KING BET Τρίτης 1 Ιουlίου 2014

Πόνεσε. Και πολύ μάλιστα. Δεν ήταν ένας φυσιολογικός αποκλεισμός, από μια μεγάλη ομάδα που μας έβαλε κάτω και μας πάτησε σαν χταπόδι. Οπως αυτό που είχε συμβεί στο EURO του 2012, με τη Γερμανία να μας κερδίζει εύκολα 4-2. Εκεί λες «τι να κάνουμε, ήταν καλύτεροι, αποκλειστήκαμε, γεια σας».
 
Τώρα, τι να πεις; Πώς να το χωνέψεις ότι φτάσαμε τόσο (μα τόσο) κοντά στο όνειρο και μείναμε εκτός 8άδας στις λεπτομέρειες; Αυτό, πάντως, που μένει σε τούτο το ταξίδι είναι ότι η Εθνική ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ξεπέρασε ίσως και τον ίδιο της τον εαυτό. Εβαλε ψηλά τον πήχη και πέρασε από πάνω την πρώτη φορά. Πήγε να το κάνει άλλη μία. Εβαλε καλά το κοντάρι στη βαλβίδα, εκτινάχτηκε σωστά και εκεί που ήταν έτοιμη να περάσει πάλι από πάνω, ο πήχης έπεσε. Μαζί του, πέσαμε κι εμείς. Ψυχολογικά. Το έβλεπες παντού χτες, στο δρόμο, στο γραφείο, στις κουβέντες. Δεν υπήρχε όρεξη για συζήτηση. Υπερβολικά όλα αυτά; Μπορεί και ναι, αλλά στην ισοφάριση του Παπασταθόπουλου, μας πέρασε από το μυαλό ότι «ο Θεός είναι Ελληνας». Εκεί πιστέψαμε ότι ο δρόμος προς τη δόξα είναι ορθάνοιχτος, ότι τίποτα δεν μπορεί να μας φρενάρει. Τελικά, μας φρέναρε ένας (εξαιρετικός) τερματοφύλακας, μια κακιά στιγμή, ένα στιγμιαίο λάθος. Ας είναι. Οπως γράφει και ο Billaras (σελ. 5), αντιγράφοντας το ποίημα του Καβάφη, «Τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα».
 
Το Μουντιάλ συνεχίζεται (χωρίς εμάς). Και αρέσει πολύ. Εκπληκτικά ματς, ανατροπές, παρατάσεις, πέναλτι, όλα τα έχουμε δει μέχρι τώρα. Και ακόμα δεν έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Απόψε, θα μάθουμε τις άλλες δύο ομάδες που μένουν για να συμπληρωθεί η 8άδα. Από τα ζευγάρια Αργεντινή – Ελβετία και Βέλγιο – ΗΠΑ θα προκύψουν τα τελευταία εισιτήρια των προημιτελικών. Αυτά είναι τα δύο ματς που θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά για το ερχόμενο τριήμερο και από Παρασκευή έρχονται τα… καλύτερα.
 
Πρεμιέρα σήμερα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας σεζόν. Με ομάδες που δεν τις έχουμε συναντήσει ποτέ, άγνωστα και παράξενα ονόματα. Μέχρι και το Γιβραλτάρ έχει εκπροσώπους πλέον σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. «Υποχρέωση» δική μας είναι να… σκανάρουμε όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν στον α’ προκριματικό γύρο, να τους παρουσιάσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. «Υποχρέωση» δική σας είναι να μελετήσετε σωστά και να κάνετε τις ορθότερες επιλογές. Καλή επιτυχία και τα ξαναλέμε την Παρασκευή με τους τέσσερις προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ελπίζοντας, μέχρι τότε, να πονάμε λιγότερο…
 
Προτείνουν
Χρήστος Σωτηρακόπουλος: «Ψυλλιασμένη» η Αργεντινή
Billaras: Τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα
Φώντας Τσούνης: 65 ώρες χωρίς Μουντιάλ!
Αντώνης Καρπετόπουλος: Ολα σε δυο δυνατά φαβορί
Μιχάλης Τσόχος: Η ευκαιρία που χάθηκε, η ευκαιρία που έρχεται...
Σταύρος Κολίλας: Ούτε ο χάρτης δεν τις έχει
Nίκος Μποζιονέλος: Αργεντινός... Αγγελος
Τόλης Χριστοφοράκης: Δεν αξίζει ο άσος της Βραζιλίας
Γιάννης Καρατζαφέρης: Με Σακίρι και Yankees
Πάνος Παπατσώρης: Ο Σουάρες, οι κάρτες και το over
Κοσμάς Παπαϊωάννου (DNA): Πέντε προκρίσεις σε έξι συμμετοχές για την Αργεντινή
 
World Cup 2014
Βέλγιο – ΗΠΑ: Με τις ευλογίες του Ομπάμα
Αργεντινή – Ελβετία: Στους ρυθμούς του Μέσι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις