KING BET Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017

Οι τέσσερις από τις οκτώ αναμετρήσεις της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγονται Τρίτη και Τετάρτη, οι υπόλοιπες τέσσερις έρχονται την επόμενη εβδομάδα. Την Τρίτη έχουμε Μπενφίκα - Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα.
Μόνο δύο γερμανικές ομάδες έφυγαν με τη νίκη από την έδρα της Μπενφίκα, η Μπάγερν και η Σάλκε. Στους υπόλοιπους 18 εντός έδρας αγώνες των πρωταθλητών Πορτογαλίας με γερμανικό σύλλογο είχαμε δέκα άσους και οκτώ ισοπαλίες. Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα θα συγκρουστούν για έβδομη φορά την τελευταία τετραετία. Χαρακτηριστικό στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ότι σημειώθηκαν τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε κάθε ματς.
Συχνές συναντήσεις έχουν και η Μπάγερν με την Αρσεναλ, καθώς κληρώθηκαν μαζί για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία.



Το ’13 και το ’14 ήταν για τη φάση των «16», με την Μπάγερν να νικάει στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας (1-3, 0-2), να μην διπλασιάζει τις επιτυχίες της στον εντός έδρας επαναληπτικό (0-2, 1-1), αλλά να παίρνει και τις δύο φορές την πρόκριση. Πέρσι οι αναμετρήσεις τους ήταν στον όμιλο: 2-0 εντός η Αρσεναλ, 5-1 στο Μόναχο η Μπάγερν.

Αύριο γίνεται το ματς στο «Αλιαντς», όπως και αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Νάπολι. Τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της «βασίλισσας» με ιταλική ομάδα είχαν «2-3 γκολ», όπως και οι πέντε από τις εφτά πιο πρόσφατες υποχρεώσεις της Νάπολι με Ισπανούς. Ομοίως οι δύο μεταξύ τους αγώνες, πριν από τριάντα χρόνια, όταν η Ρεάλ νίκησε 2-0 εντός και πήρε 1-1 στον επαναληπτικό από τους τότε πρωταθλητές Ιταλίας.

Μέσα στο διάστημα μιας εβδομάδας θα γίνουν αντιθέτως οι αναμετρήσεις για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στην πρώτη της ευρωπαϊκή παρουσία, η Οσμάνλισπορ απέκλεισε Ζίμπρου (Μολδαβία), Νόμε Κάλιου (Εσθονία) και Μίντιλαντ (Δανία), ενώ στον όμιλο με Βιγιαρεάλ, Στεάουα και Ζυρίχη τερμάτισε πρώτη. Και στα έξι εκτός έδρας παιχνίδια της σε αυτήν την ευρωπαϊκή της διαδρομή, δέχτηκε γκολ. Οπως και ο Ολυμπιακός στους οκτώ τελευταίους εντός έδρας αγώνες του στη διοργάνωση.

Σάλκε και ΠΑΟΚ τα λένε ξανά έπειτα από την προ τριετίας διπλή μονομαχία τους που έστειλε τους Γερμανούς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (1-1 στο Γκελζενκίρχεν, 3-2 η Σάλκε στην Τούμπα). Ο «δικέφαλος» έχει μόνο μία ήττα στα 10 πιο πρόσφατα εντός στη διοργάνωση, έχοντας κρατήσει μάλιστα ανέπαφη την εστία του στα 8 από τα 10. Οσο για τον αήττητο από τον Νοέμβριο (15 ματς) ΑΠΟΕΛ, αγωνίζεται την ίδια ώρα (22:05) στην Ισπανία με την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις