KING BET Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2017

Η πρώτη ήττα της Νις ήταν τη 12η αγωνιστική, 1-0 από την Καέν με πέναλτι. Η δεύτερη ήταν το Σάββατο που μας πέρασε, για την 23η αγωνιστική, από τη γειτόνισσα Μονακό, πιο καθαρά, 3-0. Η ομάδα που καθοδηγεί ο Λουσιάν Φαβρ έπεσε στην τρίτη θέση, και αύριο υποδέχεται την 5η Σεντ Ετιέν, επί της οποίας έχει τρεις σερί νίκες εντός-εκτός, και πέντε διαδοχικά under στη Νίκαια.
Μετά την επιτυχία του Σαββάτου η Μονακό αποσπάστηκε τρεις βαθμούς στην κορυφή, έχοντας σημειώσει, παρά ένα, τα τριπλάσια γκολ στις 23 αυτές πρώτες αγωνιστικές. Tην Τρίτη αγωνίζεται στο Μονπελιέ, επί της οποίας επιβλήθηκε 6-2 στον πρώτο γύρο και επιμήκυνε το αήττητο σερί της με αυτήν στους 30 αγώνες: 21 νίκες και 9 ισοπαλίες από τον Γενάρη του ’94, όταν και έχασε τελευταία φορά από τη συγκεκριμένη αντίπαλο (1-2 εντός). Στο Μονπελιέ μάλιστα έχει να ηττηθεί από ακόμη πιο παλιά, από το ’90, (2-1), έχοντας 13 νίκες και 6 ισοπαλίες στο «Σταντ Ντε Λα Μοσόν».



Την Τρίτη όμως αγωνίζεται και η δεύτερη στην κατάταξη ομάδα, αυτή με τη δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση και καλύτερη άμυνα πλέον, Παρί Σεν Ζερμέν. Φιλοξενεί τη Λιλ, και το αήττητο σερί εδώ κρατάει από το ’12, με τρεις ισοπαλίες και εννέα νίκες για τους πρωτευουσιάνους, που έχουν να χάσουν εντός έδρας για το πρωτάθλημα από τη συγκεκριμένη αντίπαλο εδώ και 21 χρόνια (9 νίκες, 8 ισοπαλίες).

Με μία εκτός έδρας μονομαχία με τη Μίλγουολ (Α’ Αγγλίας) θα ανταμειφθεί όποια εκ των Λέστερ και Ντέρμπι προκριθεί από τον επαναληπτικό για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Μια Λέστερ που έχει να κερδίσει από τον προηγούμενο γύρο του θεσμού (2-1 εκτός έδρας την Εβερτον), έχοντας έκτοτε τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα και την ισοπαλία 2-2 στον πρώτο αγώνα με την 8η στην Τσάμπιονσιπ Ντέρμπι.

Νοκ άουτ φάση των «16» στο Κύπελλο Γερμανίας με ομάδες από τις τέσσερις πρώτες κατηγορίες, επαναληπτικοί ημιτελικοί στο Κύπελλο Ισπανίας. Η Μπαρτσελόνα πηγαίνει στο ματς με την Ατλέτικο με το υπέρ της 2-1 από το ματς της Μαδρίτης. Η Αλαβές της μιας ήττας στους 16 τελευταίους αγώνες υποδέχεται τη Θέλτα έχοντας πάρει το 0-0 στο Βίγκο. Από ποιον όμως ήταν αυτή η μοναδική ήττα; Από τη Θέλτα, 1-0 στις 15 Ιανουαρίου για το πρωτάθλημα.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έχουμε τα πρώτα ματς: την Τετάρτη Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (17:15) και Ολυμπιακός - Ατρόμητος (19:30) και την Πέμπτη Πλατανιάς - ΑΕΚ (17:15) και Ξάνθη - ΠΑΟΚ (19:30). Οι επαναληπτικοί σε δύο εβδομάδες. Τρία ματς, τέλος, στο Καμπιονάτο, με τη Ρόμα να έχει δύο ήττες στα τρία τελευταία εντός με τη Φιορεντίνα, αλλά να την έχει νικήσει στα τέσσερα πιο πρόσφατα εντός για το Καμπιονάτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις