KING BET Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε 3-0 στο πρώτο ματς από τη Σάλκε, ηττήθηκε όμως μόνο στους 2 από τους 10 τελευταίους εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες του. Μεταξύ αυτών νίκησε Ντόρτμουντ (1-0) και Φιορεντίνα (3-2) και πήρε «Χ» (1-1) από τη Σάλκε. Αν εξαιρέσουμε τη συνήθειά του να μην σκοράρει στο… Αζερμπαϊτζάν (Γκαμπάλα, Κάραμπαγκ), μετράει ένα σερί 11 εκτός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων που βρίσκει ανελλιπώς δίχτυα. Η Σάλκε έχασε μόνο δύο φορές στις 14 πιο πρόσφατες εντός έδρας υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα, όμως και τις δύο δέχτηκε από τρία γκολ και πάνω: Μπιλμπάο 2-4, Σαχτάρ Ντονέτσκ 0-3.
Μία μέρα μετά τη δεύτερη επίσκεψη του ΠΑΟΚ την τελευταία τετραετία στο Γκελζενκίρχεν, ο Ολυμπιακός που δεν σκόραρε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το 0-0 με την Οσμάνλισπορ πριν από πέντε 24ωρα (0-0), φιλοδοξεί να το κάνει στην Αγκυρα και να βρεθεί στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.



To under είναι το σημείο του στη διοργάνωση: εμφανίστηκε στις 9 από τις 10 πιο πρόσφατες εκτός έδρας αναμετρήσεις του στον θεσμό.

Μία νίκη στα 16 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της έχει η Λέστερ, 2-1 την Εβερτον ανήμερα του Αϊ Γιαννιού για το Κύπελλο, και αύριο αγωνίζεται στην πρωτεύουσα της πολυπληθέστερης αυτόνομης κοινότητας της Ισπανίας, Ανδαλουσίας. Στα 16 εντός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία δεκαετία η Σεβίλλη έχει σκοράρει σε όλα, έχοντας πάρει 11 φορές τη νίκη. Ο γέννημα-θρέμμα Σεβιγιάνος Σέρτζιο Ρίκο, δε, κρατάει ανέπαφη την εστία του εδώ και τρεις αναμετρήσεις.

Τρία πέναλτι είχε χάσει η Λεβερκούζεν στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από δύο χρόνια, όταν είχαν συναντηθεί και τότε για τη φάση των «16». Τα δύο ματς είχαν λήξει 1-0 και τα πουλιά που σημάδεψαν οι Τόπρακ και Κίσλινγκ, σε συνδυασμό με το πλασέ-πάσα του Τσαλχάνογλου στον Μογιά, έστειλαν τους Ισπανούς στα προημιτελικά. Οι τέσσερις τους έχουν την ευκαιρία να τα… ξανασυζητήσουν απόψε, στην πρώτη μονομαχία τους στην «Μπάι Αρένα».

Από τη Λεβερκούζεν ήταν η μοναδική ήττα της πρωτοπόρου του Σαμπιονά, Μονακό, στους 9 τελευταίους αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ, 3-0 τον Δεκέμβριο. Η ομάδα που καθοδηγεί ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, έχει πετύχει 76 γκολ σε 26 αγώνες πρωταθλήματος (2.9 μέσο όρο ανά ματς) και 108 συνολικά τη φετινή σεζόν. Αντίπαλός της απόψε είναι η δεύτερη στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Σίτι, η οποία σκόραρε και στα 16 φετινά εντός έδρας παιχνίδια της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις