KING BET Τρίτης 15 Ιουλίου 2014

Το Μουντιάλ τελείωσε, με τους Γερμανούς να ράβουν 4ο αστέρι στις φανέλες τους, απόλυτα δίκαια, κατά τη γνώμη μας. Και τώρα; Πόσο εύκολο είναι να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε αυτό το μήνα; Καθόλου (εύκολο). Αλλωστε, όσα ζήσαμε από τις 12 Ιουνίου μέχρι προχτές θα μας απασχολούν για καιρό ακόμα, ποδοσφαιρικά κυρίως. Στοιχηματικά, ο καθένας κάνει τον απολογισμό του. Αυτοί που σίγουρα βγήκαν χαμένοι είναι όσοι πόνταραν σε «πρώτο σκόρερ». Αντε να βρεις τον Χάμες Ροντρίγκες. Για να καταλάβετε, η ελληνική εταιρεία δεν τον είχε καν μέσα στους σκόρερ του ομίλου! Από την άλλη όμως, το γεγονός ότι στα ημιτελικά έφτασαν τέσσερις παραδοσιακές δυνάμεις, η Γερμανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Ολλανδία, είναι λογικό να έφερε κέρδη σε όσους παίζουν μακροχρόνια στοιχήματα.



Τέλος πάντων, στις επόμενες σελίδες μπορείτε να διαβάσετε τις εκτιμήσεις και να μάθετε τι έβγαλε το… ισοζύγιο για τους αρθρογράφους μας.
Κι αν νομίζετε ότι τώρα που έπεσε η αυλαία του Μουντιάλ, δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε στοιχηματικά, κάνετε λάθος. Στο… καπάκι (που λένε και οι νεολαίοι) επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα σε Α’ και Β’ Βραζιλίας. Ο Γιώργος Χαϊκάλης συμπονά τους «καριόκας» για το δράμα που έζησαν την τελευταία εβδομάδα, αλλά μάζεψε όλα τα ρεπορτάζ των ομάδων, καταγράφει τις σημαντικότερες αλλαγές που έγιναν στη διάρκεια της διακοπής και καταθέτει τις προτάσεις του.
Εχουμε όμως και… πολλή Ευρώπη μπροστά μας. Ο δεύτερος προκριματικός γύρος σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί τούτο το τριήμερο και στο χορό μπαίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που περνάει τα σύνορα για φέτος.

Ο Αστέρας Τρίπολης ταξιδεύει στο Οουλου της Φινλανδίας για να αντιμετωπίσει τη Ρόβανιεμι, μια ομάδα που την ξέρουν μόνο ο… Σάββας Σπανούδης (λόγω Βέικαουσλιγκα) και τα πιτσιρίκια (λόγω Αη Βασίλη). Στο κουπόνι βρίσκουμε κάποια γνωστά ονόματα, όπως τη Σέλτικ, την Παρτιζάν, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τη Μάλμε και τη Σπάρτα Πράγας από το Τσάμπιονς Λιγκ, τη Λίμπερετς, την Ομόνοια, τη Ρόζενμποργκ, την Κλουζ, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, την Μπούρσασπορ και την Αμπερντίν από το Γιουρόπα Λιγκ. Τι πρέπει να προσέξετε; Πρώτον, την ανετοιμότητα ορισμένων ομάδων, καθώς βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας, δεύτερον, τις μεταγραφές που είναι σε εξέλιξη και, τρίτον, τις αποδόσεις. Οπως λέει ο Σταύρος Κολίλας (σελ. 7), «είμαστε στην εποχή που μια απρόσμενη αλλαγή απόδοσης αποκτά μεγαλύτερη αξία από τις ειδήσεις»…

Να μην ξεχάσουμε το μπάσκετ, με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών Under-20 που διεξάγεται στην Κρήτη. Ο Πάνος Κραψίτης παρακολουθεί με μανία τη διοργάνωση και προτείνει (σελ. 40). Στο σημερινό φύλλο, τέλος, θα βρείτε και τέσσερα προγράμματα για τα νέα πρωταθλήματα που ξεκινάνε το Σαββατοκύριακο, σε Αυστρία, Ελβετία, Δανία και Μεξικό, ενώ την Παρασκευή θα έχετε πλήρη αφιερώματα. Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις