – Ατλέτικο την άλλη Κυριακή, ενώ για τις ομάδες που θα μείνουν στην Πριμέρα έχουμε ήδη κάπου… 4.000 σενάρια), η Γαλλία (η Σοσό μάχεται σθεναρά για την παραμονή της, άλλωστε είναι η μακροβιότερη ομάδα στην Α’ κατηγορία) και η Τουρκία (Γαλατά και Μπεσίκτας διεκδικούν με… λύσσα τη 2η θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Φενέρ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής).

Να μην παραλείψουμε τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, όπου τα δεδομένα άλλαξαν μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ και τα προχτεσινά αποτελέσματα. Ωστόσο, η αγωνία για την τελική κατάταξη θα κρατήσει μέχρι τέλους, ενώ η Σκανδιναβία και η Λατινική Αμερική βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε και ραντεβού πάλι την Τρίτη με τελικό Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις