KING BET Παρασκευής 11 Ιουλίου 2014

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ως ποδοσφαιρική ομάδα, μας αρέσει. Ανέκαθεν. Είναι τίμιοι, σοβαροί, ακριβείς. Είναι συμβατοί με το άθλημα. Φέρνουμε στο μυαλό μας τη συμπεριφορά των Γάλλων και των Ιταλών αν κέρδιζαν τη Βραζιλία με 7-1. Και κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά τη λήξη. Θα ήταν λίγο περισσότερο υπερφίαλοι, επίδειξη του «τι κάναμε τώρα». Λες και χρειάζεται, δεν το λέει το σκορ από μόνο του. Φανταζόμαστε την Ελλάδα να ρίχνει 7 στη Βραζιλία. Θα σταματούσε στα 5, εκεί στο μισάωρο: έχει αυτό το ανόητο αίσθημα του «πρέπει να σεβαστούμε την αντίπαλο, δεν μπορούμε να του βάλουμε 7 ή 10». Οι Αγγλοι είναι πιο κοντά στα «πάντσερ». Δεν θα σταματούσαν. Αλλά δεν θα έτρωγαν ένα, θα μάζευαν τουλάχιστον τρία - και στο τέλος θα ερχόταν και ο πανικός. Η Γερμανία είναι αλλιώς. Δεν σκέφτεται. Μόνο παίζει.



Η ΕΤΕΡΑ ΦΙΝΑΛΙΣΤ, η Αργεντινή, δεν ενθουσίασε. Μερικά ξεσπάσματα είχε. Είναι όμως τόσο σημαντικό; Μέχρι και το ματς με τη Γαλλία, το ίδιο ίσχυε για τη Γερμανία: ικανοποίηση για το 4-0 στην πρεμιέρα με την Πορτογαλία και μετά φτάσαμε αισίως στο «ο Λεβ παίζει το κεφάλι του στο ματς με τη Γαλλία». Και τα έγραφαν και οι Γερμανοί. Ναι, η ταπείνωση της Βραζιλίας ήρθε μετά από ένα παιχνίδι που ο προπονητής της θριαμβεύτριας έπαιζε το κεφάλι του!

ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΤΑΡΑΣ είναι ο φόβος που προκαλεί. Οσο ατρόμητος και αν είσαι, ακόμα και αν λέγεσαι Αργεντινή, υπάρχει υποσυνείδητα η ανησυχία μην πάθεις τα ίδια. Μην φας εφτά. «Μα τι έκαναν, πώς το έκαναν, θα το ξανακάνουν;», αναρωτιέσαι στα βάθη των στοχασμών σου, παρόλο που οι βασικές εξωτερικές σου σκέψεις είναι «πάμε να τους δείξουμε ποιοι είμαστε, δεν περνάνε σε μας αυτά»!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ την Κυριακή, λοιπόν, στις 10 το βράδυ - μην ξεχαστείτε από συνήθεια και συνδεθείτε στις 11! Για τρίτη φορά σε μεταξύ τους τελικό (τότε η Γερμανία ήταν Δυτική), με το under να έχει 5 εμφανίσεις στους 6 τελευταίους τελικούς, το No Goal επίσης, και το 0-0 να έρχεται στους 5 από τους 8 πιο πρόσφατους τελικούς όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ για τα δύο εναπομείναντα ματς του αξέχαστου αυτού Μουντιάλ στις σελίδες 6, 10, 11, 28 και 29. Μερικές από τις στιγμές του τουρνουά θα βρείτε στις σελίδες 26-27, όπως και ιστορίες από τους προηγούμενους τελικούς, μικρούς και μεγάλους. Καλή ανάγνωση, ευχαριστηθείτε τα δύο παιχνίδια και ραντεβού την Τρίτη με τον δεύτερο γύρο στα προκριματικά του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις