KING BET Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2017

Ενα παραδοσιακά παρασκευιάτικο πρωτάθλημα κάνει απόψε την έναρξή του. Είναι το ιρλανδικό, το οποίο θα παρακολουθούμε μέχρι και τον Οκτώβριο. Η εδώ και μία τριετία πρωταθλήτρια Ντάνταλκ ξεκινά τις υποχρεώσεις της εντός έδρας με αντίπαλο την κάτοχο του τίτλου το ’10 και το ’11, και τέταρτη στο περσινό πρωτάθλημα, Σάμροκ Ρόβερς.
 Τρεισήμισι μήνες μετά το 1-0 στον τελικό Κυπέλλου, η δεύτερη Κορκ επικράτησε ξανά της Ντάνταλκ, πριν από μία εβδομάδα, με 3-0 στο Σούπερ Καπ. Απόψε  αγωνίζεται στα βόρεια του νησιού, 400 χλμ. μακριά, με τη Φιν Χαρπς, η οποία στην περσινή, πρώτη της παρουσία στην ανώτατη κλίμακα μετά από οκτώ χρόνια, τερμάτισε δέκατη, πάνω ακριβώς από τις Γουέξφορντ και Λόνγκφορντ που υποβιβάστηκαν. Στη θέση τους επανήλθαν οι ομάδες που είχαν πέσει το 2015, η Λίμερικ και Ντρόχεντα, αυτή που πριν από δέκα χρόνια κατέκτησε τον τίτλο.



Αυτό το τετραήμερο όμως υπάρχουν και άλλα σημεία αναφοράς. Ενα από αυτά είναι ο τελικός του Λιγκ Καπ Αγγλίας ανάμεσα στην τέσσερις φορές κάτοχο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1992, 2006, 2009, 2010) και τη Σαουθάμπτον του ενός Κυπέλλου (1976), του ενός Λιγκ Τρόφι (2010), αλλά και της μιας παρουσίας στον τελικό του Λιγκ Καπ. Ηταν 1979, τότε που οι… «κυανοκίτρινοι» «άγιοι» προηγήθηκαν 1-0 στο ημίχρονο της Νότιγχαμ, αλλά έχασαν τελικά 3-2.

Η Γιουνάιτεντ, όπως συνέβη και το ’79 με τη Νότιγχαμ, θα φοράει την κλασική κόκκινη μπλούζα της, κάτι που σημαίνει πως η Σαουθάμπτον θα πρέπει να εμφανιστεί και πάλι διαφορετική. Αντί όμως για το γκριζόμαυρο της φετινής δεύτερης εμφάνισής της, και έπειτα από αίτημα των παικτών, θα εμφανιστεί με λευκές εμφανίσεις και κόκκινα σορτσάκια. Ολα αυτά, ώστε όταν βγει στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» μπροστά στους ανυπόμονους οπαδούς της, να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα χρώματα του συλλόγου.

Τοπικό Μπέτις - Σεβίλλη (εννέα διαδοχικά No Goal) έχουμε αύριο στην Ισπανία, ενώ μία μέρα αργότερα η Μπαρτσελόνα συναντά για τρίτη φορά αυτόν τον μήνα την Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία νικώντας την 2-1 στη Μαδρίτη και μένοντας στο 1-1 στον επαναληπτικό, την άφησε εκτός τελικού Κυπέλλου. Εναρξη, τέλος, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο ιαπωνικό πρωτάθλημα, με τις Σαπόρο, Σιμίζου και Τσερέζο Οσάκα να είναι οι «new entries».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις